reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

czesc dziewczyny!!! wreszcie sie odzywam;-) ostatnio duzo pracuje , a wieczorem jestem tak padnieta ze do kompa nawet nie podchodze:-D . Otoz bylam w poniedzialek u lekarza i widzialam mojego babelka:tak: sliczny!!!!!!:-D mam tylko jedno niedogadanie, poniewaz lekarka mi jakos dziwacznie wyliczyla termin porodu na 4-08-2007:no: :no: :no: ja ostani okres mialam 21-10-2006 wiec mi wychodzi ze porod bedzie okolo 28-07-2007:confused: prawda???? co wy o tym myslicie??????cos mi tu nie gra........a poza tym to dopadly mnie nudnosci!!!!!!!!!!!!:eek: ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

reklama
Ja tam juz mam prezent - klocki lego.. ale to chyba kazda sama najlepiej zna swojego chlopa i wie co lubi. A nowy Bond jest super, zwłaszcza jak go pytają o martini, wstrząśniete czy mieszane? A Bond na to: "Mam to w dupie"
:-) :-) :-)

witam!
Lila czemu się nie odzywasz? co tam u ciebie?
Dzisiaj robie wielkie pranie, jutro sprzątanie. Samopoczucie w miare dobre ale raz mnie takk zemdliło już leciałam do wc ale po drodze na półce leżała jedna tabletka na zgagę rennie-pomogło:eek::laugh2::-D uratowana! i wiecie co mi jeszcze pomaga-picie mięty, i tic taki miętowe.MIĘTA to jest to!
Do lekarza idę w nast tygodniu albo w środę albo w pon zobaczymy. Plamienie całkiem ustało, chociaż lekarz nie potwierdził że wszystko jest ok ja wróciłam do normalnego trybu życia..
Co do jedzenia, tycia itp to nie wiem z kilo mi przybyło(albo lepiej) a;le normalka, wszystko się powiększa, piersi, macica tłuszczyk na pewno też wiadomo zima idzie:)
a z apetytem to już nawet kopytka ani ogórkowa nie wzbudzają mojej zachęty-nie mam ochoty na nic-kompletnie. Na śniadania zaczęłam jeść bułki z dżemem, lub miodem:szok: rzadkość u mnie bo zawsze wolałam konkrety np jajo albo serek wiejski....szyneczka.....
dziewczyny miałyście badania to hbs, url? jaki wynik jest dobry?

Magdalenka nie wiem ja miałam ost okres 15.10.2006 i mam termin porodu na 22 lipca, więc ty miałaś tydzień później i faktycznie by wychodziło że powinnaś mieć na tego 28lipca- nie wiem.....lekarze liczą raz od miesiączki inni kierują się według usg.....nie wiem:no::eek:
Marchewa ja strzykawki się nie boje, mi też pobierała krwi na 4 próbówki-mnie nawet to "uskrzydla" tzn cieszę się jak mam jakieś badania, że się dowiem czy wszystko ok, lubie wiedzieć, mieć kontrolę nad własnym ciałem....zagmatwane...ech...

Magdalenka reguła @+7 dni-3 miesiące odnosi się tylko do cykli 28-dniowych. W przypadku krótszych należy odjąc, a w przypadku dłuższych-dodać różnicę:tak::tak:. Z dłuższym cyklemwiąże się też przesunięty termin owulacji a przecież od tego momentu zaczyna rozwijać się nasze maleństwo.

czesc

jest 7:39 wymiotowałam dziś już 3 razy, nie mogę zasnąć, męczę sie strasznie:sick:
Bylam wczoraj u lekarza, wszystko ok, malentwo posiada już rączunie i nóżeczki, serducho wali jak młot, długość główkowo - pupkowa 25,2 mm

Gdyby nie mdłości wszystko było by ok. mam tyle roboty a sił brak... Mama poprosiła mnie żebym przyjechała pomóc w przygotowaniach świątecznych, wiem ze to straszne i egoistyczne, ale zastanawiam się jak by się z tego wymigać.

Lileczko, martwię się... ale wytrwale trzymam za ciebie... za Was kciuki.

Milego dnia.

witam

Biedkronka - czy Mama wie o ciązy? jesli tak nie ma sparwy jesli nie wymigaj się chorobą. do mnie zadzwoniła mama i chciała, żeby jej umyła okna, wysłalam do nije (na mój koszt) Pania do Sprztania i po krzyku...

wczoraj byłam po raz 4 z tym samym zębem (leczenie kanłowe), w poniedziałek finał, przy okazji wyleczyłam 4 zeby, usunełam kamien i kase...wszystko prywatnie, bo z kasy bym sie nie doczekała. Teraz okazało się, że mam pusto w portfelu - cóż muszę płacić kasą Osobistego, a tego nie lubię. Bo Osobisty oszczędza na wózek, łożeczko ect. ;-)

mdłosci już powoli ustepują. USg w poniedziełek i się stresuję, potem kolejna wizyta w środę....

od czwartku chciałabym wrócic na 2 dni do pracy...

ide na obiad do tesciowej, wczoraj mi wykład zrobiła (o ciązy nic nie wie), że dobrze, że leczę zbęby, bo w ciazy potem to.....;-))

reklama
Witam Wszystkie Mamusie!
Dużo postów sie pojawiło od mojej ostatniej wizyty.... :-D A u mnie po wizycie u lekarza zmienił się termin porodu na początek lipca ok 4.07.2007r:-) no i w niedziele wieczorem wylądowałam w szpitalu.Na dzień dzisiejszy to jest jakiś 11 tydzień i z dzidzią wszystko ok. Aha i miałam USG 4D! Mówię wam coś niesamowitego!!!:tak: :tak: :tak: Idę poczytać co tam ciekawego napisałyście w ostatnim czasie.

Do góry