reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
zebrra - a ponoć więcej odpoczywać mamy.... ? Ewa - pewnie że ważne by zdrowe... grzeczne, inteligentne, piękne itd... hhihihi

Witam kolejne lipcowe mamusie :-)
Ja dziś mam wizytę więc może i ja dowiem się kto mieszka w moim brzuszku,teraz chcielibyśmy dziewczynkę :tak: ale i tak najbardziej zależy nam na tym aby dzidzia była zdrowa!!!!!

marchewa wiem że znasz płeć dzidziołka ale nigdzie nie znalazłam kto to będzie ;-) możesz zdradzić???

trzymam kciuki zatem karinka by fasolka okazała się fasolinką :-) u mnie Jędruś - ale podobno na 95% zobaczymy zatem :-)
a zdrowie najważniejsze :-) Kacperek i tak pewnie wolałby braciszka hihihihihi

Nicoya, a Tobie tez chyba jakos szybko powiedzieli? no ja juz sama nie wiem, wole sie nie nastawiac, juz mi po prostu wszystko jedno!

bazylia u mnie płeć fasolki zauważyła (dzwoneczek) lekarka przy badaniu na przezierność - jest dokładniejsze usg - więcej widać - ale i tak nie wiadomo na 100% buziaczki :-)

Hej
dziewczyny niewiem ale niektóre z was mają suwaczek ,i w tym tygodniu co ja było juz ja 4 miesiącu a mi nie chce wskoczyć.czemu? np.zeebra ty masz juz od dawna:-)na czwartym

reklama
Witam :)

Byłam dziś na USG i wszystko w porządku :) maleństwo odwrócone było tyłem :D i mam tylko zdjęcie jego pleców, pytałam się kiedy będzie można sprawdzić jaka płeć - powiedział, ze ok. 22 tygodnia więc Marchewa i bazylia zazdroszczę Wam, ze już ją znacie :happy:

Podaję wymiary:
CRL - 98 mm (15 tyg.)
BPD - 35 mm (16 tyg.)
FL - 20 mm (15 tyg.)

Byłam też u okulisty i mam lekką wadę wzroku:
lewe oko - 0.25
prawe oko - 0.50

Nie wiem tylko czy +/- :-) lekarz powiedział, że z okularami trzeba wstrzymać się gdzieś do 3 miesięcy po porodzie bo wada może się pogłębić albo zniknąć:nerd: Dodał, ze brak jest przeciwskazań do porodu naturalnego :happy:

Poradzcie co zrobić z tym NT - boję się, że coś może być nie tak - czy jak będę u ginekologa za tydzień - 16t2d to jest jeszcze szansa aby porozmawiać o ew. badaniach prenatalnych?:confused:

Jeśli chodzi o leki przeciwbólowe to od samego początku nic nie brałam, jeśli boli mnie głowa idę się położyć. Jak byłam przeziębiona to tylko czosnek, mleko z masłem i miodem i syrop z cebuli.

Od początku ciązy nie piłam też żadnego alkoholu... nawet kropelki (nie chciałam ryzykować) w sylwestra piłam... Picolo :-)

Do góry