reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Marchewa - na pocieszenie dodam, że moja koleżanka dopiero w 38 tygodniu dowiedziała się, że będzie miała córkę - na poprzednich 2 USG wychodziło jej, ze będzie chłopczyk :-) więc może jeszcze będziesz miała córcię :) Wiem, ze to sprawa indywidualna - ale może tak Ci się spodoba macierzyństwo, ze szybko zdecydujecie się na drugie dziecko? :happy:

oliwka29 - u Ciebie mogło jeszcze nie przeskoczyć na 4 miesiąc bo korzystasz z innego suwaczka :-)

reklama
(...)
Poradzcie co zrobić z tym NT - boję się, że coś może być nie tak - czy jak będę u ginekologa za tydzień - 16t2d to jest jeszcze szansa aby porozmawiać o ew. badaniach prenatalnych?:confused:

Jeśli chodzi o leki przeciwbólowe to od samego początku nic nie brałam, jeśli boli mnie głowa idę się położyć. Jak byłam przeziębiona to tylko czosnek, mleko z masłem i miodem i syrop z cebuli.

Od początku ciązy nie piłam też żadnego alkoholu... nawet kropelki (nie chciałam ryzykować) w sylwestra piłam... Picolo :-)

Oprócz sprawdzenia NT podczas badania USG możesz chyba podobne wady wykryć w teście potrójnym (gdzieś to ostatnio wyczytałam, ale nie pamiętam gdzie) - nie przejmuj się dopóki nie masz czym :)

Ja leków przeciwbólowych też unikam, a raczej nie potrzebuję (ale mój mąż twierdzi, że jestem miłośnikiem bólu, bo u dentysty też nigdy nie biorę żadnego znieczulenia ;-)). A lampkę wina zdarzyło mi się wypić, ale chyba nie będę z tego powodu panikować.

Alkmena, miejmy nadzieję, że każde Twoje kolejne badania będą wypadać równie pomyślnie, co ostatnie :)

:-) czesc mamuski!!!
wlasnie bylam na USG, lekarz powiedzial ze z dzidzia wszystko ok:tak: , jest o kilka dni wiekszy niz wynikalo z wyliczen...:happy: . Pisze wiekszy bo niby ma byc chlopiec???zobaczymy na nastepnym USG czy sie potwierdzi...jestem b szczesliwa ze wszystko rozwija sie dobrze!!!!! To wielki dar BOZY!!!!:tak: Trzymajcie sie wszystkie zdrowo :-)

Witam :-)

Przyznaje się bez bicia że jakiś czas mnie tu nie było ... ale musiałam na dzisiaj rano dokończyć pisać moją pracę licencjacką (2 rozdziały w tydzień dobra jestem :-D ) więc już mnie komputer troche obrzydza zwłaszcza, że wczoraj siedziałam do 4 rano !!!!! No i przez tą wichurę prąd zgasł chyba z 5 razy i mi przerywał pisanie a później drukowanie :wściekła/y: Jednak wszystko dobrze się skończyło bo praca oddana, zatwierdzona przez recenzenta, a teraz mogę iść się położyć i obejrzeć "W łonie matki" - to co było w TVP 2 bo zdobyłam na płycie ;-) hihihihi

Pozdrawiam

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
dev181pr___.png
[/url]

Zebrra, chyba dopiero tydzień temu byłas? nie przesadzasz aby? ;-) Alkmena, nie zrozumiałam chyba - jak byłas na usg, to dlaczego przy okazji pomiarów lekarz nie zmierzył Ci także NT? moze czegos nie doczytałam.
Magdalenka33, moje małe jest wg usg o tydzień starsze niż wiek z OM! szybko rosną nasze bachorki :-)
Pozdrawiam, uwazajcie gdzie parkujecie samochody!

Bazylia tydzień temu byłam na samym USG, a teraz miałam planowaną wizytę u tego samego gina... to on to wszystko tak rozplanował nie ja... no ale tak czy inaczej wizyta się nie odbyła i musze poczekać tydzień...

Negri a może prześlesz płytkę, hmm? :-D:-D:-D

reklama
Rozumiem, rozumiem, nie przejmuj sie, jesli wszystko było ok to tydzien chyba nie robi różnicy!
Dziewczyny, poczytałam ten wątek o porodach na wesoło i przysięgam, poryczałam się ze smiechu, a że siedzę w robocie, to wszyscy zaczeli się na mnie dziwnie gapic, a mi łzy ciekły po policzkach i dostałam spazmów ze smiechu! poczytajcie sobie, naprawde strasznie pozytywnie nastawia!

Do góry