reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Mi wody odeszły o 21. Do 7 rano nic się nie działo. Podali mi oksytocynę, masaż szyjki. Szyjka twarda, zamknięta. Po wielkich mękach mała była na świecie o 14:30.
Życzę wszystkich naturalnych porodów bez wywoływania oksytocyna [emoji6]

Cześć dziewczyny [emoji4]
Miłego dnia [emoji4]

Strasznie ten czas teraz leci, boję się, że nie zdążę się wyrobić przed... [emoji15]

Dzień dobry ja już po badaniach krwi dziś. Teraz z powrotem w łóżku a mąż poleciał do sklepu po świeże bułeczki. Zaraz młodą do szkoły zawiezie a ja się ogarnę żeby wyglądać jak człowiek

Skoro pisza, ze32 tydzien zaczyna sie od 31.0 i trwa do 31.6 a 8 miesiac od 32 tyg to zdecydowanie juz 8 miesiac ! gratulacje !
U mnie na wizycie kontrolnej okazalo sie ,ze wod malo a rozwarcie na 4 i lekarz stwierdzil ,ze rodze i kazal zostac w szpitalu :D to bylo w poniedzialek rano ... do czwartku masaz szyjki itp i nic .... w czwartek mi przebili pecherz i wieczorem zaczely sie lekkie skurcze co 10 minut ... w piatek rano bez zmian, rozwarcie na 4 ... zla poszlam do lazienki i zarzucilam noge do zlewu by stope umyc ;) wtedy wody jakby mi odeszly jeszcze raz i zaczely sie skurcze bardziej bolesne co 5 minut ... przez zgage wymiotowalam i nagle sie okazalo ,ze trzeba mnie szybko na porodowa bo nagle sie pelne rozwarcie .... urodzilam o 10 rano .
Druga ciaza bole od rana, wieczorem przebili pecherz bo tez stalo... wymioty i tez nagle pelne rozwarcie i 10 wieczor byl maly na swiecie ....
Jak bedzie po raz 3 ?
Brrrrr... az mnie ciary przeszły, bo przypomnialam sobie jakie to nieprzyjemne uczucie, gdy pchają w Ciebie nie wiadomo co ostrego by te wody przebic na siłę... oby tym razem poszło naturalnie wszystko...

reklama
Ojjj tym, że poród pierworodek zaczyna sie w nocy to mnie nie pocieszylas [emoji16][emoji16] bo ja bym chciała być wyspana przed takim wysilkiem [emoji1][emoji1] a ja niewyspana jestem bardzoo zla... No i mojego faceta ciężko w nocy wybudzic [emoji23]
Mnie też :p Jakoś wolałabym rodzić w dzień bo w nocy mam mniejszy próg bolu :p

Tak w ogóle to dzień dobry :)
Dziś powinno przyjść łóżeczko :D

Do góry