reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Zebrra, nie narzekaj - każdy pretekst to zakupów jest dobry ;-) A ja nawet już bym chciała miec widoczny ciązowy brzuszek bo na razie wyglądam jakbym się po prostu NAŻARŁA :-) No i ludzie ustępowaliby mi miejsca w kolejce w sklepie, co nie?
Marchewa, ja tez już załapałam fazę z płcią skoro mi powiedział i traktuję "bułeczkę" jak.. Bułeczkę :-) Hm, dziwne tylko ze zgodnie z moją poprzednią teorią, dzięki której wykryłam płec małej Marchewki, lekarz nie powinien mi nic powiedziec skoro to dziewczynka. Porównałam dzisiaj zdjęcie z usg z takimi z netu obrazującymi chłopca i dziewczynkę i rzeczywiście do dziewczynki pasowało jak ulał. Mój ukochany zwariował już na punkcie córeczki i nie chce słyszec o żadnej zmianie płci! :-)

reklama
A znasz kogos dla kogo nie? ;-) wiadomo przeciez że nikt przy zdrowych zmysłach nie traktuje sprawy płci dziecka jako najwazniejszej. Ale fajnie wiedziec czy bedzie to chłopak czy dziewczynka. Przynajmniej mi sprawia to dużą frajdę.

Bazylia masz rację....

znam płeć, ale jest wymarzona przez Osobistego, a dziecko w życiu urodzę tylko jedno, więc nie spełni się moje...

A ja przyznam się, że nie chcę poznać płci i boję się, że przy następnym USG sama zauważę. Oczywiście jeśli tak się stanie, nie będę rozpaczać ;) Za to mój Mariusz chciałby wiedzieć, bo twierdzi, że dla niego i tak nie ma znaczenia, czy chłopak czy dziewczyna. I gdyby jemu lekarz zdradził co będzie, to wiem, że Mariusz nikomu nie puści pary z gęby.

Wczesne Lipcówki - czujecie już jakieś ruchy?

Hej.

Dzięki za serdeczne powitanie. :-)

Zebrra, jestem z Poznania. Aktualnie zajmuję się siedzeniem w domu, bo jestem na zwolnieniu lekarskim. ;-)

Bazylia, alergia w ciąży podobno często ustępuje (niestety, wraca po ciąży, niekiedy nawet nasilona). W mojej rodzinie był taki przypadek, że ciąża zupełnie wyeliminowała alergię u kobietki, u której był już alergiczny stan astmatyczny. Może i Ty nie będziesz musiała brać leków; nie martw się na zapas. Co do wapna to skonsultuj się lepiej z lekarzem. Jeśli już, to może bierz to w syropie dla dzieci. Jest bardzo łagodne.

Ankami, ja na razie nie czuję żadnych ruchów, ale wg wszystkich książek, jakie wpadły mi do tej pory w łapska, to sprawa bardzo indywidualna. Ponoć szybciej czują te ruchy (bo je po prostu od razu rozpoznają) kobiety w każdej kolejnej ciąży.

I jeszcze chciałam Was przestrzec przed zażywaniem leków przeciwbólowych. Przeczytajcie: Leki bez recepty mog

Oj, ucięło mi koniec listu. Napisałam tam, że oczywiście od jednej czy kilku tabletek dorosłemu na pewno nic się nie stanie, ale nie wiadomo, jaki wpływ mogą one mieć na dzieci w brzuszkach.
Pozdrawiam serdecznie
Mila

hej hej... może troszku nieśmiało :-) ale i ja się dołączę z moim na 95% jak to uroczo określiła miła pani przy badaniu przezierności Jędrusiem. termin wyznaczony na 24 lipca ... jestem z Poznania i teraz trochę się obijam po domku - siadł mi kręgosłup (już) buuu... ale zniosę wszystko - za długo czekałam na malutkie by narzekać :-) pozdrawiam wszystkie mamusie i te co już i te przyszłe no i fasolinki pozdrawiam :-)

;-) Czesc.Wrociłam z usg.Wszystko jest jak nalezy.Termin na 26 lipca.:-) Płec nie jest mi jeszcze znana.Nastepne badanie za miesiac i pewnie juz bede wiedziala.

reklama
Do góry