reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie wiem jakim sposobem jak na wadze mam -2kg. Dzis ide na wizyte i moj M mowi ze dostane od doktorka za spadek wagi, ale jem normalnie, wiec moze dzidzius ciagnie sobie.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Cos ty spadek jest normalny bo metabolizm jest wiekszy. Znowu moja mama ciagle mi gada ze dziecko nie rosnie bo nie tyje i nic po mnie nie widac ze ja jhz na tym etapie ciazy. A ja do niej ze ma skleroze i nie pamieta jakie mialam brzuszki w poprzednich ciazach.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam czarne i szare - czarne przy kotach w domu to ciężka sprawa, ale na szarych w ogóle nie widać sierści ROTFL ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Właśnie też mam szare i nic nie widać na nich :)

Bez przesady z ta twoja aktywnością. Ja tam na tyle jak rzadko mam czas wchodzić to akurat cię kojarze. Więc nie jest złe [emoji16]
Bo ja dużo jestem na forum w pracy :p W sumie cały czas mam włączone ;) ale popołudniu to już kiepsko, jedynie jak już jestem w łóżku to czasem wejdę i poczytam co tam u Was, takie już uzależnienie hihi:D

@gochagosiaczek, kurierzy to jest inny stan umysłu. Nie chcę nikogo obrazić, uogólniając, ale ja trafiałam w 90% na kretynów i w dodatku chamskich i bucowatych.

Ja miałam XL nim zaczęłam biegać i zmieniłam sposób żywienia, teraz S jest mi trochę luźne ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Aż tak?? Mega szacun tym bardziej!

Bardzo łatwo poznać czy któraś jest w pierwszej czy kolejnej ciąży po aktywności. Te bo są w pierwszej są dużo bardziej aktywne bo z reguły mają więcej czasu. Czasem te co są już mami ale dzieci są starsze też się sporo udzielają. Mniej są aktywne te co pracują, te co są w domu z małym dzieckiem i te co pracują a po pracy ogarniają jeszcze dzieci.

Ja jestem w ostatniej grupie, ale lubię tu pisać, więc ogarniam w miarę na bieżąco ;)

Odnosnie aktywnosci to cwiczycie cos?? Wiem ze w 1 tr. Lepiej nie ćwiczyć ale ze wchodzimy w 2 tr. Myslalam zeby ruszyć tylek.

Ja zamierzam zacząć ćwiczyć gdzieś tak za tydzień jak już faktycznie wejdę w ten drugi trymestr. Ostatnio na wizycie pytałam się ginekologa czy mogę zacząć ćwiczyć i powiedział że jak najbardziej a wręcz że powinno się ćwiczyć w ciąży i że najbardziej poleca chodzenie na basen żeby odciążyć kręgosłup i nawet jeżeli nie umie się pływać (o zmoro tak jak ja) to chodzić żeby pogimnastykować się w wodzie, poruszać nogami a nawet można pomału uczyć się pływać :) W mojej miejscowości mam basen gdzie jest woda z morza martwego jest niby tak zasolona że nie da się w niej utopić i sama człowieka unosi, myślę że pójdę zobaczyć jak tak jest i jak mi się spodoba to będę chodzić :D

reklama
Mi lekarz już mówił żebym się zapisała na fitnes żeby kręgosłup odciążyć

16udyx8di9hvrs5t.png
Jesli chodzi o kregoslup to chce sie na basen zapisac bo coraz czesciej mnie boli. Ost lumbago mnie dopadło i chodzilam powyginana 3 dni... A to dopiero zacznie bolec jak brzuch bedzie większy

Do góry