reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Przesrane wam powiem ...

I co tak będziesz teraz leżeć i czekać czy coś się rozkręci czy nie???

Jak wogole z tymi skurczami dalej masz czy bardziej się uspokoiło?
@Karla88 mogłabym Ci kilkadziesiąt historii z tego oddziału opowiedzieć. Takie że aż włosy dęba stają. Kobiety jeżdżą tak jak ja 30 albo i nawet 60 km do innych szpitali rodzić. Ja rodzilam tam córkę i nie wspominam tego dobrze.

reklama
2 spokojnie dam rade ale tutaj maluszki płaczą worzą z porodowki na salę juz by się chciało swojego utulic [emoji7]

Wierze ja córkę urodziłam 14 dni po terminie ost tydz musiałam już leżeć w szpitalu i naoglądałam się dzieci porodów każda szła tylko nie ja ...
Wiec mogę wyobrazic sobie co czujesz

@Karla88 mogłabym Ci kilkadziesiąt historii z tego oddziału opowiedzieć. Takie że aż włosy dęba stają. Kobiety jeżdżą tak jak ja 30 albo i nawet 60 km do innych szpitali rodzić. Ja rodzilam tam córkę i nie wspominam tego dobrze.

To jest chore .. ze w takich czasach jak mamy sa takie sytuacje ..

Dziewczyny, ktora jeszcze nie spi? Zaczelam liczyc skurcze i niby nie sa rowno co 5 min ale wyglada mniej wiecej to tak jak na zalaczniku, wszystkie w odstepach mniejszych niz 5min... zostalam poinformowana, ze jak zaczne rodzic to wypadnie mi balonik ale nic takiego sie nie dzieje wiec nie wiem czy isc i robic zamieszanie

Załączniki

• Screenshot_2018-07-12-01-03-43.png
    Screenshot_2018-07-12-01-03-43.png
    55 KB · Wyświetleń: 145
Dziewczyny, ktora jeszcze nie spi? Zaczelam liczyc skurcze i niby nie sa rowno co 5 min ale wyglada mniej wiecej to tak jak na zalaczniku, wszystkie w odstepach mniejszych niz 5min... zostalam poinformowana, ze jak zaczne rodzic to wypadnie mi balonik ale nic takiego sie nie dzieje wiec nie wiem czy isc i robic zamieszanie

Nie zawsze wypada balonik mi nic nie wypadło
A czujesz bol taki prawdziwy skurcz czy dajesz rady funkcjonować ?

Najlepiej idz i powiedz ze skurcze liczysz masz mniej niż co 5 min to oni sprawdza czy coś się rozwinelo

Jak dla mnie cos zaczyna się dziać. A przynajmniej mi tak się pierwszy zaczynał, a skurcze przypominaly mocny okresowy ból podbrzusza.
Trzymam kciuki :)

Obudzilam sie na siku i leze w stresie .dzis ostania wizyta.ciekawe co powiedza na bolaca kosc ogonowa wczoraj w nocy dziewczyna ww wroclawiu jechala do porodu z mezem i tata.zdazyla krzyknac na czerwonym swietle ze dziecko wychodzi ,maz wyskoczyl z auta otworzyl jej drzwi i zlapal dziecko moj maz stwierdzil ze on wolalby zeby zostawili mnie dzis w szpitalu tyle ze wczoraj zaczelam dopiero 39 tydzien

reklama
czytam Was, ale jakos dzien za krotki by nspisac. to ciagle odciaganie mleka plus zwykle codzienne czynnosci przy jednoczesnym zmeczeniu i niewyspaniu - latwo nie jest.
a chcialam napisac, ze urodzilam 3 synow. pierwszy wazyl 3000g drugi 3640g a trzeci 4430g. gdy bylam w ciazy z pierwszym polozna szacowala jego wage miedzy 3000-3300. powiedzialal jej wtedy, zw ciesze sie, ze nie 4kg. na co ona odparla, ze ten kg nie robi wcale takiej roznicy. popatrzylam tylko na nia i pomyslalam, ze to zalezy przez czyjs cipke ma przejsc dziecko, bo jesli przez moja to mi robi roznice. dzis z perspektywy doswiadczen trzech porodow i coraz to wiekszch dzieci stwierdzam: ten kilogram nie robi roznicy. nie bylo mi latwiej uridzic te 3kg niz te 4430. serio. nie bolalo mnie mniej. ani troche. co wiecej. moje porody trwaly kolejno:
3000g - 4,5h
3640g- 1,5h
4430g- 40min
a dodatkowo powiem, ze moja kolezanka miala szacowana wage dziecka na ponad 4kg. byla przerazona. jej corka urodzils sie wazac niespelna 3kg a porod miala dluuuugi i ciezki.
wiec nie ma reguly - duze dziecko=ciezki porod.

Do góry