reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Test z poniedziałku jutro jadę odebrać betę sama nie wiem co mam myśleć narazie się nie nastawiam że jestem.

Załączniki

• IMG_20171129_154001.jpg
    IMG_20171129_154001.jpg
    379,3 KB · Wyświetleń: 80
  • IMG_20171129_154025.jpg
    IMG_20171129_154025.jpg
    243 KB · Wyświetleń: 84
reklama
redavecad a ile masz j z dzieci? I czy wszystkie twoje ciążę były z pasem, moja to druga ciąża a w pierwszej miałam krążek od 19 tyg a urodziłam 35/36 nie dało rady dużej przytrzymać
Dwojke mam. Z córka w pierwszej ciąży było wszystko ok, dopiero z synem mi się szyjka zaczęła skracać.

Co do kalendarza chińskiego to mi pokazywał błędnie ;)

A co do płci, z córka sie dowiedziałam ok 20 tygodnia, a z synem moja lekarka mi mówiła w 12 tygodniu już, że chyba chlopczyk, ale nie na pewno, no i był chłopczyk :)

Ja miałam poronienie zatrzymane po 10 tygodniu, zaczęłam troszkę plamić i poszłam do lekarza 3 tygodnie wcześniej niż powinnam i wtedy dowiedziałam się, że serduszko przestało bić. Później szpital i w sumie poroniłam w 11+3.
Teraz ta ciąża to wielka radość ale i wielki strach tym bardziej, że czytałam forum gdzie dziewczyny pisały, że serca przestawały bić nawet po 30 tygodniu :(
Ja nie umiem się całkowicie wyluzować, cały czas gdzieś w głowie jest strach, że to się powtórzy :(

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
strach jest zawsze nie ma co ukrywać, ja pomimo, że to moja pierwsza ciąża to też gdzieś z tyłu głowy mam różne myśli, szczególnie jak się właśnie takie sytuacje dzieją, napewno największe ryzyko jest w tym pierwszym trymestrze, ale trzeba być dobrej myśli :)

Od 19. U mnie zaczęło sie źle dziać jak w 15 tygodniu zmarł mój ojciec nagle. Ciężko to przeżyłam i nie wiem czy to tez nie miało wpływ na wszystko. A urodziłam w 38 tygodniu.
Ojej współczuje takiej tragedii jeszcze w dodatku w okresie ciąży, z krążkiem od tego samego tyg ciąży co ja, ale ty urodziła w terminie, a czy leżałas cały czas czy mogłaś coś robić, ja się teraz tego obawiam bo w pierwszej ciąży mogłam pozwolić sobie na odpoczynek a teraz będzie mega trudno cokolwiek polezec

reklama
Ojej współczuje takiej tragedii jeszcze w dodatku w okresie ciąży, z krążkiem od tego samego tyg ciąży co ja, ale ty urodziła w terminie, a czy leżałas cały czas czy mogłaś coś robić, ja się teraz tego obawiam bo w pierwszej ciąży mogłam pozwolić sobie na odpoczynek a teraz będzie mega trudno cokolwiek polezec
Nie leżałam. Krazek sciagniemy w 36 tygodniu, szyjka mi się skrocila i miałam 3 cm rozwarcia ale bez akcji, po tygodniu lezenia w szpitalu oksytocyna i dopiero poród poszedł. Teraz będzie dobrze, nic sie nie martw :) nie myśl jeszcze o tym :)

Do góry