reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam się dziewczyny z Wami, coś ostatnio nie mam czasu na forum, ale tak to już jest jak chłop w domu :D Wczoraj mnie wzięło na sprzątanie kuchni mycie frontów itp. to jak sobie trochę przy nich "poskakałam" tak dzisiaj mam zakwasy na udach ha nie ma co, kondycje mam świetną :D
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

reklama
Wiem właśnie, a teraz kupujemy nowe auto z salonu, naładowe elektroniką. Ł sie cieszy jak dziecko bo to gadżeciarz, a ja jestem przerażona, że nie będę potrafiła radia sama włączyć...

My mamy nowego golfa 7mke i zanim doszłam do tego który przycisk do czego to też trochę potrwalo a nad niektórymi zastanawiam się do dziś do czego służą ale nieużywam żeby jednak nieokazalo się , że to" wylot w powietrze "hahaha żartuje ;) faceci chyba tak mają bo mój też co ch2ile coś tam wciska a ja wsiadam ,odpalam jadę i wyłączam a przy parkowaniu się wyginam mimo kamery czujnikow i jakis innych mój niepotrafi pojąć jak można sobie tak życie utrudniać hahaha :D

Hejka :)
Jeszcze 5 godzin i wizytą :),
Ola ja też męża wzięłam nazwisko,a co do sukienki to wiecie teraz moda różną nawet do kościoła zakładają kawa z mlekiem lub cis w różu ;)
Trzymam kciuki za wizyte[emoji110][emoji110]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Czyli jakbyśmy z M wzięli ślub np w kwietniu to i tak składam wniosek sama i podaję tylko swój dochód za 2017 r.?

Problem w tym, że nigdzie w okolicy nawet nie umiem znaleźć sklepu z ciążowymi sukienkami a wolałabym na żywo zobaczyć i zmierzyć.
O becikowe w 2018 roku możesz ubiegać się, jeśli dochód w rodzinie na osobę nie przekracza 1922 zł netto. Przy wyliczeniach uwzględnia się dochód osiągnięty w poprzednim roku rozliczeniowym i dzieli się go na liczbę członków rodziny (w tym również nowo narodzone dziecko). Zasiłek w każdym przypadku wynosi 1 tys. zł

Wypełniając wniosek o becikowe lub zasiłek na dziecko mama musi podać dochody jego ojca, nawet jeśli nie ma z nim ślubu.

Matko Bosko Lipcowo! Rolling Stones będzie w Warszawie! Jednak łzy szczęscia szybko zamieniły sie w łzy rozpaczy gdy zobaczyłam że koncert odbędzie się 8 lipca , a ja mam termin na 7 :D Myslicie że zgodzą sie przelożyć koncert jak napiszę do nich e-mail? :D
Haha[emoji23]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

O becikowe w 2018 roku możesz ubiegać się, jeśli dochód w rodzinie na osobę nie przekracza 1922 zł netto. Przy wyliczeniach uwzględnia się dochód osiągnięty w poprzednim roku rozliczeniowym i dzieli się go na liczbę członków rodziny (w tym również nowo narodzone dziecko). Zasiłek w każdym przypadku wynosi 1 tys. zł

Wypełniając wniosek o becikowe lub zasiłek na dziecko mama musi podać dochody jego ojca, nawet jeśli nie ma z nim ślubu.
Dziękuję :) Myślałam, że podając swój dochód to dzielę go tylko na jeden, nie pomyślałam, że mam już wliczyć w członków rodziny dziecko. A nie wiesz może, jak to jest jeśli ojciec dziecka płaci alimenty na dzieci z poprzedniego związku? Wtedy podaje się dochód pomniejszony o alimenty czy całość z pitu?

reklama
Jak się synek urodził a z mężem nie mieliśmy jeszcze ślubu to też właśnie musieliśmy podać dochody moje i jego chociaż nie byłyśmy małżeństwem do becikowego a że ja nie pracowałam to dostaliśmy jeszcze 1 tys jednorazowo oprócz tego becikowego ale nie wiem jak to się nazywało

Do góry