reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Ja wrocilem i dzieuje za śliczne powitania. Oj w tej angli to widać nie tak pięknie jak śpiewają !!! Moja żonka w polsce prawie co wizyte ma USG :) hihihi Jaka ta nasz mała ładnusia :) No zresztą po tatusiu to ma hihihi:-) ( no po mamusi tesh :) )

reklama
Nie bylo mnie w sumie 2 dni a tu tyle nowych tematow !!:szok::szok: I nowe mamusie!!:-)
No jestem w szoku opieki nad ciezarna w Anglii:wściekła/y:To mi sie w glowie nie miesci !! Ale dlaczego mamusie, ktorym cos dolega nie pojada do szpitala? Na pogotowie (ginekologie) poprostu...:confused:
Co do USG- to lacze sie z tymi, ktore twierdza, ze to badanie nie szkodzi dzidzi... a bynajmniej zadne badania tego nie stwierdzily;-);-)
Na temat ruchow to nawet sie nie wypowiadam bo z moimi blizniakami to mam Meksyk !!:-D:-DTak mnie kopia, ze szok!!
Bylam dzis u gin. i wszystko ok.:tak::tak:Ale na dzien dzisiejszy bede miala cesarke bo dzidzie sa zle ulozone. W sumie boje sie cesarki ale co tam- co ma byc to bedzie, byle dla dzieci bylo ok.
A maluchy to jakies giganty sa bo nie dosc, ze wymiarowo sa 1-2 tyg. do przodu to waga szacunkowa 1.- ok.1800 a 2.-ok.2000gram:szok::tak:
No i te moje plecy- tragedia:baffled::baffled:

Ewa, dzisiaj przypadkowo trafiłam na tę stronę, zajrzałam, poczytałam i pomyślałam sobie: no jak nic, Ewa i Grubelek ;-):-)

Anulka, Ty to musisz być dzielna podwójnie :) Ale jeśli dzieci są faktycznie jakoś źle ułożone, to może cesarki powinnaś mniej się obawiać niż porodu naturalnego...

Hej Lipcoweczki przepraszam, ze tak puzno ale bylam dzis rano u swojej Midwife(poloznej), a pozniej na obiadku u Tesciow!!;-)
yhm..a wiec tak ; Ze Mna i Maluszkiem wszystko jak najbardziej Ok-cisnienie 119/79, hemoglobiona bardzo dobra,mocz wporzadku, bicie serduszka glosne i wyrazne, cudowne:-p Niunia ma juz 32cm od pupci do glowki, glowka juz w dole przygotowana do produ mimo, ze mamy jeszcze 8 tygodni :laugh2::-p!!
Ale to bardzo dobrze bo mamy duze szanse na porod w wodzie:happy:!!

Zebrra- Milo Mi ,ale Ona mieszka w Uk?? a czy wszystko z Nia wporzadku? Bo wiem ze wykonuja Usg jesli jest jaka kolwiek potrzeba?!:confused::happy:

Nicoya- dziekuje za powitanie :happy: Masz racje co do USG !! tez czytalam duzo na ten temat i przyznaje racje ...ale Moja Tesciowa uwaza ze jest szkodliwe, nie zgadzam sie z Nia :sorry2: ....yh:eek:

Jazztina- ja takze mam problem z zasnieciem na lewym boku mimo ze bardzo sie zmuszam to za skarby zadne nie usne , ale jak sie przekrece na pawy boczek to momencik i Mnie juz nie ma - spie!!:happy:

Ankami - Mam ten sam problem co Ty , jesli dlugo siedze na pupie to bardzo boli Mnie kosc ogonowa :baffled: ahh ale to jest dreczace !!:sick: i boli bardzooo...:-(

Anka 26.07 - moja Malenka tez nie spi jak wstaje do ubikacji, a budzi sie razem ze Mna , jak tylko z samego rana uslyszy moj glos to odrazu kopie :laugh2:

Negri- na kiedy masz termin?? gdzie bedziesz rodzic? ja tez mialam wizyte na porodowce juz ...jak wyszlam to dostalam jakiegos dola :no:przestraszylam sie chyab chociarz wsumie nie mialam czego :dry::dry::dry::confused::confused::eek:

JA TEZ UWAZAM ZE OSTATNIE TYGODNIE I DNI BEDA TYLKO CZEKANIEM !! MAJ JUZ SIE KONCZY CZERWIEC BARDZO SZYBKO MINIE I JUZ LIPCOWECZKI :-):-D

Ja juz zrobilam zakupy stoja wszystkie w rogu obok naszego lozka juz tyle razy je ogladalam i calowalam, :zawstydzona/y:;-):tak:ze juz znam je na pamiec co jak wyglada!!wszystkie ubranka pieluszki itp. tez mam !! mam wszystko oprocz -materacyka do lozeczka i poscieli,oraz wozka ktory maja nam kupic tescie!!:happy: u Mnie gorzej z pakowaniem sie do szpitala bo ja na samym poczatku Lipca-jestem jedna z pierwszych lipcoweczek !!:-p:-p hehe oczywiscie mam juz tam jakies drobiazgi dla siebie typu klapki szlafrok itp.

Niunka19-82- bedziesz miala wizyte pewnie z Midwife na ktorej wszystko bedzie omawiane na temat porodu ja juz jestem umowiona na taka wizyte wraz z moim mezczyzna !! napewno bedzie ci to samo potrzebne co wszystkim , jak i w Polsce tak i w Anglii!! mimo ze wypuszczaja pare godzin lud na drugi dzien po porodzie !! ale ja uwazam ze to dobrze bo szpital przygnebia i wogule !! ale jesli jest wszystko Ok :D:D:happy::happy:

Pozdrawiam i caluje oraz zycze spokojnego i zdrowego noszenia maluszkow ;-) papa ja juz zmykam bo pisze tego posta ponad godzine :baffled: hehe a kosc ogonowa nie daje Mi spokojuuu ....

reklama
Witam się i ja:-):-)

zebrra ja nic nie wiedziałam,podejrzewam że Grubelek też nie bo by pewnie coś wspomniała :-):-):-).

Dzisiaj chłodniej, cała noc lało:dry:ale i powietrze teraz lepsze:-D:-D:-D
Moj synuś wstaje razem zemna,zaczyna kopać jak ja zaczynam gadac...a jak wypije troche kawy bez knapki to dopiero ZŁY!!!!!
pije kawkę i lece zrobić śniadanko!
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNKI:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry