reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
A tu: :: CAFE MAMA :: na "wspólnym terminie" w lipcówkach to sobie chyba nasze dziewczyny pogadały, co? Ewa i Grubelek ;-):-D
:szok::-D:-D:-D:tak::confused:

Witam się z rana...
No... to chyba my.....
Witam Nowe Mamusie I Tatusia!!!

Wczoraj byłam w Wielkim Mieście i zakupiłam chyba ostatnią rzecz czapke, którą w końcu udało mi sie dopaśc (czapkla oczywiście letnia, chłopieca taka spacerkowa... :-))
No i postanowiłam spakowac torbę do szpitala... :baffled: zobaczymy jak to będzie...
Miłego dnia! :-)

....hihihihi.... no to sobie kobietki pogadały :-) (na innym forum)

większosć okupiona, uszykowana... a ja z ślimaczym zapędęm życiowym dopiero dzisiaj z mamcią po ciuszki do małej jadę... torba do szpitala to tylko dla mnie narazie pojęcie czysto teoretyczne, a jeszcze wyposażenie pokoiku malutkiej... butelki, smoczki i te wszystkie inne pierdoły....:eek:
...ale listę mam :-p nawet mi ostatnio pomagała mariczka ją zweryfikować... to już cos prawda? hihihi

Na poczatek sie witam w ten ponury dzionek
A teraz mykam poczytac posty:-)

Widac dziewczyny ze zakupy pelna para.Torby do szpitala nie posiadam, ale mam numer do poloznej to juz cos.Niestety nie wiem jak wyglada porod w Niemczech ale moj lekarz stwierdzil ze jak wszystko bedzie ok to tego samego dnia moge juz wyjsc do domu.

witam w deszczowy dzien ale lepszy taki niz te upalne co byly ledwo wytzrymywałam a co bedzie w czerwcu i lipcu???

Witam- u mnie tez pada:wściekła/y:Noc byla nieciekawa- skurczybyki mnie atakowaly ale teraz jest ok.:-)A jak moj facet z pracy wroci to jedziemy na zakupy dla dzieci- juz sie ciesze:tak::tak:

Widac dziewczyny ze zakupy pelna para.Torby do szpitala nie posiadam, ale mam numer do poloznej to juz cos.Niestety nie wiem jak wyglada porod w Niemczech ale moj lekarz stwierdzil ze jak wszystko bedzie ok to tego samego dnia moge juz wyjsc do domu.

Ja tez tu nie rodzilam ale moja ciotka i bratowa tak i sa zadowolone. Mozesz miec porod ambulatoryjny tzn. rodzisz i po paru godzinach do domu ale jak sie nie czujesz na silach to zostajesz 2-3 dni w szpitalu. Tylko do Ciebie nalezy decyzja. Polozna ktora wybierzesz (placi kasa chorych) mozesz tez zamowic do porodu- wtedy dodatkowo placisz, cos ok. 100- 150 eu ale nie wiem dokladnie i to jest Twoja prywatna polozna, ktora jest z Toba caly czas a co najwazniejsze masuje krocze by nie peklo!! Moja ciotka z 1 dzieckiem miala taka polozna i wcale nie miala ran krocza:szok:Bardzo sobie chwalila i mnie tez namawia do wziecia poloznej do porodu. Tylko, ze ja bede chyba cc miala.

no ciepelko ok ale nie takie upaly jak np u nas w poniedzialek byly...zero wiatru tylko skwar a ja myslalam ze umre nogi spuchniete rece spuchniete a tu jeszce nie ma czym oddychac!!!

reklama
Anulka26 ja biore ze soba polozna mam nadzieje ze podtyrzyma mnie na duchu heheh.CC no to masowanie nie bedzie Ci potrzebne hehe no chyba ze.....

Patina o puchnieciu nog to nawet nie wspominam bo mam problem z butami nogi mi sie nie mieszcza.Rece tez puchna.A dzidzia szkuduje:-):-)

Do góry