reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
A moze masz blizniaki??[emoji13][emoji106]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Przez pierwsze wizyty tak mowil ze blizniaki, ale pozniej okazalo sie, ze moje torbiele mu robily taki obraz na usg. A najlepsze jest to,ze u mnie w rodzinie babcia byla z blizniakow,a jej mama miala jeszcze 3 pary blizniat, a bylo ich lacznie 9 dzieci. I pozniej wnuki wszystkie kobietki co rodzily to rodzily blizniaki albo trojaczki i ja zostalam ostatnia i klops [emoji14] a tak mi wszyscy kibicowali hehe [emoji1]

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo łatwo poznać czy któraś jest w pierwszej czy kolejnej ciąży po aktywności. Te bo są w pierwszej są dużo bardziej aktywne bo z reguły mają więcej czasu. Czasem te co są już mami ale dzieci są starsze też się sporo udzielają. Mniej są aktywne te co pracują, te co są w domu z małym dzieckiem i te co pracują a po pracy ogarniają jeszcze dzieci.
Na pewno bardziej aktywne są te, które muszą leżeć - patrząc po sobie, od końca listopada leżę na chorobowym, więc forum to moja główna łączność ze światem ;)
Jak trzeba leżeć i niewiele można zrobić to telefon...

0d1yrjjgtd95fou3.png

No ja pierwsza ciąża ale z aktywnością kiepsko, nawet seksów nie było już kilka dni przez tą moje domniemaną infekcję, jak wracam z pracy to nie mam siły na jakieś sporty.
Bez przesady z ta twoja aktywnością. Ja tam na tyle jak rzadko mam czas wchodzić to akurat cię kojarze. Więc nie jest złe [emoji16]

Ja z 47kg wskoczyłam na 48kg szał :D

p19u3e3kuuostlcz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Ok
A widziałyście teraz te wyprzedaże w pepco? 6 czy 7 zł za bodziaki to jak za darmo :D ciekawi mnie ile prań one wytrzymują i czy nadają się do suszenia w suszarce elektrycznej? Ma któraś z tym doświadczenie?
Dla takich maluszkow to 4razy zalozysz I za male. To jakies mega inwestycje sa nie potrzebne. Wiesz co polecam 5paki w smyku na wyprzach body czy pajacow. Tez wychodza w bardzo dobrej cenie a jakos lepsza jak z pepko. Nie kupuj duzo na 56/62 bo moment bedzie 68roz I po lecie:)

Przez pierwsze wizyty tak mowil ze blizniaki, ale pozniej okazalo sie, ze moje torbiele mu robily taki obraz na usg. A najlepsze jest to,ze u mnie w rodzinie babcia byla z blizniakow,a jej mama miala jeszcze 3 pary blizniat, a bylo ich lacznie 9 dzieci. I pozniej wnuki wszystkie kobietki co rodzily to rodzily blizniaki albo trojaczki i ja zostalam ostatnia i klops [emoji14] a tak mi wszyscy kibicowali hehe [emoji1]

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha u mnie w rodzinie tez duzo blizniakow. Ale ze mam braci blizniakow to nie balam sie o to ze i mi sie trafi, chociaz roznie moze byc [emoji23] ja mam pozostalosci po ciazy spozywczej [emoji12] wiec tez mam nieco wiekszy brzuch niz inne mamy [emoji13][emoji13][emoji13][emoji111]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na pewno bardziej aktywne są te, które muszą leżeć - patrząc po sobie, od końca listopada leżę na chorobowym, więc forum to moja główna łączność ze światem ;)
Jak trzeba leżeć i niewiele można zrobić to telefon...

0d1yrjjgtd95fou3.png
No tego nie dodałam że te co na zwolnieniu i leżą też są aktywne. Choć znów bardziej te w pierwszej ciąży. Mam koleżankę w drugiej ciąży dwulatek w domu ona leży bo szyjka się skraca a pessar nie trzyma tak jak ma i też czasu nie ma na forum bo ciągle synek obok niej i albo autka, albo książeczki czytać albo poprzytulac i czasu brakuje na fora

Do góry