reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak miał nie daleko to pewnie, że i dwa dni dobre :) mój by dwa dni jechal. 1,5 w jedną stronę. Buzi i 1.5 dnia w druga strone heh :p
No zdarzało się, że cały dzień jechal był w piątek wieczorem a w niedzielę juz jechał:/ na dluzsza metę to się nie sprawdzało bo jednak była rodzina potem to chcieliśmy być więcej razem. Jak młoda miała pół roku to zmienił pracę i był codziennie w domu to po roku jak wracał jeździć to tak ryczelismy

reklama
Ja poukładałam normalnie kupkami od najmniejszego rozmiaru, osobno body z krótkim rękawem, z długim, spodnie.

Czyli mogę sobie łykać? Ile dziennie i jaka dawka? Możesz jakąś polecić czy to nie ma znaczenia?

No żebyś wiedziała, że czasem bywa to problemem :D U nas na początku to ja chciałam używać gumek mimo, że brałam anty (od bardzo krótkiego czasu po tej ostatniej przerwie) ale co z tego, jak używaliśmy ich może z tydzień bo któregoś razu też się ześlizgnęła bo była trochę za mała i M się zirytował i już po nową nie poszedł i tak zostało [emoji16]

Jak ułożyć to wiem, bo planuję w pierwszej szufladzie "po domowe" ubranka. W drugiej te wyjściowe, body , spodenki, śpiochy, wszystko osobno, i w kolejnej komplety :) z tym nie będzie problemu :) tylko nie wiem jak je składać , żeby nie były pomięte , nie rozwalały się i żeby je ładnie było widać , a będę miała te pudełka z Ikei w szufladach :)

No zdarzało się, że cały dzień jechal był w piątek wieczorem a w niedzielę juz jechał:/ na dluzsza metę to się nie sprawdzało bo jednak była rodzina potem to chcieliśmy być więcej razem. Jak młoda miała pół roku to zmienił pracę i był codziennie w domu to po roku jak wracał jeździć to tak ryczelismy
No ciężkie to jest. Ale i tak uważam , że macie dobrze 2 tyg na tydzień wolnego. U nas nigdy nie wiadomo kiedy inna ile zjedzie. Miał mieć cały kwiecień wolny. Okazało się , że nie będzie go w domu 4/5 tygodni :(
I fajnej , że busy mają opłacone przez firmę. Gdyby K tak miał to by był w domu co tydzień /dwa .. a tak to 600zl idzie jednak.

Ja mojemu wczoraj powiedziałam, że może wibrator by mi jakoś pomógł, na co M "Mam Ci kupić?" [emoji28]

No pewnie! :)

Była by pewnie :D on jest "starej daty" i by później patrzył na mnie jak na stuknięta :D

Klaudia, powinniście kurde szaleć, a nie że starej daty! :D Tyle fajnych rzeczy można robić w łóżku :)))) Mój M. to mógłby być starej daty bo jest ode mnie sporo starszy a w łóżku jest ogień mega. No może był- jak chłopak miał więcej siły :D Ale spoko, czekam aż się mu trochę poprawi :)

Już po.
Staś wariuje (a ja czuje tylko czasem), waży już 900 gram i dał sobie zrobić piękne zdjecie 3d buzi. I to niestety koniec dobrych wieści...
Przez 4 tygodnie przytyłam aż 5 kg, dostałam za to opie**ol. Zakaz słodyczy (a ja młodego czuje tylko po monte) i nakaz diety + joga lub basen.
Ciśnienie wariuje. Dostałam dodatkowy lek. Przez 3 dni mam sie mierzyć nowym ciśnieniomierzem(dostałam w przychodni) 3x dziennie. Potem mam zadzwonic do mojej gin, i zapadnie decyzja czy nie kierować mnie na patologie ciaży na świeta.
Zamiast się cieszyć z wizyty mi się chce ryczeć.
Dobrze, że Staś ok [emoji106]
Oby ciśnienie się ustabilizowało i jednak odbyło się bez szpitala...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wiecie gdzie mogłabym kupić, lub przynajmniej jak wpisać żeby wyszukać , pokrowce, folie co kolwiek żebym mogła w coś schować kurtki/polarki/sukienki dla dziecka ? Bo będą to nowe rzeczy i trochę mi szkoda , żeby tak wisiały w szafie i się kurzyły. A nie mam pojęcia w co bym mogła owinąć.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Chyba spytał z ironia lekka ? Zły ?
Czy się ucieszył , że by miał trochę spokoju od Ciebie ?:D
NIeee, zero ironii. On raczej nie widzi w takich rzeczach nic złego i jest otwarty na różne sprawy :) A czy przeszło mu przez głowę, że miałby spokój ode mnie to nie wiem, nie zapytałam :D

Klaudia, powinniście kurde szaleć, a nie że starej daty! :D Tyle fajnych rzeczy można robić w łóżku :)))) Mój M. to mógłby być starej daty bo jest ode mnie sporo starszy a w łóżku jest ogień mega. No może był- jak chłopak miał więcej siły :D Ale spoko, czekam aż się mu trochę poprawi :)
Myślisz, że w ciąży to można tak szaleć z wibratorem? :D Aaa mam prośbę bo pisałaś mi kiedyś o kremach do twarzy ale wyleciało mi z głowy i nie zapisałam, możesz jeszcze raz napisać jakie polecasz?

K raczej nie jest za przebierankami, sprzętami różnego rodzaju ale ja chyba też nie. Raczej się nie nudzimy. Było lepiej przed ciążą ale to ja zastopowalam wszystko :p

reklama
Do góry