reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Musze was nadrobić po całym dniu ale to chyba wieczorem dopiero

Ja z córka miałam plan karmić wyszło jak wyszło ze nie karmiłam teraz tez chce ale nie nastawiam się już tak jak za pierwszym razem

Ja rodziłam na leżąco i nie wiem nie widzę siebie w innej pozycji u mnie tez to szybko poszło bo od odejścia wód do urodzenia 3 godz

U nas dzień pięknie słońce swieci prawdziwa wiosna

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Popuszczanie przy kichaniu też jest dość śmieszne :D Posikać się ze śmiechu to akurat nie wstyd.
O kurde to też mi się zdarza :D

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Super! Mi tez sie raz trafilo. Ale stac z wielkim brzuchem tez.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
I znów siedzę :) ale wiecie co??? Ustępują kobiety i to starsze.. Serio.. Bo tylko chyba kobieta wie że może być ciężko i że równowaga też nie ta co przed ciążą

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]

Wiesz, mnie zawsze przerazalo to przynoszenie slodyczy bez pytania, a tym bardziej czestowanie na placu zabaw obcych dzieci bez pytania o zgode rodzicow. Juz pomijajac rozne zasady i przekonania rodzicow to przeciez dziecko moze miec zwyczajnie alergie! Czasem tak silna, ze w 5 min zacznie sie dusic. No nie moge pojac jak mozna o tym nie myslec?!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Byłam raz świadkiem jak "weekendowy Tata" dal synowi snikersa. Chłopiec ledwo zdążył wziąć do buzi 3 kęs i zaczął się dusić. Zadzwoniłam bo ratowników i mówię, że będą za max 4 minuty a ten do mnie że "po co? Przecież on sie tylko zakrzytusił dam mu colę i minie" Ręce mi opadły. Ratownicy przyjechali i mówią że dziecko ma silną reakcję alergiczną i widząc opakowanie po batonie zapytali czy syn nie jest czasem uczulony na orzechy. Odpowiedź "No jest, ale w tym snikersie jest ich przecież mało"...

Mnie jak podpieli pod ktg przy porodzie to tak lezalam az mnie polozna nie zgarnela pod prysznic 8 godzin po porodzie. Nie bylam w stanie sie sama ruszyc, nawet ciut pozycji poprawic[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

O kurde, poród to naprawdę spory wysiłek, ale ja bym nie wytrzymała na leżąco.

Ja się nie dałam położyć z KTG. Na szczęście mieli przenośny aparat i położna przytrzymywała mi peloty, jak siedziałam w wannie/przy drabinkach. Ostatni etap przy ochronie krocza musiał być na leżąco, ale bokiem, nie na plecach.

Ktoś idzie na glukozę jutro? Ja muszę już jednak pójść, miałam iść dzień przed wizytą, w przyszłym tygodniu, bo akurat młody ma szczepienie, ale mam też zlecone alloprzeciwciala, a na nie czeka się 5 dni.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Marika idzie[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Wszystko się na pewno ładnie wyjaśni ;) i oddadzą pieniążki :) u nas też piękne słoneczko B-) zjadłam ogórkową ogarnę się i jadę po sukienkę :)

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Mam nadzieję , bo w spółdzielni już po najniższej lini oporu dzisiaj szli. Już gadali że segment w kuchni taki bym wcześniej. I się z nimi kłóciłam , że jeszcze błoto leży na szafce, woda w szufladach itp. debile i tyle.
Ciekawe czy z pzu też tak będą kombinować.
Jakby miała wyjść cukrzyca to zaszaleję jeszcze przed wynikami [emoji2]
Narazie mocz idealny [emoji4]
6069f242021505f2d4f9d193f13385e3.jpg

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
Smacznego :D ja tak w dzień odebrania wyników zjadłam cała czekolade na raz :D
To super wiadomości [emoji123] [emoji123] [emoji123]
Bardzo się cieszę że tak sprawnie to poszło

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuje :) może będzie dobrze :)
Dziewczyny wszystkie chcecie karmić piersią po porodzie ?
Ja tak :) może tak do przyszłej wiosny. Do lata. Nie więcej jak rok na pewno :)
tylko ja tych określeń Ola nie rozumiem :p
Musisz albo pytać położnej, albo czytać w internecie . Zapisałam sobie ten plik :) może też mi się przyda :)
np.pozycje wertykalne ;)

i nie we wszystkim wiem czy jak jedno i drugie zaznaczę to czy się wzajemni to nie wyklucza/ nie zaprzecza wcześniejszemu

Ale liczę, że na szkole rodzenia mi się to wyjaśni ;)

jaki rozmiar skarpetek na początek dla dziecka? :p
Jak kupowałam to był rozmiar napisany na skarpetkach , a tak kupowałam najmniejsze jakie były :)
Oto one
246e78080b7ece72fdf7236abeffc795.jpg

Napisane na ANE-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Przerażająco to wygląda :(
Mam nadzieję, że tutaj można, bo ja bym chciała rodzić "w kucki"... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
dlaczego ? Lepiej ? Ja nie wiem jak bym chciała. Chyba jak najmniej boleśnie. Boje się porodu :(

reklama
Nie mam pojęcia :( ale pozwolę sobie zadać pytanie pod twoim postem :)
Jeśli chcielibyśmy z K wziąć ślub , raczej kościelny, to w jakiej sukience powinnam być ? Bo po kościelnym nie chcemy wesela itp tylko marzy mi się małe, skromne przyjęcie. Najlepiej na powietrzu jeśli się uda. Jak by to wyglądało gdyby po kościelnym było mniejsze przyjęcie a ja w białej sukience ?

Jak super, córeczka już tak rosnie [emoji173]️ gratuluję :):*

Też tak uważam :)

Ja bym założyła body z długim rękawem i pospiochy. Kaftanikow będę miała kilka ale nie wiem czy ubiorę. Wydaje mi się , że dziecku wygodniej w śpiochach, w bodach i polspiochach, albo body długi rękaw i pajacyk. :)

Pod nazwą : WegeAga :D

Kochana mama :) nie słyszałam o takich cukierkach :)

Za duzo nie rozumiem :D ale super takie menu :D
Klaudia moim zdaniem powinnas miec taka sukienke jaka chcesz, wymarzona. Nie wazne czy po slubie jest wielkie wesele czy skrombe przyjecie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Do góry