reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Ja byłam u lekarza z przeziębieniem chyba w 8 tygodniu i wyszłam z receptą :-) :
- herbata lipowa
- inhalacje
- czosnek
Nie zapisała mi żadnych lekarstw, nawet wit.C, wyzdrowiałam ale z trudem (do tej pory mam lekki katar), tez myslę ze wszelkie "podstawowe" leki typu wit.C w rozsądnych ilościach nie zaszkodzi. W końcu i tak bierzemy te wszystkie witaminy w preparatach dla bab w ciąży. A propos leków, wie ktoś jak to jest z wapnem? mam alergię na pyłki i wiosną chyba będę musiała zabarykadować się w domu.
Marchewa, w którym tygodniu lekarz stwierdził Ci płec dziecka?

Ja byłam u lekarza z przeziębieniem chyba w 8 tygodniu i wyszłam z receptą :-) :
- herbata lipowa
- inhalacje
- czosnek
Nie zapisała mi żadnych lekarstw, nawet wit.C, wyzdrowiałam ale z trudem (do tej pory mam lekki katar), tez myslę ze wszelkie "podstawowe" leki typu wit.C w rozsądnych ilościach nie zaszkodzi. W końcu i tak bierzemy te wszystkie witaminy w preparatach dla bab w ciąży. A propos leków, wie ktoś jak to jest z wapnem? mam alergię na pyłki i wiosną chyba będę musiała zabarykadować się w domu.

- herbata lipowa
- inhalacje
- czosnek

Zabrra, wapno własnie sie bierze podczas przeziębienia, cos to chyba ma związek z naczyniami krwionosnymi. :eek:
W kazdym razie dziewczyny jak dodajecie Wasze suwaczki do podpisu?? Ja ma dodany juz dawno, jeszcze przed zmaina szaty graficznej forum i terraz nie moge dodac nowego:no:
Mam ze strony trzy linki i zaden nie działa, a moze zle je wklejjam?:confused:

O kurcze, ale sie zdublowałam! a raczej ztriplowałam ;-)
Atas, musisz wkleić link z suwakiem do pola podpisu, wczesniej kliknij w opcje "edytuj podpis". Chyba...

hmmm...trwa debata.Dodam jedną rzecz, którą przekazał nam lekarz na szkoleniu z pierwszej pomocy (leków w szkole podać nie można wcale). Lekarz zabronił używnia ibufromu (czy jakoś tak), bo w swoim składzie mają jakiś hormon. Tyle pamiętam ze szkolenia.

czosnku mi lekarz zabronił, bo twierdzi, ze jest poronny, ale ja nie chorowałam, a własciwie wolałam antybiotyk.

choroby leczyć nazleży, bo Mały mojej najlpeszej przyjaciólki urodził się w lipcu z zapaleniem płuc, bo mama choróbsko przechodziła i leczyła się domowymi sposobami. Są tzw. antybiotyki bezpieczne.

Bazylia lekarz określił mi płeć w 13 tygodniu. Staram się wierzyć, zresztą rozmawiam z brzuchem zgodnie z płcią.

pracy moc, sypiam po 4 godziny, poprawy sytuacji jeszcze nie widać.Konferencje, szkolenia, zebrania z rodzicami ect.
boję się, ze nie zmieszczę się do kreacji studniówkowej...niech to szlag...., nadal chodzę w normalnych cichach, przytyłam już 2 kg i obawiam się, że za niedługo się zacznie horror, czyli tycie...

reklama
Do góry