reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

O Ola, ale fajnie[emoji5] Taki niespodziewany slub na juz[emoji3]
Co do brzuszka to tego to nikt nie wie. Ale ja obstawiam, ze Tobie za wiele nie urosnie[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
No trochę byłby niespodziewany skoro najpierw planowaliśmy połączyć ślub z chrzcinami :)

reklama
No wlasnie ja nie wiem czy to nie jest tak, ze zarobki ojca tez sa brane pod uwage niezaleznie od slubu. Chyba, ze ojciec jest pozbawiony praw.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Dziewczyny piszą, że podaje się zarobki z zeszłego roku a w przypadku gdy małżeństwa nie ma to może podaje się tylko swój dochód (jako osoba która ubiega się o becikowe)

f2w39n7303c24ozn.png

Helou.

Co za poje... dzień:eek: Od wczoraj zaczęłam mieć problemy z autem- auto ma rok, jest nowe i na gwarancji, trzymane w garażu a nie chciało odpalić... na szczęście był jeszcze tata i ogarnął że kwestia immobilizera. W końcu odpalił, pojechałam do M. do szpitala, posiedziałam godzinę, z autem nadal ok... pojechałam jeszcze do koleżanki no i jak już wyszłam od niej to znowu ni chuchu nie odpalało :oo2: Mąż koleżanki 20 minut kombinował- odpaliło, więc wróciłam do domu i dzisiaj zadzwoniłam na assistance... no i okazało się że pestki od immobilizera się rozładowały- gdzie nie miałam pojęcia że tam w ogóle są jakieś baterie... ehhhh. No ale na szczęście wszystko działa.

To nie ty źle zaplanowałaś szczepionki tylko źle wyliczają becikowe :D

Ja przyjęłam męża i,.... wiadomo, zależy czy małżeństwo będzie trwało czy nie... Teraz noszę jego nazwisko przez ten wiecznie ciągnący się rozwód i nie mogę wrócić do swojego- co uważam za mega chamstwo i niesprawiedliwość a jednocześnie przyjęcie jego nazwiska nie uchroniło nas przed rozwodem :D I za drugim razem albo zostanę tylko przy swoim- bo jest oryginalne, albo wezmę dwa. No ale to moje osobiste doświadczenie :) W ogóle to u nas popularne jest przyjmowanie nazwiska męża, w innych krajach zostaje się przy swoim raczej...

@Jola92 niech leci do tych Aborygenów, ogarnie temat i za jakiś czas będzie przewodnikiem dla Waszej 3-ki :) I nie dziwię się że chcesz go wysłać na koncert, skoro to jego marzenie :) Fajne są właśnie takie związki, że chcesz uszczęśliwić drugą osobę :)

@olaaa7, w ogóle nie zastanawiaj się jaki kolor, czy już byłaś w białej, czy byłaś żoną itp! Ciesz się tym momentem i załóż nawet czerwoną jak lubisz ;) Moi dziadkowie brali ślub ponad 50 lat temu i babcia była w kościele w błękitnej do kolana :tak: A moja mama za to pozapinana pod szyję (Sama tak wymyśliła, pomimo lat 80 tych i epoki tiuli i bufek) i do dzisiaj żałuje że wyglądała jak do komunii ;) Więc Ola- rób tak, żeby Tobie było dobrze...!!! :tak:

@_agnieszka_ nie przestaniesz mnie zadziwiać :o Pająki???? :o Szalona! :D a czernina to zupa z krwią... dla mnie opcja nie do przejścia. Ja nie dotknę nawet flaków zrobionych przez rodzoną babcię ani wątróbki :baffled::baffled:

O kurczę to dobrz3 , że to nic poważnego z samochodem . Jak ogólnie czuje się Twój M?

Witam sie z Wami w mroźny dzień :O
Co do nazwiska. Ja przejęłam po mężu i nie żałuję :) W pracy i wgl w codziennym życiu co chwila coś podpisuję, szlag by mnie trafił z dwu-członowym :D Teraz mam nazwisko budzące grozę, ale dzięki temu w pracy od razy byłam rozpoznawana i zostałam człowiekiem do zadań specjalnych hahha :D
Dzwonili do mnie z przychodni potwierdzic wizytę. I się dowiedziałam, że połówkowe jest droższe, ale nie wiedziałam, że jutro będę musiałą wydać 390 zł :O No nic, moja gin jest swietnym specjalistą, ufam jej wiec jestem gotowa tyle zapłacić.
Mojego męża chcą wysłać na delegację 2 tygodniową w maju do Australii :( Mogłabym z nim leciec, ale nienawidzę latać, będe wtedy już bardzo gruba, a nie wspomnę o temperaturach tam panujących... Zawsze marzyliśmy o Australii, także cieszę sie że ma szanse połączyć przyjemne z pożytecznym, ale trochę sie nie cieszę bo będę bardzo tęsknić.
Mam ochotę dzisiejszy dzień spędzić w ciepłej piżamce pod kołderką.
Miłego dnia :*
Ojej ale drogie to polowkowe[emoji53]
Co do wyjazdu to ja tez zawsze marzylam o Australii. Szkoda, ze nie mozesz poleciec.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@JustMe55 niech no się tylko odważy... Nie ma takiej opcji [emoji14]

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Hahahah ciekawa jestem jakie atrakcje nasze dzieci nam będą szykować :D

Ja kupiłam pająki mieszkając z ex, potem się do mamy wprodmwadzilam z nimi, ale mama je polubiła jeszcze nim zamieszkały pod jej dachem [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Widzisz @Marika92..??! To dokładnie ta sytuacja! :D Czyli są takie mamy :) Ja kiedyś kupiłam z tatą szczura... słodki był! Ale w pewnym momencie mama powiedziała że albo ona albo szczur... no i wybraliśmy po dl¨gich naradach obiady i pranie, czyli mamę :-D:-D:-D

Wiem właśnie, a teraz kupujemy nowe auto z salonu, naładowe elektroniką. Ł sie cieszy jak dziecko bo to gadżeciarz, a ja jestem przerażona, że nie będę potrafiła radia sama włączyć...

Hahahahhaah :) Moj M. tak ma, że rok temu też zmienił auto, wybajerzone opór i teraz brakuje mu pokręteł:-) :) bo wszystko dotykowe :)

dziewczyny pomóżcie !!!

zbliza sie dzien kobiet co wy jako klientki/ kobiety chcialybyscie dostac za zakupy w sklepie odziezowym??? musze wymyslec jakas fajną akcje

Goździk i rajstopy :D A może barter z jakąś inną firmą? Znajomi mają lodziarnię a obok jest dentysta i z dentystą się umówili że dzieci po wizycie będą dostawały kupon na lody np. Może coś z solarium czy zniżka na paznokcie...? A jeśli sam gadżet to może jakieś babeczki/ kule do kąpieli??? Świeczka zapachowa?

Jaki ładny kędzior ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Genikulata :p
Wybacz ale nawet nie polubie... Jak można trzymać coś takiego w domu... [emoji33][emoji22] Oszalała bym chyba

f2w3rjjg5fztbx1k.png

f2w3rjjg86dfwc1o.png
Wolałam widzieć w akwarium taka wielka niż w pudełeczku malutka która skaka i szybko biega :o tych nie nawidzilam. Jak była pora karmienia to wychodziłam na balkon :D
To zupa z kaczki i krwi [emoji4] ja osobiście ją uwielbiam [emoji7]

f2w3rjjg5fztbx1k.png

f2w3rjjg86dfwc1o.png
Nie zjadłabym chyba.. nawet kaszanki nie tknę bo krew :p
Ja nawet kiedyś w domu trzymałam myszkę :) A jak mi do domu taka polna wlezie to ją z mężem ścigamy, aż złapiemy i wypuścimy bo nam szkoda zabijać ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja mam teraz szczura chodowlanego.
Miał być na obiad dla pająka K. Ale go uratowałam i teraz sobie żyje u mnie w klatce :p
dziewczyny pomóżcie !!!

zbliza sie dzien kobiet co wy jako klientki/ kobiety chcialybyscie dostac za zakupy w sklepie odziezowym???

musze wymyslec jakas fajną akcje
Np. 2+1gratis.

reklama
Dziewczyny piszą, że podaje się zarobki z zeszłego roku a w przypadku gdy małżeństwa nie ma to może podaje się tylko swój dochód (jako osoba która ubiega się o becikowe)

f2w39n7303c24ozn.png
Czyli jakbyśmy z M wzięli ślub np w kwietniu to i tak składam wniosek sama i podaję tylko swój dochód za 2017 r.?

Moim zdaniem jaki masz ochote[emoji3] I biala i kolorowa bedzie ok[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Problem w tym, że nigdzie w okolicy nawet nie umiem znaleźć sklepu z ciążowymi sukienkami a wolałabym na żywo zobaczyć i zmierzyć.

Do góry