reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
O wow...! Ale zleciało [emoji15]

Dzień dobry...! [emoji4] Mega dobrze mi się spało a obudziła mnie jakaś poje.....a mucha [emoji19][emoji19]
U mnie pobudka o 6 i już nie usnęłam... O 3 też pobudka bo jedna cukier sprawdza o 12 w nocy odsłuchy tętna i tak w kółko.. Jak tu spać :/ i jestem później cały dzień przyje..na jak kopnięta gęś

Oj, ciężka ta przeprowadzka.... [emoji20]
U nas rozkładam to na kilka dni, a sprzątanie po łebkach, byle jakoś było itd..... [emoji6]
No wlasnie ja tak nie umiem... Chcialabym of razu wszystko zrobic i miec czysto i przez to od kilku dni jest kłótnia z mezem. On mi kaze lezec a on zrobi tylko ze ja nie usiedze na dupie [emoji53][emoji53]

No wlasnie ja tak nie umiem... Chcialabym of razu wszystko zrobic i miec czysto i przez to od kilku dni jest kłótnia z mezem. On mi kaze lezec a on zrobi tylko ze ja nie usiedze na dupie [emoji53][emoji53]
Też bym chciała mieć wszystko już zrobione....
Ale powiem tak - ponad pół roku leżenia skutecznie uczy cierpliwości, zwłaszcza jak musisz leżeć z powodu krwawienia i nie wolno ci zrobić nic... Człowiek wtedy naprawdę robi się bardziej tolerancyjny w stosunku do brudnej podłogi itd.
I dla mnie to prosta kwestia - mój komfort psychiczny, że mam czysto, ogarnięte jak bym chciała itd, czy dobro mojego dziecka, nawet kosztem brudnej łazienki itd...
Ja od listopada wybrałam to drugie... A błyszczącą łazienkę, czyste okna i posprzątane tak, jak bym chciała będę miała po porodzie, jak już będzie to tylko kwestia mojego samopoczucia czy zmęczenia, a nie będzie się wiązało z jakimkolwiek ryzykiem dla Hani

Też bym chciała mieć wszystko już zrobione....
Ale powiem tak - ponad pół roku leżenia skutecznie uczy cierpliwości, zwłaszcza jak musisz leżeć z powodu krwawienia i nie wolno ci zrobić nic... Człowiek wtedy naprawdę robi się bardziej tolerancyjny w stosunku do brudnej podłogi itd.
I dla mnie to prosta kwestia - mój komfort psychiczny, że mam czysto, ogarnięte jak bym chciała itd, czy dobro mojego dziecka, nawet kosztem brudnej łazienki itd...
Ja od listopada wybrałam to drugie... A błyszczącą łazienkę, czyste okna i posprzątane tak, jak bym chciała będę miała po porodzie, jak już będzie to tylko kwestia mojego samopoczucia czy zmęczenia, a nie będzie się wiązało z jakimkolwiek ryzykiem dla Hani
Dopóki mieszkałam u mamy to oprócz wyjazdow na zakupy czy kręcenia sie po domu to lezalam. A teraz od soboty non stop na nogach a nawet na kolanach przy sprzątaniu i dopiero poczułam co to spuchniete nogi[emoji19] no ale najgorsze za mna i teraz lezakuje[emoji4] jeszcze tylko w czwartek wyjazd po meble i do ikei to tez się nabiegam

reklama
Do góry