reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Moje też obydwa planowane, pierwsze w drugim cyklu starań ale niestety stracone i drugie w drugim cyklu [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Bo nikt was nie uswiadamia

Ok urodzilas zdrowe bez pappa jednak sa przypadki przeciez ze usg ok a wyniki krwi nie

Oczywiscie nawet jesli wyjdzie zle to przeciez zatrzymamy dziecko ale o psychiczne prxygotowanie sie ,nie masz stres ze wszy ok ???
Ja mam wątpliwości co do tego badania choć wiem, że jest zakecane... I już pisze czemu... Mam koleżankę, która jest w 25 tc i na pierwszych prenatalnych usg super a w pappa coś nie tak... I aby to sprawdzić musiała czekać aż do drugich prebatalnych... Choć ciążę prowadzi w bardzo znanej klinice leczenia bezplodnosci i prowadzenia ciąży... Każdy lekarz to specjalista, w klinice robią prenatalne... A musiała się biedna stresować cały trymestr bo pappa wyszedł źle choć na 2 pren okazało się, że wszystko idealnie

f2w39n7303c24ozn.png

Pierwsza ciąża nieplanowana przed ślubem niestety skonczyla się pozamaciczna ciąża
Druga bardzo planowana udało się po roku dokładnie
A teraz tez planowana i tez udało się po roku równo

Dzień dobry ja właśnie jem śniadanie herbatka czekam aż przyjdzie pani od sprzątania i uciekam robić remanent do butiku potem zakupy na jutro
Dziś wejdę sobie do galerii zobaczyć co ciekawego dla dzieci może będzie coś w fajnej cenie [emoji5]
Co do zwierząt ja nie mam kota mam dwa psy chichuaua Czesio który ma 3 lata odkąd jestem w ciazy bardzo się tuli składzie się na brzuch a gucio ma dopiero 5 miesięcy wiec jeszcze nie kuma o co chodzi

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Sadzilam ze choc pappa robia w pl bo usg nic nie daje 80 par ok zdrowe dzidzi a skad wiedziec czy nie bede w 20 chorych

1514559932-71ccc5aade24ed6f-aaaaaa.jpeg

Lubie ja czytac
Widziałam filmik na youtube jak przykladowo robi prenatalne :) i jak wychodzi bez pappa a jak źle pappa może wszystko zmienić nawet jeśli z samego usg jest dobrze :) mówi w tym filmie, że usg nie wykrywa 1 na 5 dziecka z zespołem Downa... I dlatego warto pappa... Ale martwi mnie, że ono może wyjść falszywie błędne

f2w39n7303c24ozn.png

Hej dziewczyny, u mnie lipa mieliśmy iść na sylwestra do znajomych a tu wczoraj wieczorem mój synek z zaczol kaslac i kipka, mam nadzieję że mu szybko przejdzie bo on wogole nie choruje

W nocy ani cienia bólu więc to chyba jednak się rozciąga jeszcze wszystko. Zobaczymy jak będzie w dzień ale już mnie to tak nie niepokoi, przecież jakby było coś nie tak to bolałoby cały czas a nie z przerwą na sen [emoji2] na wszelki wypadek dzisiaj leżę a mąż sprząta i gotuje [emoji2]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Dokładnie :) widocznie dzidziusiowi się nie spodobały Twoje spacery :D

1514622672-998641c3cd018e8a-aaaaaa.jpeg
dla wszystkich mam, które mają wątpliwości czy warto robić pappa i dla mamusiek, które są ciekawe na czym polega badanie prenatalne :) wrzucam obrazek bo w tel nie mogę skopiowac linka z youtuba, ale wystarczy sobie wpisać w google i wejść w filmy :)

f2w39n7303c24ozn.png

A co do ciąży to moja była planowana [emoji16] udało nam się w 10 cyklu :) zrobiłam test bo po odstawieniu duphastonu (brałam aby zajsc w ciążę, odstawiłam zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży i w trakcie ciąży już nie brałam) miesiączka nie przychodzila i zaskoczył mnie brak pkamien (a zawsze przed okresem miałam) :) cykle miałam monitorowane i zaszłam w ciążę mimo stwierdzobego cyklu bezowulacyjnego [emoji16] taki nasz cud

f2w39n7303c24ozn.png

Moja 1 ciąża nie była planowana, ale też nie całkiem wpadka. Byliśmy przed ślubem i właściwie mogliśmy mieć dziecko, ale chcieliśmy jeszcze zaczekać. Nie zabezpieczalismy się, ale omijalismy dni płodne. Ciąża była szokiem :) Druga planowana, udało się za 1 razem :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Do góry