reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

No coś Ty gdzie dają herbatę słodka? Bo u nas niestety zawsze gorzka. Na jedzenie nie mogłam narzekać czasami bez szału ale czasami było bardzo dobre
No u nas zawsze herbata byla oslodzona az mdla[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Wlasnie wrocilysmy do domku. Poszlam jeszvze do rossmana i po mloda do rodzicow. I przyjechalismy razem do nas na dzialke. Ale goraco bylo[emoji33]

Strasznie mi sie chce spac, ale to raczej z niewyspania niz od glukozy. Za to juz dwa razy bylam w kibelku, wiec jak by ktos mual problem to polecam[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
U mnie też glukoza podziałała na zaparcia :D podczas badania już korzystałam z łazienki w szpitalu :D
A my na dworze, cieplutko więc trzeba korzystać. A jeszcze 2.5 godziny i pora się szykować na wizytę
Trzymam kciuki :*
Odczyn Coombsa sprawdzasz przy konflikcie serologicznym [emoji4]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
A czemu w pierwszej ciąży nie sprawdzają czy jest konflikt ?
Naprawdę? Trudno mi uwierzyćbwv taki ciemnogród... :( Chyba bym uciekła, jakby mi kazali na leżąco rodzic.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
A da się wytrzymac kilka godzin na kucaco i rodzić ? Myślałam , że wygodniej leżeć

Tylko ja glukozy nie robiłam jeszcze ??? [emoji23]
Ja to nonstop przesuwam
Wizytę mam dopeoro 20.04 woec jakoś tak to przeciągam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Najśmieszniejsze byłam przy tym, tylko rozmawiałam z kimś innym i zauważyłam dopiero, jak łyżeczka była wyjmowana z buzi, a młody wyciągał ryjek po więcej.

Ja się liczę z tym, że będą mu dawać słodkie za moimi plecami, ale przy mnie?
No niepojete[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

U mnie też glukoza podziałała na zaparcia :D podczas badania już korzystałam z łazienki w szpitalu :D

Trzymam kciuki :*

A czemu w pierwszej ciąży nie sprawdzają czy jest konflikt ?

A da się wytrzymac kilka godzin na kucaco i rodzić ? Myślałam , że wygodniej leżeć
Nie kucasz kilka godzin, tylko podczas skurczów. Ja rodziłam przy drabince, trochę jak robienie przysiadów :)

Z mojej perspektywy I fazę najlepiej spędzić w ruchu (tańcząc, chodząc, skacząc na piłce etc.) albo w wodzie. W II warto mieć się czego przytyrzymać, no i jeśli ma być ochrona krocza jak przechodzi główka, to położne muszą widzieć co się dzieje, dlatego lepiej na leżąco.

Pozycja leżąca na plecach jest "z natury zła", bo kość ogonowa, która we wszystkich innych pozycjach odchyla się do tyłu i przepuszcza główkę, w tej utrudnia jej przejście. A leżąca gorsza od pionowych, bo grawitacja mocno pomaga, a ruch łagodzi ból.

I znów siedzę :) ale wiecie co??? Ustępują kobiety i to starsze.. Serio.. Bo tylko chyba kobieta wie że może być ciężko i że równowaga też nie ta co przed ciążą

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
A mi sie wlasnie trafiaja faceci i to mlodzi[emoji6] Baby mam wrazenie, ze wychodza z zalozenia, ze im nikt nie usyepowal to one yez nie beda.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Byłam raz świadkiem jak "weekendowy Tata" dal synowi snikersa. Chłopiec ledwo zdążył wziąć do buzi 3 kęs i zaczął się dusić. Zadzwoniłam bo ratowników i mówię, że będą za max 4 minuty a ten do mnie że "po co? Przecież on sie tylko zakrzytusił dam mu colę i minie" Ręce mi opadły. Ratownicy przyjechali i mówią że dziecko ma silną reakcję alergiczną i widząc opakowanie po batonie zapytali czy syn nie jest czasem uczulony na orzechy. Odpowiedź "No jest, ale w tym snikersie jest ich przecież mało"...
[emoji33][emoji33][emoji33] Tylko tyle moge[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Do góry