reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Ja wrocilem i dzieuje za śliczne powitania. Oj w tej angli to widać nie tak pięknie jak śpiewają !!! Moja żonka w polsce prawie co wizyte ma USG :) hihihi Jaka ta nasz mała ładnusia :) No zresztą po tatusiu to ma hihihi:-) ( no po mamusi tesh :) )

reklama
Nie bylo mnie w sumie 2 dni a tu tyle nowych tematow !!:szok::szok: I nowe mamusie!!:-)
No jestem w szoku opieki nad ciezarna w Anglii:wściekła/y:To mi sie w glowie nie miesci !! Ale dlaczego mamusie, ktorym cos dolega nie pojada do szpitala? Na pogotowie (ginekologie) poprostu...:confused:
Co do USG- to lacze sie z tymi, ktore twierdza, ze to badanie nie szkodzi dzidzi... a bynajmniej zadne badania tego nie stwierdzily;-);-)
Na temat ruchow to nawet sie nie wypowiadam bo z moimi blizniakami to mam Meksyk !!:-D:-DTak mnie kopia, ze szok!!
Bylam dzis u gin. i wszystko ok.:tak::tak:Ale na dzien dzisiejszy bede miala cesarke bo dzidzie sa zle ulozone. W sumie boje sie cesarki ale co tam- co ma byc to bedzie, byle dla dzieci bylo ok.
A maluchy to jakies giganty sa bo nie dosc, ze wymiarowo sa 1-2 tyg. do przodu to waga szacunkowa 1.- ok.1800 a 2.-ok.2000gram:szok::tak:
No i te moje plecy- tragedia:baffled::baffled:

Ewa, dzisiaj przypadkowo trafiłam na tę stronę, zajrzałam, poczytałam i pomyślałam sobie: no jak nic, Ewa i Grubelek ;-):-)

Anulka, Ty to musisz być dzielna podwójnie :) Ale jeśli dzieci są faktycznie jakoś źle ułożone, to może cesarki powinnaś mniej się obawiać niż porodu naturalnego...

Hej Lipcoweczki przepraszam, ze tak puzno ale bylam dzis rano u swojej Midwife(poloznej), a pozniej na obiadku u Tesciow!!;-)
yhm..a wiec tak ; Ze Mna i Maluszkiem wszystko jak najbardziej Ok-cisnienie 119/79, hemoglobiona bardzo dobra,mocz wporzadku, bicie serduszka glosne i wyrazne, cudowne:-p Niunia ma juz 32cm od pupci do glowki, glowka juz w dole przygotowana do produ mimo, ze mamy jeszcze 8 tygodni :laugh2::-p!!
Ale to bardzo dobrze bo mamy duze szanse na porod w wodzie:happy:!!

Zebrra- Milo Mi ,ale Ona mieszka w Uk?? a czy wszystko z Nia wporzadku? Bo wiem ze wykonuja Usg jesli jest jaka kolwiek potrzeba?!:confused::happy:

Nicoya- dziekuje za powitanie :happy: Masz racje co do USG !! tez czytalam duzo na ten temat i przyznaje racje ...ale Moja Tesciowa uwaza ze jest szkodliwe, nie zgadzam sie z Nia :sorry2: ....yh:eek:

Jazztina- ja takze mam problem z zasnieciem na lewym boku mimo ze bardzo sie zmuszam to za skarby zadne nie usne , ale jak sie przekrece na pawy boczek to momencik i Mnie juz nie ma - spie!!:happy:

Ankami - Mam ten sam problem co Ty , jesli dlugo siedze na pupie to bardzo boli Mnie kosc ogonowa :baffled: ahh ale to jest dreczace !!:sick: i boli bardzooo...:-(

Anka 26.07 - moja Malenka tez nie spi jak wstaje do ubikacji, a budzi sie razem ze Mna , jak tylko z samego rana uslyszy moj glos to odrazu kopie :laugh2:

Negri- na kiedy masz termin?? gdzie bedziesz rodzic? ja tez mialam wizyte na porodowce juz ...jak wyszlam to dostalam jakiegos dola :no:przestraszylam sie chyab chociarz wsumie nie mialam czego :dry::dry::dry::confused::confused::eek:

JA TEZ UWAZAM ZE OSTATNIE TYGODNIE I DNI BEDA TYLKO CZEKANIEM !! MAJ JUZ SIE KONCZY CZERWIEC BARDZO SZYBKO MINIE I JUZ LIPCOWECZKI :-):-D

Ja juz zrobilam zakupy stoja wszystkie w rogu obok naszego lozka juz tyle razy je ogladalam i calowalam, :zawstydzona/y:;-):tak:ze juz znam je na pamiec co jak wyglada!!wszystkie ubranka pieluszki itp. tez mam !! mam wszystko oprocz -materacyka do lozeczka i poscieli,oraz wozka ktory maja nam kupic tescie!!:happy: u Mnie gorzej z pakowaniem sie do szpitala bo ja na samym poczatku Lipca-jestem jedna z pierwszych lipcoweczek !!:-p:-p hehe oczywiscie mam juz tam jakies drobiazgi dla siebie typu klapki szlafrok itp.

Niunka19-82- bedziesz miala wizyte pewnie z Midwife na ktorej wszystko bedzie omawiane na temat porodu ja juz jestem umowiona na taka wizyte wraz z moim mezczyzna !! napewno bedzie ci to samo potrzebne co wszystkim , jak i w Polsce tak i w Anglii!! mimo ze wypuszczaja pare godzin lud na drugi dzien po porodzie !! ale ja uwazam ze to dobrze bo szpital przygnebia i wogule !! ale jesli jest wszystko Ok :D:D:happy::happy:

Pozdrawiam i caluje oraz zycze spokojnego i zdrowego noszenia maluszkow ;-) papa ja juz zmykam bo pisze tego posta ponad godzine :baffled: hehe a kosc ogonowa nie daje Mi spokojuuu ....

reklama
Witam się i ja:-):-)

zebrra ja nic nie wiedziałam,podejrzewam że Grubelek też nie bo by pewnie coś wspomniała :-):-):-).

Dzisiaj chłodniej, cała noc lało:dry:ale i powietrze teraz lepsze:-D:-D:-D
Moj synuś wstaje razem zemna,zaczyna kopać jak ja zaczynam gadac...a jak wypije troche kawy bez knapki to dopiero ZŁY!!!!!
pije kawkę i lece zrobić śniadanko!
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNKI:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry