reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Boziu jak dobrze ze pracuje na swoim [emoji847] chociaz dobrze sie czuje to te tlumaczenia sie pracodawcy ze ide na zwolnienie pozniej macierzynski urlop i nie wiadomo czy miejsce bedzie czekac... wspolczuje tych dylematow... [emoji25]

Boziu jak dobrze ze pracuje na swoim [emoji847] chociaz dobrze sie czuje to te tlumaczenia sie pracodawcy ze ide na zwolnienie pozniej macierzynski urlop i nie wiadomo czy miejsce bedzie czekac... wspolczuje tych dylematow... [emoji25]
Myślę, że to zależy przede wszystkim od samej firmy, bezpośredniego przełożonego i rodzaju umowy, jaką mamy podpisaną. Jeśli masz umowę na czas nieokreślony to po powrocie z macierzyńskiego pracodawca powinien zapewnić Ci prace, nie pogarszając tym samym Twojego wynagrodzenia i zakresu obowiązków, sprzed ciąży.

Ostatnia edycja:
Czesc :-) Przyzaje, ze od poczatku Was podczytywalam :-) Nie moglam sie zebrac by napisac, albo odwagi zabraklo. Od wtorku wiem, ze jestem w ciazy. To moja 5 ciaza, a jesli sie uda to 2 dzieciatko. Mam 13miesieczna Coreczke. Bete robilam, pierwsza wyszla niska, ale jak piszecie to przyrost sie liczy. Byl 160%! Dzis jest 4+5. Termin wyliczylam na 23.07 :-D Z objawow to na razie lekko powiekszone piersi i strasznie mi slabo. Jestem nastawiona z rezerwa, ale mam nadzieje, ze moge do Was dolaczyc?? :-)

Super przyrost! Trzymam kciuki :) Kiedy idziesz nasłuchiwać serduszka?

Dzień dobry! Nie mogę spać, nos mam tak zatkany, gardło suche, idzie zwariować :rolleyes2:

To tylko ja tak późno zabrałam się za zrobienie sikańca? W 5 dniu po spodziewanym terminie miesiączki ;) I od razu zabarwiły się obie kreski. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu :szok::-) :) U nas to był złoty strzał :laugh2:

Ja siknęłam dopiero tydzień po spodziewanym terminie, bo właściwie po wielu latach bezowocnych starań o poprzednią ciążę nie spodziewałam się ciąży. A tu siup - naturals i gruba krecha.

Może nawilżacz powietrza na noc i inhalacje z soli by Ci pomogły z katarem i gardłem?

Ennis92 u nas tak to wygląda.

Przebywający na zwolnieniu chorobowym pracownik nie można wykonywać żadnej pracy – ani zarobkowej, ani związanej z utrzymaniem domu czy ogrodu. Złamanie tego zakazu może nieść poważne konsekwencje: pracownik może zostać zobowiązany do zwrotu zasiłku chorobowego, a w skrajnych sytuacjach pracodawca może nawet rozwiązać z nim umowę o pracę.

Link do: Praca w trakcie zwolnienia lekarskiego: lepiej nie ryzykować

Ostatnia edycja:
reklama
Mi test wyszedł 3 dni przed ;) a betę miała 264.90 ;)
IMG_20181111_145158.jpeg

Załączniki

• IMG_20181111_145158.jpeg
    IMG_20181111_145158.jpeg
    26,7 KB · Wyświetleń: 339
Do góry