natka_z
Fanka BB :)
Na jakich zasadach jesteś zatrudniona? To umowa zlecenie?Nie mam płacone. Nie mówiłam mu o ciąży tylko że mam zwolnienie. Ale muszę mu powiedzieć chyba.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na jakich zasadach jesteś zatrudniona? To umowa zlecenie?Nie mam płacone. Nie mówiłam mu o ciąży tylko że mam zwolnienie. Ale muszę mu powiedzieć chyba.
Z tego co pamietam to ennis w Irlandii, to pewnie troche inaczej to wszystko funkcjonuje. Nie znam sie[emoji85] ale zgadzam się, ze powinnas moc zostac w domu!Na jakich zasadach jesteś zatrudniona? To umowa zlecenie?
Tu nie ma czegoś takiego jak umowa zlecenie. Chorobowego Ci pracodawca nie płaci tylko państwo i tylko jeśli zarabiasz ponad ileś tam. A że ja nie zarabiam to gowno dostaneNa jakich zasadach jesteś zatrudniona? To umowa zlecenie?
Myślę, że to zależy przede wszystkim od samej firmy, bezpośredniego przełożonego i rodzaju umowy, jaką mamy podpisaną. Jeśli masz umowę na czas nieokreślony to po powrocie z macierzyńskiego pracodawca powinien zapewnić Ci prace, nie pogarszając tym samym Twojego wynagrodzenia i zakresu obowiązków, sprzed ciąży.Boziu jak dobrze ze pracuje na swoim [emoji847] chociaz dobrze sie czuje to te tlumaczenia sie pracodawcy ze ide na zwolnienie pozniej macierzynski urlop i nie wiadomo czy miejsce bedzie czekac... wspolczuje tych dylematow... [emoji25]
Czesc :-) Przyzaje, ze od poczatku Was podczytywalam :-) Nie moglam sie zebrac by napisac, albo odwagi zabraklo. Od wtorku wiem, ze jestem w ciazy. To moja 5 ciaza, a jesli sie uda to 2 dzieciatko. Mam 13miesieczna Coreczke. Bete robilam, pierwsza wyszla niska, ale jak piszecie to przyrost sie liczy. Byl 160%! Dzis jest 4+5. Termin wyliczylam na 23.07 Z objawow to na razie lekko powiekszone piersi i strasznie mi slabo. Jestem nastawiona z rezerwa, ale mam nadzieje, ze moge do Was dolaczyc?? :-)
Dzień dobry! Nie mogę spać, nos mam tak zatkany, gardło suche, idzie zwariować
To tylko ja tak późno zabrałam się za zrobienie sikańca? W 5 dniu po spodziewanym terminie miesiączki I od razu zabarwiły się obie kreski. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu U nas to był złoty strzał