reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale podczas tego ataku płaczu i bólu ona nie chce smoczka, bo jej za każdym razem próbuje dać bezskutecznie, ale jak przystawiam do piersi jest spokój.Np dzisiaj w trakcie ataku płaczu i bólu dałam jej pierś possala 10 minut i usnela, tylko wybudza się jak biorę ja do odbicia i czasami zasypia po odlozeniu a czasami krzyczy od nowa.
No to może nakładki? Tak jak dziewczyny pisały Albo spróbuj ja przystawiać w innej pozycji.? [emoji5]️

reklama
Postaram się spróbować przystawiac ją w innej pozycji, bo karmie ją tylko na lezaco na klinie. Tak mnie nauczyli w szpitalu po cc.Wiem, że są inne pozycje, próbowałam nawet karmić Mała na rogalu do karmienia ale mam wrażenie, że źle ja trzymam, że jest jej niewygodnie mi w sumie też bo muszę się garbic żeby dzidzia dosiegnela piersi.

Postaram się spróbować przystawiac ją w innej pozycji, bo karmie ją tylko na lezaco na klinie. Tak mnie nauczyli w szpitalu po cc.Wiem, że są inne pozycje, próbowałam nawet karmić Mała na rogalu do karmienia ale mam wrażenie, że źle ja trzymam, że jest jej niewygodnie mi w sumie też bo muszę się garbic żeby dzidzia dosiegnela piersi.

Ja zawsze poduszkę sobie daje i opieram się o łóżko wtedy jest wygodnie dla mnie

Ja mam poduszkę- kurę (taki kształt rogala) i bardzo wygodnie na tym karmić :)

Moja tez tak ma[emoji53] i starsza tak miala.
Madlen, trzymam kciuki zeby sie poprawilo...

U nas dzisiaj nadal powtorka z rozrywki... Tak zmeczony ze az placze na zmiane z ziewaniem. Zasypia na kilka minut w porywach do 5(!) i znow pobudka i to samo w kolko. Przetrzepalam chyba pol internetu i (odpukac) spi od 50 minut! nie wiem czy to zasluga tej metody, czy po prostu wreszcie padl ze zmeczenia, ale spi. Probowalyscie tej metody 5s?
Link do: Metoda 5S: jaka jest metoda na płaczące dziecko, którą stworzył Harvey Karp

Owinelam ciasno, z nozkami na krzyz, wlaczylam szumienie z apki w tel, dalam smoka, przytulilam, pobujalam i zasnal w pol minuty i nadal spi! Troche mialam wyrzuty sumienia owijajac w taki upal, ale mam nadzieje ze sie nie zapoci, mam lekki otulacz.
Wydaje mi sie, ze to odruch moro nie daje mu spac i wybudza za kazdym razem.

Jeszcze pokropilam mu swoim mlekiem na wkladke laktacyjna i polozylam kolo glowki. Moze to glupie, ale probowalam wszystkiego :D

Ostatnia edycja:

U nas dzisiaj nadal powtorka z rozrywki... Tak zmeczony ze az placze na zmiane z ziewaniem. Zasypia na kilka minut w porywach do 5(!) i znow pobudka i to samo w kolko. Przetrzepalam chyba pol internetu i (odpukac) spi od 50 minut! nie wiem czy to zasluga tej metody, czy po prostu wreszcie padl ze zmeczenia, ale spi. Probowalyscie tej metody 5s?
Link do: Metoda 5S: jaka jest metoda na płaczące dziecko, którą stworzył Harvey Karp

Owinelam ciasno, z nozkami na krzyz, wlaczylam szumienie z apki w tel, dalam smoka, przytulilam, pobujalam i zasnal w pol minuty i nadal spi! Troche mialam wyrzuty sumienia owijajac w taki upal, ale mam nadzieje ze sie nie zapoci, mam lekki otulacz.

Jeszcze pokropilam mu swoim mlekiem na wkladke laktacyjna i polozylam kolo glowki. Moze to glupie, ale probowalam wszystkiego :D
Ja używałam tej metody przy kolkach starszaka, tylko ze skakaniem na piłce. U młodszego, jak mocno się zanosi, też pomaga.

U nas dzisiaj chyba trochę lepiej.Mala płacze tylko przed zrobieniem kupy, jak zrobi to przestaje. Przy baczkach jeszcze trochę się napina. Z tym, że od czwartku wypiła już pół buteleczki espumisanu.Mam nadzieję, że jej to nie zaszkodzi.

reklama
Do góry