reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak miał nie daleko to pewnie, że i dwa dni dobre :) mój by dwa dni jechal. 1,5 w jedną stronę. Buzi i 1.5 dnia w druga strone heh :p
No zdarzało się, że cały dzień jechal był w piątek wieczorem a w niedzielę juz jechał:/ na dluzsza metę to się nie sprawdzało bo jednak była rodzina potem to chcieliśmy być więcej razem. Jak młoda miała pół roku to zmienił pracę i był codziennie w domu to po roku jak wracał jeździć to tak ryczelismy

reklama
Ja poukładałam normalnie kupkami od najmniejszego rozmiaru, osobno body z krótkim rękawem, z długim, spodnie.

Czyli mogę sobie łykać? Ile dziennie i jaka dawka? Możesz jakąś polecić czy to nie ma znaczenia?

No żebyś wiedziała, że czasem bywa to problemem :D U nas na początku to ja chciałam używać gumek mimo, że brałam anty (od bardzo krótkiego czasu po tej ostatniej przerwie) ale co z tego, jak używaliśmy ich może z tydzień bo któregoś razu też się ześlizgnęła bo była trochę za mała i M się zirytował i już po nową nie poszedł i tak zostało [emoji16]

Jak ułożyć to wiem, bo planuję w pierwszej szufladzie "po domowe" ubranka. W drugiej te wyjściowe, body , spodenki, śpiochy, wszystko osobno, i w kolejnej komplety :) z tym nie będzie problemu :) tylko nie wiem jak je składać , żeby nie były pomięte , nie rozwalały się i żeby je ładnie było widać , a będę miała te pudełka z Ikei w szufladach :)

No zdarzało się, że cały dzień jechal był w piątek wieczorem a w niedzielę juz jechał:/ na dluzsza metę to się nie sprawdzało bo jednak była rodzina potem to chcieliśmy być więcej razem. Jak młoda miała pół roku to zmienił pracę i był codziennie w domu to po roku jak wracał jeździć to tak ryczelismy
No ciężkie to jest. Ale i tak uważam , że macie dobrze 2 tyg na tydzień wolnego. U nas nigdy nie wiadomo kiedy inna ile zjedzie. Miał mieć cały kwiecień wolny. Okazało się , że nie będzie go w domu 4/5 tygodni :(
I fajnej , że busy mają opłacone przez firmę. Gdyby K tak miał to by był w domu co tydzień /dwa .. a tak to 600zl idzie jednak.

Ja mojemu wczoraj powiedziałam, że może wibrator by mi jakoś pomógł, na co M "Mam Ci kupić?" [emoji28]

No pewnie! :)

Była by pewnie :D on jest "starej daty" i by później patrzył na mnie jak na stuknięta :D

Klaudia, powinniście kurde szaleć, a nie że starej daty! :D Tyle fajnych rzeczy można robić w łóżku :)))) Mój M. to mógłby być starej daty bo jest ode mnie sporo starszy a w łóżku jest ogień mega. No może był- jak chłopak miał więcej siły :D Ale spoko, czekam aż się mu trochę poprawi :)

Już po.
Staś wariuje (a ja czuje tylko czasem), waży już 900 gram i dał sobie zrobić piękne zdjecie 3d buzi. I to niestety koniec dobrych wieści...
Przez 4 tygodnie przytyłam aż 5 kg, dostałam za to opie**ol. Zakaz słodyczy (a ja młodego czuje tylko po monte) i nakaz diety + joga lub basen.
Ciśnienie wariuje. Dostałam dodatkowy lek. Przez 3 dni mam sie mierzyć nowym ciśnieniomierzem(dostałam w przychodni) 3x dziennie. Potem mam zadzwonic do mojej gin, i zapadnie decyzja czy nie kierować mnie na patologie ciaży na świeta.
Zamiast się cieszyć z wizyty mi się chce ryczeć.
Dobrze, że Staś ok [emoji106]
Oby ciśnienie się ustabilizowało i jednak odbyło się bez szpitala...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wiecie gdzie mogłabym kupić, lub przynajmniej jak wpisać żeby wyszukać , pokrowce, folie co kolwiek żebym mogła w coś schować kurtki/polarki/sukienki dla dziecka ? Bo będą to nowe rzeczy i trochę mi szkoda , żeby tak wisiały w szafie i się kurzyły. A nie mam pojęcia w co bym mogła owinąć.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Chyba spytał z ironia lekka ? Zły ?
Czy się ucieszył , że by miał trochę spokoju od Ciebie ?:D
NIeee, zero ironii. On raczej nie widzi w takich rzeczach nic złego i jest otwarty na różne sprawy :) A czy przeszło mu przez głowę, że miałby spokój ode mnie to nie wiem, nie zapytałam :D

Klaudia, powinniście kurde szaleć, a nie że starej daty! :D Tyle fajnych rzeczy można robić w łóżku :)))) Mój M. to mógłby być starej daty bo jest ode mnie sporo starszy a w łóżku jest ogień mega. No może był- jak chłopak miał więcej siły :D Ale spoko, czekam aż się mu trochę poprawi :)
Myślisz, że w ciąży to można tak szaleć z wibratorem? :D Aaa mam prośbę bo pisałaś mi kiedyś o kremach do twarzy ale wyleciało mi z głowy i nie zapisałam, możesz jeszcze raz napisać jakie polecasz?

K raczej nie jest za przebierankami, sprzętami różnego rodzaju ale ja chyba też nie. Raczej się nie nudzimy. Było lepiej przed ciążą ale to ja zastopowalam wszystko :p

reklama
Do góry