reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja tam na razie nic nie kupuję. Jakoś do mnie nie dociera, że będę mieć dzidzi. Po za tym ubranka mam - wszystko dla syna kupowałam nowe i unisex bo nie znałam płci aż do porodu. 2 lata temu pozyczylam ubranka siostrze dla jej synka, a niebawem wrócą do mnie :)
Tez nic nie kupuje. Mam ubranka, lozeczko, bujaczek, i inne pierdulki. Wszystko zbieralam. Nie dlatego ze chytra jestem, poprostu wiedzialam ze kiedys znow bede w ciazy i dodatkowo mialam przeboje z kuzynka meza ktorej POZYCZYLAM wszystko po pierwszej corce. Kiedy chciala mi zaplacic, ja tylko powiedzialam, ze jedyne o co prosze to o to, zeby tego pozniej nie wyrzucala tylko w razie czego oddala mi jak bede potrzebowac. Upomnialam sie ladnie w poprzedniej ciazy i uslyszalam tylko "to sobie idz na strych u mnie i szukaj ja nie mam czasu i nie wiem gdzie to jest wszystko". Takze podziekowalam ladnie, kupilam od nowa od A do Z i chomikuje :D

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jedyne co kupie, to wozek, bo sprzedalam i mam tylko spacerowke zwykla. Ale to pod sam koniec, bo musze uzbierac fundusze :D upodobalam sobie jeden i nie odpuszcze.

To myśmy się w tamtym roku przeprowadzali i wszystkiego się pozbywałam. Oddałam za darmo łóżeczko, wózek, pchacze, bujaczki... Wtedy jeszcze miałam w planach, że trzecie dziecko będziemy chcieli mieć tak za 8 lat przed 40, a tu naszło nas wcześniej. No i teraz całą wyprawkę trzeba będzie kompletować od nowa :/

Po cichu licze na to ze uda sie szybko i za rok w grudniu wroce tu rodzic ale nie bede sie nastawiac. Raczej nastawiam sie na zajscie w przyszlym roku a porod juz w 2019.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Elodia a to coś się działo, że poszłaś do lekarza czy to była standardowa druga wizyta?

Jedyne co kupie, to wozek, bo sprzedalam i mam tylko spacerowke zwykla. Ale to pod sam koniec, bo musze uzbierac fundusze :D upodobalam sobie jeden i nie odpuszcze.

To ja bym w końcu chciała mieć kupić wózek 3 w 1 :) Zawsze marzyłam, a przy poprzednich dzieciach nie miałam ;)

No ja w sumie to nie mam nic, może po siostrzenicy coś dostaniemy ale to wszystko już leży dłuższy czas i nie wiem w jakim jest stanie. Do mnie też nie dociera cały czas. Nawet jak kupujemy jakieś ciuszki to nie czuję, że to dla naszego brzdąca.
Jaki masz upatrzony wózek?

To ja bym w końcu chciała mieć kupić wózek 3 w 1 :) Zawsze marzyłam, a przy poprzednich dzieciach nie miałam ;)
No to ja wlasnie taki sprzedalam. Gondola super, nosidelko tez praktyczne, spacerowka juz mniej. Niedlugo corka pojezdzila w takiej z zwstawu. Ale o czym mowa [emoji12] Ja mialam wozkow zeby nie sklamac razem z tym teraz 7. Wymienialam co chwila. Bo albo cos mi nie pasowalo, albo znalazlam fajniejszy. Kupowalam i sprzedawalam. Juz maz nawet tego nie komentowal, jak mowilam ze wnet nowy wozek przyjdzie [emoji23]

Paskudnie psychicznie bardzo zle. Fizycznie na tyle dobrze że dzisiaj wychodze. Wole sie w M wtulic i wyplakac niż tutaj sama ze sobą. Pusto sie tak czuje a brzuch mi sie splaszczyl ehhh..... No trudno. Jakos musze przez to przejść. Jak tyljo zielone swiatlo dostane to od razu dzialamy.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Jesteś bardzo dzielna jeszcze wchodzi na forum i widzisz jak nasze ciąża się rozwijają mimo twojej straty ja napewno nie dałabym rady tez bym chciała być tak silną jak ty[emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173]

eikt3e3k96x30qte.png

Jesteś bardzo dzielna jeszcze wchodzi na forum i widzisz jak nasze ciąża się rozwijają mimo twojej straty ja napewno nie dałabym rady tez bym chciała być tak silną jak ty[emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173]

eikt3e3k96x30qte.png
Nie jest mi lekko bo wam troche zazdroszczę ale z drugiej strony jakoś muszę czas zorganizowac. W szpitalu teraz szlam do sklepiku po wodę i po drodze kilka kobiet do porodu już szły na oddzialy na wyzszych pietrach. Ale tym razem nie zaplakalam twardo sie trzymalam i nawet powodzenia życzylam. I naprawde licze na to że conajmniej z brzuchem bede w grudniu albo najlepiej na porodówce.

f2wlk6nllyt56xuu.png

reklama
Nie jest mi lekko bo wam troche zazdroszczę ale z drugiej strony jakoś muszę czas zorganizowac. W szpitalu teraz szlam do sklepiku po wodę i po drodze kilka kobiet do porodu już szły na oddzialy na wyzszych pietrach. Ale tym razem nie zaplakalam twardo sie trzymalam i nawet powodzenia życzylam. I naprawde licze na to że conajmniej z brzuchem bede w grudniu albo najlepiej na porodówce.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Na pewno tak będzie kochana, życzę Ci tego z całego serca.

Do góry