reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja z kosmetyków mam płyn do kąpieli, maść łagodzącą i oliwkę z Dermy. Do tego ew. Sudocrem i może dokupie Linomag. Do pepuszka waciki ze spirytusem i Octanisept, ale będę używać raczej gazikow.
Melduję się 3 dni po terminie, czekam na ktg. Nie czuję się porodów wcale a wcale [emoji852]️[emoji852]️[emoji852]️[emoji852]️[emoji852]️

Dodzwoniłam się i zarejestrowałam się na 11.07. Przychodzi się na 10.30 panie tam biurokrację załatwiają- trzeba mieć skierowanie i dowód. A potem lekarz przyjmuje wg. własnego uznania. Powiedziała, że na 3-4 godziny trzeba się przygotować, że się tam spędzi...

Jak taka klasyfikacja może wyglądać?
Ooo w moje urodziny :)

Znalazłam chwilę żeby tutaj zajrzeć. Nie jest łatwo... dawno nie spałam więcej niż 2 h.

Co do kosmetyków - ja do kąpieli używam tylko wody (jak mam czas to dodaję rumiankowej herbaty).
Tak samo pupy- przemywam rumiankiem.

I fajny trik mi położna doradziła w temacie posklejanych oczek. Kropelka mleka z piersi w kącik oczka - u nas zadziałało i po 3 dniach oczka już były całkiem zdrowe.

Gratulacje dla wszystkich nowych mam! Dużo miłości wam życzę. I snu.

Dla ciekawostki- w szkole rodzenia położne nam mówiły,żeby nie zaczynać od emolientów, tylko zwykłych płynów do kąpieli dla dzieci 0+, żeby nie wydelikatnić skóry. A co do pępka,to podobno najszybciej się goi,gdy go po prostu osuszamy,bez psikania octeniseptem;) Niemniej jednak mam wszystko na podorędziu,bo to moje pierwsze dziecko:)
my po radach poloznych stara metoda spirytus rozcienczony i pepki naszych dzieci goily sie szybko i szybko odpadaly musze męża po niego wysłać a znowoz dobrzy ortopedzi zaprzeczaja poradom starszych poloznych i zabraniaja szerokiemu pieluchwaniu tetrą .A musze jeszcze chuste do noszenia znalezc bo mojej nie odzyskslam

Dzień dobry..!

Ja z kosmetyków mam płyn do kąpieli, maść łagodzącą i oliwkę z Dermy. Do tego ew. Sudocrem i może dokupie Linomag. Do pepuszka waciki ze spirytusem i Octanisept, ale będę używać raczej gazikow.
Melduję się 3 dni po terminie, czekam na ktg. Nie czuję się porodów wcale a wcale [emoji852]️[emoji852]️[emoji852]️[emoji852]️[emoji852]️

Ooooo to najgorzej.... ciekawe kiedy zaplanował sobie wyjście :)

@Karrrina wrzuć zdjęcie jakieś jak będziesz miała chwilę, strasznie jestem ciekawa Twoich maluchów..!!

reklama
Do góry