reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale podczas tego ataku płaczu i bólu ona nie chce smoczka, bo jej za każdym razem próbuje dać bezskutecznie, ale jak przystawiam do piersi jest spokój.Np dzisiaj w trakcie ataku płaczu i bólu dałam jej pierś possala 10 minut i usnela, tylko wybudza się jak biorę ja do odbicia i czasami zasypia po odlozeniu a czasami krzyczy od nowa.
No to może nakładki? Tak jak dziewczyny pisały Albo spróbuj ja przystawiać w innej pozycji.? [emoji5]️

reklama
Postaram się spróbować przystawiac ją w innej pozycji, bo karmie ją tylko na lezaco na klinie. Tak mnie nauczyli w szpitalu po cc.Wiem, że są inne pozycje, próbowałam nawet karmić Mała na rogalu do karmienia ale mam wrażenie, że źle ja trzymam, że jest jej niewygodnie mi w sumie też bo muszę się garbic żeby dzidzia dosiegnela piersi.

Postaram się spróbować przystawiac ją w innej pozycji, bo karmie ją tylko na lezaco na klinie. Tak mnie nauczyli w szpitalu po cc.Wiem, że są inne pozycje, próbowałam nawet karmić Mała na rogalu do karmienia ale mam wrażenie, że źle ja trzymam, że jest jej niewygodnie mi w sumie też bo muszę się garbic żeby dzidzia dosiegnela piersi.

Ja zawsze poduszkę sobie daje i opieram się o łóżko wtedy jest wygodnie dla mnie

Ja mam poduszkę- kurę (taki kształt rogala) i bardzo wygodnie na tym karmić :)

Moja tez tak ma[emoji53] i starsza tak miala.
Madlen, trzymam kciuki zeby sie poprawilo...

U nas dzisiaj nadal powtorka z rozrywki... Tak zmeczony ze az placze na zmiane z ziewaniem. Zasypia na kilka minut w porywach do 5(!) i znow pobudka i to samo w kolko. Przetrzepalam chyba pol internetu i (odpukac) spi od 50 minut! nie wiem czy to zasluga tej metody, czy po prostu wreszcie padl ze zmeczenia, ale spi. Probowalyscie tej metody 5s?
Link do: Metoda 5S: jaka jest metoda na płaczące dziecko, którą stworzył Harvey Karp

Owinelam ciasno, z nozkami na krzyz, wlaczylam szumienie z apki w tel, dalam smoka, przytulilam, pobujalam i zasnal w pol minuty i nadal spi! Troche mialam wyrzuty sumienia owijajac w taki upal, ale mam nadzieje ze sie nie zapoci, mam lekki otulacz.
Wydaje mi sie, ze to odruch moro nie daje mu spac i wybudza za kazdym razem.

Jeszcze pokropilam mu swoim mlekiem na wkladke laktacyjna i polozylam kolo glowki. Moze to glupie, ale probowalam wszystkiego :D

Ostatnia edycja:

U nas dzisiaj nadal powtorka z rozrywki... Tak zmeczony ze az placze na zmiane z ziewaniem. Zasypia na kilka minut w porywach do 5(!) i znow pobudka i to samo w kolko. Przetrzepalam chyba pol internetu i (odpukac) spi od 50 minut! nie wiem czy to zasluga tej metody, czy po prostu wreszcie padl ze zmeczenia, ale spi. Probowalyscie tej metody 5s?
Link do: Metoda 5S: jaka jest metoda na płaczące dziecko, którą stworzył Harvey Karp

Owinelam ciasno, z nozkami na krzyz, wlaczylam szumienie z apki w tel, dalam smoka, przytulilam, pobujalam i zasnal w pol minuty i nadal spi! Troche mialam wyrzuty sumienia owijajac w taki upal, ale mam nadzieje ze sie nie zapoci, mam lekki otulacz.

Jeszcze pokropilam mu swoim mlekiem na wkladke laktacyjna i polozylam kolo glowki. Moze to glupie, ale probowalam wszystkiego :D
Ja używałam tej metody przy kolkach starszaka, tylko ze skakaniem na piłce. U młodszego, jak mocno się zanosi, też pomaga.

U nas dzisiaj chyba trochę lepiej.Mala płacze tylko przed zrobieniem kupy, jak zrobi to przestaje. Przy baczkach jeszcze trochę się napina. Z tym, że od czwartku wypiła już pół buteleczki espumisanu.Mam nadzieję, że jej to nie zaszkodzi.

reklama
Do góry