reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hmmm, moja geniculata miała bardzo wyraźne białe paski na odnóżach, a u tego praktycznie nie widać - może kwestia zdjęcia ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ta też miała, a poza tym to skóra to moze byc słabiej widać :)

reklama
dziewczyny pomóżcie !!!

zbliza sie dzien kobiet co wy jako klientki/ kobiety chcialybyscie dostac za zakupy w sklepie odziezowym???

musze wymyslec jakas fajną akcje
Niestety nie pomogę bo ja bym chciała dostać obietnice, że dożywotnio ubrania będą się same pojawiać w mojej szafie i już nigdy nie będę musiała iść na zakupy, których nienawidzę haha :D

p19uqqmzxqi22hcj.png

mam pytania w sumie dwa
1) czy czuje się, że coś dzieje się z szyjką, da się to zauważyć ?
2) czy da się nie zauważyć twardniejącego brzucha? W sensie nie wyczuć
Szyjki sie nie czuje. Mi i w pierwszej ciazy i teraz skracala sie bezobjawowo.
A twardniejacego brzucha nie da sie nie wyczuc. Im wiekszy tym bardziej czuc.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Helou.

Co za poje... dzień:eek: Od wczoraj zaczęłam mieć problemy z autem- auto ma rok, jest nowe i na gwarancji, trzymane w garażu a nie chciało odpalić... na szczęście był jeszcze tata i ogarnął że kwestia immobilizera. W końcu odpalił, pojechałam do M. do szpitala, posiedziałam godzinę, z autem nadal ok... pojechałam jeszcze do koleżanki no i jak już wyszłam od niej to znowu ni chuchu nie odpalało :oo2: Mąż koleżanki 20 minut kombinował- odpaliło, więc wróciłam do domu i dzisiaj zadzwoniłam na assistance... no i okazało się że pestki od immobilizera się rozładowały- gdzie nie miałam pojęcia że tam w ogóle są jakieś baterie... ehhhh. No ale na szczęście wszystko działa.

To nie ty źle zaplanowałaś szczepionki tylko źle wyliczają becikowe :D

Ja przyjęłam męża i,.... wiadomo, zależy czy małżeństwo będzie trwało czy nie... Teraz noszę jego nazwisko przez ten wiecznie ciągnący się rozwód i nie mogę wrócić do swojego- co uważam za mega chamstwo i niesprawiedliwość a jednocześnie przyjęcie jego nazwiska nie uchroniło nas przed rozwodem :D I za drugim razem albo zostanę tylko przy swoim- bo jest oryginalne, albo wezmę dwa. No ale to moje osobiste doświadczenie :) W ogóle to u nas popularne jest przyjmowanie nazwiska męża, w innych krajach zostaje się przy swoim raczej...

@Jola92 niech leci do tych Aborygenów, ogarnie temat i za jakiś czas będzie przewodnikiem dla Waszej 3-ki :) I nie dziwię się że chcesz go wysłać na koncert, skoro to jego marzenie :) Fajne są właśnie takie związki, że chcesz uszczęśliwić drugą osobę :)

@olaaa7, w ogóle nie zastanawiaj się jaki kolor, czy już byłaś w białej, czy byłaś żoną itp! Ciesz się tym momentem i załóż nawet czerwoną jak lubisz ;) Moi dziadkowie brali ślub ponad 50 lat temu i babcia była w kościele w błękitnej do kolana :tak: A moja mama za to pozapinana pod szyję (Sama tak wymyśliła, pomimo lat 80 tych i epoki tiuli i bufek) i do dzisiaj żałuje że wyglądała jak do komunii ;) Więc Ola- rób tak, żeby Tobie było dobrze...!!! :tak:

@_agnieszka_ nie przestaniesz mnie zadziwiać :o Pająki???? :o Szalona! :D a czernina to zupa z krwią... dla mnie opcja nie do przejścia. Ja nie dotknę nawet flaków zrobionych przez rodzoną babcię ani wątróbki :baffled::baffled:
Dobrze, ze udalo sie dojsc co z autem i zaradzic[emoji5] Najgorzej jak nie wiadomo co[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

My mamy nowego golfa 7mke i zanim doszłam do tego który przycisk do czego to też trochę potrwalo a nad niektórymi zastanawiam się do dziś do czego służą ale nieużywam żeby jednak nieokazalo się , że to" wylot w powietrze "hahaha żartuje ;) faceci chyba tak mają bo mój też co ch2ile coś tam wciska a ja wsiadam ,odpalam jadę i wyłączam a przy parkowaniu się wyginam mimo kamery czujnikow i jakis innych mój niepotrafi pojąć jak można sobie tak życie utrudniać hahaha :D
Też sie boję że w tym naszym będzie jakiś przycisk do katapulty :D

O becikowe w 2018 roku możesz ubiegać się, jeśli dochód w rodzinie na osobę nie przekracza 1922 zł netto. Przy wyliczeniach uwzględnia się dochód osiągnięty w poprzednim roku rozliczeniowym i dzieli się go na liczbę członków rodziny (w tym również nowo narodzone dziecko). Zasiłek w każdym przypadku wynosi 1 tys. zł

Wypełniając wniosek o becikowe lub zasiłek na dziecko mama musi podać dochody jego ojca, nawet jeśli nie ma z nim ślubu.
Uuuu to jednak musisz podac dochody K? No ale kosiniakowe tak czy siak Ci się nalezy :)

A napisz,..może coś w ramach pocieszenia Ci wyślą.:-D
Właśnie jak tak myślę, to Mick Jagger (wokalista) ma oficjalnie kilkoro dzieci, a nieoficjalnie mówi że o kilkudziesięciu potomkach, którzy nie są świadomi kim jest ich ojciec. Jak ma tyle dzieci to może mnie zrozumie? :D

Jeśli chodzi o becikowe to jest dochód pomniejszony o składki na ubezpieczenie zdrowotne społeczne i podatek. Bierzemy ilość członków rodziny i nowo Narodzone dziecko też ☺ czas na złożenie dokumentów to rok od urodzenia się dziecka. A jeśli ojciec dziecka płaci alimenty na rzecz innych dzieci z innego związku to te alimenty można odliczyć od dochodu trzeba dostarczyć wyrok alimentacyjny i dowody wpłat np. Wyciąg z banku.

Ja się nie bałam, do czasu. Moją Mamę ukąsił pająk jakieś 3 tyg temu... Taki zwykły mały. Jak zobaczyłam na 2 dzień jej nogę to mimo zamarłam. Wypuklenie wielkosci wiśni, czarny kolor. Skóra dokoła fioletowa i twarda jak kamień, widoczne żyły. Pytam Mamy co na to lekarz a ona, że pójdzie za 2 jak samo nie zniknie. To prawie siłą ją wpakowalismy do auta i pojechalismy na izbe przyjęć. Dostała zastrzyk i maści. Teraz już prawie nie ma śladu, wygląda to jakby tam miała małą krostkę. Ale przez chwilę było niewesoło
Omg[emoji33] Zwykly pajaczek? Czyli slusznie sie ich boje.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry