Margana
Fanka BB :)
Sliczna niunia[emoji3]Foteczki Zuzanny [emoji6][emoji7]Zobacz załącznik 877023Zobacz załącznik 877024Zobacz załącznik 877025
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Sliczna niunia[emoji3]Foteczki Zuzanny [emoji6][emoji7]Zobacz załącznik 877023Zobacz załącznik 877024Zobacz załącznik 877025
Mój Jasio urządza mi takie harce w brzuchu że codziennie się zastanawiam czy aby nie wyszedł z kanału, to wyglada tak jakby szpagaty robił doslownie. Boli Cię takie "wypychanie"?Skończyłam prasować, chwila oddechu Od tygodnia gdzieś Nikoś po lewej stronie wypycha mini kuleczkę, która jest bardzo twarda. Sądzimy po Jego ułożeniu, że to jest bark, mężu też to widzi i czuje
@Karoolka cudna
Dziękuję za odpowiedź :-) Gratulacje, Mała jest cudna :-) Pytań mam mnóstwo Czy miałaś wykupioną położną?Czy nie było problemu ze znieczuleniem zzo?Jeśli chcę się lewatywe to podają płyn czy czopki? Jak oceniasz lekarzy i pozostały personel? Czy jest pomoc przy karmieniu? Czy nie dokarmiaja mm lub co gorsza glukozą?Czy nie robią problemu jeśli nie wyrażę zgody na zaszczepienie w pierwszej dobre?Czy miałaś lekarza prowadzącego z tego szpitala? Jakie było obłożenie w tym okresie w którym przebywalas w szpitalu,w sensie czy dużo było rodzących czy mieli jeszcze wolne miejsca? wiem, że nie na wszystkie pytania będziesz znała odpowiedz bo mogą Cię nie dotyczyć, ale będę wdzięczna za każdą informację :-)Ja rodziłam na Solcu tydzień temu i 4 lata temu [emoji6]
Jestem zadowolona bardzoz ostatniego porodu, jakbyś miała pytania dokładniejsze to pisz, postaram się odpowiedzieć.
Położnej nie miałam.Dziękuję za odpowiedź :-) Gratulacje, Mała jest cudna :-) Pytań mam mnóstwo Czy miałaś wykupioną położną?Czy nie było problemu ze znieczuleniem zzo?Jeśli chcę się lewatywe to podają płyn czy czopki? Jak oceniasz lekarzy i pozostały personel? Czy jest pomoc przy karmieniu? Czy nie dokarmiaja mm lub co gorsza glukozą?Czy nie robią problemu jeśli nie wyrażę zgody na zaszczepienie w pierwszej dobre?Czy miałaś lekarza prowadzącego z tego szpitala? Jakie było obłożenie w tym okresie w którym przebywalas w szpitalu,w sensie czy dużo było rodzących czy mieli jeszcze wolne miejsca? wiem, że nie na wszystkie pytania będziesz znała odpowiedz bo mogą Cię nie dotyczyć, ale będę wdzięczna za każdą informację :-)
Bardzo dziękuję za wszystkie informację :-) A czy położna, która była akurat na zmianie to może Pani Teresa? Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i dla Małej :-)Położnej nie miałam.
O Zzo prosiłam, ale na początku było za wcześnie (2-3cm rozwarcia), a później było za późno - momentalnie zrobiło się 9 cm. O lewatywe nie prosiłam, oczyszczałam się sama, zresztą za szybka akcja u mnie była... Lekarzy i personel oceniam na 10! W czasie porodu trafiłam na super zmianę, na położnictwie też wszyscy bardzo kompetentni i sympatyczni, zarówno ginekolodzy jak i neonatolodzy. Ja pomocy przy karmieniu nie potrzebowałam, ale na sali ze mną leżała babeczka, która miała problem. Zawsze ktoś przychodził z pomocą, ale jednak mam wrażenie, że brakuje pomocy specjalisty, nie widziałam doradcy laktacyjnego. Ale jest super pokój laktacyjny. Przy dokarmianie pytają o zgodę. Co do szczepień - nie wiem, ja szczepilam, ale WZW miałam swoją szczepionkę. Lekarza nie miałam ze szpitala.
Byłam jedyną rodzącą na oddziale, dopiero następnego dnia urodziło się kolejne dziecię. Więc luz [emoji6]
Nie wiem w sumie jak miała na imię... Ale to nie słynna Pani Teresa [emoji6]Bardzo dziękuję za wszystkie informację :-) A czy położna, która była akurat na zmianie to może Pani Teresa? Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i dla Małej :-)
Ja tez a dziś termin do 00:00 mamy czas hihi [emoji6]Witam się w dniu terminu porodu