reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny,używa któraś silikonowych nakładek? Bo ja zaczęłam,jak miałam mega poranione sutki i używam do teraz.Wyczytałam jednak, że to nie jest dobre rozwiązanie.Mam się martwić? Czy olac sprawę,skoro dziecko mi ładnie przybiera?

reklama
Madlen, trzymam kciuki zeby sie poprawilo...

U nas dzisiaj nadal powtorka z rozrywki... Tak zmeczony ze az placze na zmiane z ziewaniem. Zasypia na kilka minut w porywach do 5(!) i znow pobudka i to samo w kolko. Przetrzepalam chyba pol internetu i (odpukac) spi od 50 minut! nie wiem czy to zasluga tej metody, czy po prostu wreszcie padl ze zmeczenia, ale spi. Probowalyscie tej metody 5s?
Link do: Metoda 5S: jaka jest metoda na płaczące dziecko, którą stworzył Harvey Karp

Owinelam ciasno, z nozkami na krzyz, wlaczylam szumienie z apki w tel, dalam smoka, przytulilam, pobujalam i zasnal w pol minuty i nadal spi! Troche mialam wyrzuty sumienia owijajac w taki upal, ale mam nadzieje ze sie nie zapoci, mam lekki otulacz.
Wydaje mi sie, ze to odruch moro nie daje mu spac i wybudza za kazdym razem.

Jeszcze pokropilam mu swoim mlekiem na wkladke laktacyjna i polozylam kolo glowki. Moze to glupie, ale probowalam wszystkiego [emoji1]

Mój mega lubi przytulać się do tetrowki której używamy przy karmieniu, wiec coś w tym jest [emoji4]

U nas właśnie dość hardcoreowa noc, młody co chwila wybudzał sie z płaczem, spał na mnie lub na tacie, nieodkladalny... poza tym mega nerwy przy piersi, od razu płacz i szarpanie... masakra. Nigdy wcześniej tak nie robił :/

Mój mega lubi przytulać się do tetrowki której używamy przy karmieniu, wiec coś w tym jest [emoji4]

U nas właśnie dość hardcoreowa noc, młody co chwila wybudzał sie z płaczem, spał na mnie lub na tacie, nieodkladalny... poza tym mega nerwy przy piersi, od razu płacz i szarpanie... masakra. Nigdy wcześniej tak nie robił :/
Moja tez przy tetrowce karmieniowej[emoji3]

Dziewczyny,używa któraś silikonowych nakładek? Bo ja zaczęłam,jak miałam mega poranione sutki i używam do teraz.Wyczytałam jednak, że to nie jest dobre rozwiązanie.Mam się martwić? Czy olac sprawę,skoro dziecko mi ładnie przybiera?

Ja uzywam na poczatku karmienia jak mam duze cisnienie :D pozniej odkladam. Nie zauwazylam zeby mialo to jakikolwiek zly wplyw na malego. A dlaczego to nie jest dobre?

Czesc , mozna powrócić? ;)
Jak tam u was? :)

Powiedzcie mi prosze, jesli wasze dzieci w nocy spia dluzej niz 3h, nie macie problemow z piersiami? Moj wczoraj spal bez przerwy przez 4h i jak sie obudzil to mialam tak twarde piersi, ze myslalam ze wybuchna... To sie unormuje? W ciagu dnia jak je co 2-3h jest ok, ale czesto je tez duzo czesciej, wiec wydaje mi sie ze mam przez to lekka nadprodukcje... A szczerze nie chce mi sie odciagac laktatorem jesli nie ma takiej potrzeby, bo mam wrazenie ze mi to powoduje wieksza laktacje...
W nd bylismy na grillu i nie karmilam go przez 5h (mialam odciagniete do butelki) i myslalam, ze umre. Piersi jak kamienie... Wrocilam do domu, od razu usiadlam do laktatora bo bol straszny i sciagnelam w pare minut cala butle... Chyba nie tak powinno byc? :(

Ostatnia edycja:
reklama

Może skok rozwojowy?

Do góry