reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam się dziewczyny z Wami, coś ostatnio nie mam czasu na forum, ale tak to już jest jak chłop w domu :D Wczoraj mnie wzięło na sprzątanie kuchni mycie frontów itp. to jak sobie trochę przy nich "poskakałam" tak dzisiaj mam zakwasy na udach ha nie ma co, kondycje mam świetną :D
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

reklama
Wiem właśnie, a teraz kupujemy nowe auto z salonu, naładowe elektroniką. Ł sie cieszy jak dziecko bo to gadżeciarz, a ja jestem przerażona, że nie będę potrafiła radia sama włączyć...

My mamy nowego golfa 7mke i zanim doszłam do tego który przycisk do czego to też trochę potrwalo a nad niektórymi zastanawiam się do dziś do czego służą ale nieużywam żeby jednak nieokazalo się , że to" wylot w powietrze "hahaha żartuje ;) faceci chyba tak mają bo mój też co ch2ile coś tam wciska a ja wsiadam ,odpalam jadę i wyłączam a przy parkowaniu się wyginam mimo kamery czujnikow i jakis innych mój niepotrafi pojąć jak można sobie tak życie utrudniać hahaha :D

Hejka :)
Jeszcze 5 godzin i wizytą :),
Ola ja też męża wzięłam nazwisko,a co do sukienki to wiecie teraz moda różną nawet do kościoła zakładają kawa z mlekiem lub cis w różu ;)
Trzymam kciuki za wizyte[emoji110][emoji110]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Czyli jakbyśmy z M wzięli ślub np w kwietniu to i tak składam wniosek sama i podaję tylko swój dochód za 2017 r.?

Problem w tym, że nigdzie w okolicy nawet nie umiem znaleźć sklepu z ciążowymi sukienkami a wolałabym na żywo zobaczyć i zmierzyć.
O becikowe w 2018 roku możesz ubiegać się, jeśli dochód w rodzinie na osobę nie przekracza 1922 zł netto. Przy wyliczeniach uwzględnia się dochód osiągnięty w poprzednim roku rozliczeniowym i dzieli się go na liczbę członków rodziny (w tym również nowo narodzone dziecko). Zasiłek w każdym przypadku wynosi 1 tys. zł

Wypełniając wniosek o becikowe lub zasiłek na dziecko mama musi podać dochody jego ojca, nawet jeśli nie ma z nim ślubu.

Matko Bosko Lipcowo! Rolling Stones będzie w Warszawie! Jednak łzy szczęscia szybko zamieniły sie w łzy rozpaczy gdy zobaczyłam że koncert odbędzie się 8 lipca , a ja mam termin na 7 :D Myslicie że zgodzą sie przelożyć koncert jak napiszę do nich e-mail? :D
Haha[emoji23]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

O becikowe w 2018 roku możesz ubiegać się, jeśli dochód w rodzinie na osobę nie przekracza 1922 zł netto. Przy wyliczeniach uwzględnia się dochód osiągnięty w poprzednim roku rozliczeniowym i dzieli się go na liczbę członków rodziny (w tym również nowo narodzone dziecko). Zasiłek w każdym przypadku wynosi 1 tys. zł

Wypełniając wniosek o becikowe lub zasiłek na dziecko mama musi podać dochody jego ojca, nawet jeśli nie ma z nim ślubu.
Dziękuję :) Myślałam, że podając swój dochód to dzielę go tylko na jeden, nie pomyślałam, że mam już wliczyć w członków rodziny dziecko. A nie wiesz może, jak to jest jeśli ojciec dziecka płaci alimenty na dzieci z poprzedniego związku? Wtedy podaje się dochód pomniejszony o alimenty czy całość z pitu?

reklama
Jak się synek urodził a z mężem nie mieliśmy jeszcze ślubu to też właśnie musieliśmy podać dochody moje i jego chociaż nie byłyśmy małżeństwem do becikowego a że ja nie pracowałam to dostaliśmy jeszcze 1 tys jednorazowo oprócz tego becikowego ale nie wiem jak to się nazywało

Do góry