reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Też bym chciała mieć wszystko już zrobione....
Ale powiem tak - ponad pół roku leżenia skutecznie uczy cierpliwości, zwłaszcza jak musisz leżeć z powodu krwawienia i nie wolno ci zrobić nic... Człowiek wtedy naprawdę robi się bardziej tolerancyjny w stosunku do brudnej podłogi itd.
I dla mnie to prosta kwestia - mój komfort psychiczny, że mam czysto, ogarnięte jak bym chciała itd, czy dobro mojego dziecka, nawet kosztem brudnej łazienki itd...
Ja od listopada wybrałam to drugie... A błyszczącą łazienkę, czyste okna i posprzątane tak, jak bym chciała będę miała po porodzie, jak już będzie to tylko kwestia mojego samopoczucia czy zmęczenia, a nie będzie się wiązało z jakimkolwiek ryzykiem dla Hani

Zgadzam się z tym w 100%! Tez mnie skręcało na początku, teraz jest dużo lepiej, nie widzę pewnych rzeczy już tak samo, może to i lepiej bo już przesadziłam wcześniej z tym porządkiem i chyba trochę dobrZe, żeby mi tego luzu zostało po porodzie :) no i u mnie to dopiero dziś się pierwszy raz przełamałam i zamówiłam sprzątanie na piątek- chociaż strasznie się broniłam przed tym tyle czasu. Ale no już niech stracę- zobaczymy co cud kobieta ogarnie w 3 h:)

reklama
Dziewczyny a wie któraś może po ilu miesiącach życia można malucha zabrac na dłuższą wycieczkę? Myślimy o wycieczce w ciepłe miejsce w grudniu ale trzeba liczyć min 8h lotu...
Oczywiście zakładając ze dziecię jest okazem zdrowia urodzonym w terminie :)
to jest indywidualna kwestia mam kolezanka ktora w 3 lub 5 miesiaca zabrala malucha do Hiszpaniu.moj brat planuje mala zabrac we wrzesniu chyba do Egiptu czy Madere ( nie pamietam jakas ciepla plaze,) ,bedzie miala 7 miesiecy choc wczesniak z lutego ladnie nadrobila

Zgadzam się z tym w 100%! Tez mnie skręcało na początku, teraz jest dużo lepiej, nie widzę pewnych rzeczy już tak samo, może to i lepiej bo już przesadziłam wcześniej z tym porządkiem i chyba trochę dobrZe, żeby mi tego luzu zostało po porodzie :) no i u mnie to dopiero dziś się pierwszy raz przełamałam i zamówiłam sprzątanie na piątek- chociaż strasznie się broniłam przed tym tyle czasu. Ale no już niech stracę- zobaczymy co cud kobieta ogarnie w 3 h:)
jak mowilam mezowi ze przydalaby sie pani raz dwa razy w tygodniu do sprzatania ,nie on bedzie pomagal.wczoraj wypalil przydalby sie ktos do pomocy

Kochane które już mają torbę do szpitala, jak myślicie czy torba o takich wymiarach mi starczy? A jeżeli nie może macie jakiś link do czegoś większego w rozsądnej cenie.. Zobacz załącznik 863952
znasz ten sklep? Link do: Torby sportowe i walizki (5) - Internetowy Sklep Sportowy Martes Sport j mega przeceny sportowych rzeczy sprzetow ubran butow akcesoriow .we Wroclawiu jest stacjonarny .1 czerwca byly super ceny kupilam torbe dla siebie 59 a dla Tomcia za 39 zl potem moge wykorzystac na fitness lub basen

Załączniki

• 15281837121671563990991.jpg
    15281837121671563990991.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 73
Wiem ze ma tylko ze ja kaleka bie jestem i poki co jeszcze mam sile zeby chociaż podloge zmyć. Nie lubie bezczynności
Ja też nie jestem kaleka, i bezczynności nie lubię... Jedyne, co mnie ogranicza to psychika, troska o małą itd.
Jak musiałam leżeć to nie dlatego, że ciało dawało jakiś znak - parę tygodni wcześniej funkcjonowałam średnio 18h/dobę, trenowałam po kilkunaście godzin tygodniowo, itd.
Teraz też ciało w żaden sposób mnie nie ogranicza, mimo długiego leżenia itd. Nie chodzę po schodach, a jak muszę to idę jak emerytka, nie dlatego, że nie mam siły na nie wbiec... Jak się zapomnę, to nie mam żadnego problemu, żeby się schylić, czy zrobić cokolwiek innego... Ale tego nie robię...

Pytanie, czy czysta podłoga, albo sprzątana na kolanach łazienka, żeby była taka, jak chcesz, i niemożność odpuszczenia jest dla ciebie na tyle ważna, żeby ryzykować urodzenie wcześniaka?

Ja też nie jestem kaleka, i bezczynności nie lubię... Jedyne, co mnie ogranicza to psychika, troska o małą itd.
Jak musiałam leżeć to nie dlatego, że ciało dawało jakiś znak - parę tygodni wcześniej funkcjonowałam średnio 18h/dobę, trenowałam po kilkunaście godzin tygodniowo, itd.
Teraz też ciało w żaden sposób mnie nie ogranicza, mimo długiego leżenia itd. Nie chodzę po schodach, a jak muszę to idę jak emerytka, nie dlatego, że nie mam siły na nie wbiec... Jak się zapomnę, to nie mam żadnego problemu, żeby się schylić, czy zrobić cokolwiek innego... Ale tego nie robię...

Pytanie, czy czysta podłoga, albo sprzątana na kolanach łazienka, żeby była taka, jak chcesz, i niemożność odpuszczenia jest dla ciebie na tyle ważna, żeby ryzykować urodzenie wcześniaka?
Oczywiście ze nie jest. Tylko stwierdziłam ze skoro nic mi nir jest to jesli umyje podloge nic się nie stanie

Załączniki

• torba-igala-50l-47860-blu-navy-blk-martes.jpg
    torba-igala-50l-47860-blu-navy-blk-martes.jpg
    227,3 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Oczywiście ze nie jest. Tylko stwierdziłam ze skoro nic mi nir jest to jesli umyje podloge nic się nie stanie
Nawet jeśli nic ci nie jest, to jeśli zrobisz za dużo (a o tym dowiesz się dopiero po fakcie), to skończy się to np na porodówce, IP, itd...

Koleżance nic nie było, cała ciąża książkowa, zero problemów, do momentu aż troche przesadziła, po czym w trybie pilnym wylądowała na IP i natychmiastowa cc z powodu odklejenia łożyska...

Do góry