reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
zebrra - a ponoć więcej odpoczywać mamy.... ? Ewa - pewnie że ważne by zdrowe... grzeczne, inteligentne, piękne itd... hhihihi

Witam kolejne lipcowe mamusie :-)
Ja dziś mam wizytę więc może i ja dowiem się kto mieszka w moim brzuszku,teraz chcielibyśmy dziewczynkę :tak: ale i tak najbardziej zależy nam na tym aby dzidzia była zdrowa!!!!!

marchewa wiem że znasz płeć dzidziołka ale nigdzie nie znalazłam kto to będzie ;-) możesz zdradzić???

trzymam kciuki zatem karinka by fasolka okazała się fasolinką :-) u mnie Jędruś - ale podobno na 95% zobaczymy zatem :-)
a zdrowie najważniejsze :-) Kacperek i tak pewnie wolałby braciszka hihihihihi

Nicoya, a Tobie tez chyba jakos szybko powiedzieli? no ja juz sama nie wiem, wole sie nie nastawiac, juz mi po prostu wszystko jedno!

bazylia u mnie płeć fasolki zauważyła (dzwoneczek) lekarka przy badaniu na przezierność - jest dokładniejsze usg - więcej widać - ale i tak nie wiadomo na 100% buziaczki :-)

Hej
dziewczyny niewiem ale niektóre z was mają suwaczek ,i w tym tygodniu co ja było juz ja 4 miesiącu a mi nie chce wskoczyć.czemu? np.zeebra ty masz juz od dawna:-)na czwartym

reklama
Witam :)

Byłam dziś na USG i wszystko w porządku :) maleństwo odwrócone było tyłem :D i mam tylko zdjęcie jego pleców, pytałam się kiedy będzie można sprawdzić jaka płeć - powiedział, ze ok. 22 tygodnia więc Marchewa i bazylia zazdroszczę Wam, ze już ją znacie :happy:

Podaję wymiary:
CRL - 98 mm (15 tyg.)
BPD - 35 mm (16 tyg.)
FL - 20 mm (15 tyg.)

Byłam też u okulisty i mam lekką wadę wzroku:
lewe oko - 0.25
prawe oko - 0.50

Nie wiem tylko czy +/- :-) lekarz powiedział, że z okularami trzeba wstrzymać się gdzieś do 3 miesięcy po porodzie bo wada może się pogłębić albo zniknąć:nerd: Dodał, ze brak jest przeciwskazań do porodu naturalnego :happy:

Poradzcie co zrobić z tym NT - boję się, że coś może być nie tak - czy jak będę u ginekologa za tydzień - 16t2d to jest jeszcze szansa aby porozmawiać o ew. badaniach prenatalnych?:confused:

Jeśli chodzi o leki przeciwbólowe to od samego początku nic nie brałam, jeśli boli mnie głowa idę się położyć. Jak byłam przeziębiona to tylko czosnek, mleko z masłem i miodem i syrop z cebuli.

Od początku ciązy nie piłam też żadnego alkoholu... nawet kropelki (nie chciałam ryzykować) w sylwestra piłam... Picolo :-)

Do góry