reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Boziu jak dobrze ze pracuje na swoim [emoji847] chociaz dobrze sie czuje to te tlumaczenia sie pracodawcy ze ide na zwolnienie pozniej macierzynski urlop i nie wiadomo czy miejsce bedzie czekac... wspolczuje tych dylematow... [emoji25]

Boziu jak dobrze ze pracuje na swoim [emoji847] chociaz dobrze sie czuje to te tlumaczenia sie pracodawcy ze ide na zwolnienie pozniej macierzynski urlop i nie wiadomo czy miejsce bedzie czekac... wspolczuje tych dylematow... [emoji25]
Myślę, że to zależy przede wszystkim od samej firmy, bezpośredniego przełożonego i rodzaju umowy, jaką mamy podpisaną. Jeśli masz umowę na czas nieokreślony to po powrocie z macierzyńskiego pracodawca powinien zapewnić Ci prace, nie pogarszając tym samym Twojego wynagrodzenia i zakresu obowiązków, sprzed ciąży.

Ostatnia edycja:
Czesc :-) Przyzaje, ze od poczatku Was podczytywalam :-) Nie moglam sie zebrac by napisac, albo odwagi zabraklo. Od wtorku wiem, ze jestem w ciazy. To moja 5 ciaza, a jesli sie uda to 2 dzieciatko. Mam 13miesieczna Coreczke. Bete robilam, pierwsza wyszla niska, ale jak piszecie to przyrost sie liczy. Byl 160%! Dzis jest 4+5. Termin wyliczylam na 23.07 :-D Z objawow to na razie lekko powiekszone piersi i strasznie mi slabo. Jestem nastawiona z rezerwa, ale mam nadzieje, ze moge do Was dolaczyc?? :-)

Super przyrost! Trzymam kciuki :) Kiedy idziesz nasłuchiwać serduszka?

Dzień dobry! Nie mogę spać, nos mam tak zatkany, gardło suche, idzie zwariować :rolleyes2:

To tylko ja tak późno zabrałam się za zrobienie sikańca? W 5 dniu po spodziewanym terminie miesiączki ;) I od razu zabarwiły się obie kreski. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu :szok::-) :) U nas to był złoty strzał :laugh2:

Ja siknęłam dopiero tydzień po spodziewanym terminie, bo właściwie po wielu latach bezowocnych starań o poprzednią ciążę nie spodziewałam się ciąży. A tu siup - naturals i gruba krecha.

Może nawilżacz powietrza na noc i inhalacje z soli by Ci pomogły z katarem i gardłem?

Ennis92 u nas tak to wygląda.

Przebywający na zwolnieniu chorobowym pracownik nie można wykonywać żadnej pracy – ani zarobkowej, ani związanej z utrzymaniem domu czy ogrodu. Złamanie tego zakazu może nieść poważne konsekwencje: pracownik może zostać zobowiązany do zwrotu zasiłku chorobowego, a w skrajnych sytuacjach pracodawca może nawet rozwiązać z nim umowę o pracę.

Link do: Praca w trakcie zwolnienia lekarskiego: lepiej nie ryzykować

Ostatnia edycja:
reklama
Mi test wyszedł 3 dni przed ;) a betę miała 264.90 ;)
IMG_20181111_145158.jpeg

Załączniki

• IMG_20181111_145158.jpeg
    IMG_20181111_145158.jpeg
    26,7 KB · Wyświetleń: 336
Do góry