reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
dziś byłam na badaniu krwi, przy 4 probówce zemdlałam. Hmm wyniki w poniedziałek. Wizyta też w poniedziałek u jedengo lekarza, w środe u drugiego.
za moment korki....
samopoczucie kiepskie...

bardzo słabo się czuję i dostaję szału, że prawie nic nie powinnam....Dobrze, że w piątek przyjdzie Pani, to zrobi mi generalne porządki, nawet już jej o tym mówiłam.

chcę upiec ciasto z makiem, ale nie mam pomysłu, ani przepisu...

martwię się o dziecko, czy, aby z nim ok....

Witam - standardowo brak czasu więc powoli czytając wiadomości od piątku :evil: :-) nadrabiam zaległości:

marika i bie_dronka - kopytka były dopiero wczoraj z sosikiem grzybowym :tak: pycha :) jutro też będziemy jeść :)

Wypożyczyłam sobie książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i po kilku stronach postanowiłam sobie kupić bo jest naprawdę SUPER - POLECAM :)
Zamówiłam na allegro nowe wydanie 2003r., 30 zł z wysyłką a nowa kosztuje 50 zł w sklepie internetowym :)

Wczoraj byłam na USG :) ale od początku:
Najpierw pani u której się zapisywałam telefonicznie powiedziała abym wypiła 1,5l płynu na godzinę przed USG :szok: (myślę sobie - super, szczególnie gdy biegam co 1-2h do łazienki :-) ) wypiłam cudem 1 litr :-)

Przed gabinetem byłam 10 min wcześniej i byłam tak zdenerwowana (że pusty pęcherzyk, że coś nie tak... a jak wszystko dobrze to jeszcze okażą się bliźniaki itp, itd.) że miałam wrażenie, ze zemdleję :)
O 13 bardzo sympatyczny lekarz poprosił mnie do gabinetu :) od razu po podłączeniu zobaczyłam maleństwo i bijące serduszko:) lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku, że płód prawidłowy itd :) Dostałam dwa zdjęcia (jutro może uda mi się zeskanować to wkleję). Na początek "dane techniczne":
Długość 37mm
APS - 143/min
wg. USG wczoraj był 10t5d +/- 8 dni :)

Po badaniu poczułam taką ulgę, że plątał mi się język w trakcie rozmowy z lekarzem :) od wczoraj jestem cały czas uśmiechnięta :-)

Marchewa - współczuję... ja na szczęście nie mam takich problemów przy pobieraniu krwi
ja miałam zakręcony ten tydzień... w poniedziałek gin, wtorek USG, dziś wizyta w szpitalu na założenie Holtera... i to wszystko w godzinach pracy:-(

Czy przepis na makowiec może być? Mam jeszcze przepis na "piaskowca" z makiem w środku, albo ciasto w którym jest w pierwszej warstwie ciasto, potem ubita piana z białek z makiem :-) na górze krem a na końcu biszkopty z jednym rodzynkiem i polewą czekoladową (tzw. cycuszki cyganki ;-) )

Mam też BARDZO prosty przepis na ciasto "Łatwy Piernik"

jakby coś to mogę wysłać :)

I nie martw się :) będzie dobrze - musi być :) najważniejsze to pozytywne myślenie :)

Alkmena daj te przepisy, bo ja antytalent kuliarny. Ososbisty gotuje mi obiady na cłay tydzien i mrozi. Ale dzis sama zrobiła mizerie i jestem w 1 kawałku.

alkmena chetnie skorzystam z przepisów mgw5@gazeta.pl

Hej troszkę mnie nie było(od niedzieli) teraz na chwilkę mam dostęp do netu)
u mnie wszystko dobrze, wyniki też są ok, samopoczucie-różnie wczoraj pierwszy raz "przytulałam" kibelek....myślałam że tego uniknę-po prostu jazda samochodem mi teraz nie służy.....ech jestem padnięta, innym razem napiszę coś więcej trzymajcie się cieplutko pozdrawiam:happy:

Zebrra, dziekuję :-) teraz przynajmniej wiem ile mniej więcej mm na monitorze mam sie spodziewać :-)

Marika, współczuję... :baffled: mnie omijaja te wszystkie atrakcje, aż zaczynam sie martwić, ze z dzidzią coś nie tak :baffled:

Alkmena, dzidzia pieknie rosnie :-) Tę książkę też chciałabym zamówić, ale wstrzymam się do usg, tak żeby nie zapeszyć

Marchewa, zawsze tak znosisz pobieranie krwi, czy tylko w ciąży??? :szok: U mnie poza tym, że żył nie można znaleźć i zbiegają się ze 3 panie z laboratorium, to jest ok :wink: często kończy się tak, że wychodzę z kilkoma ranami kłutymi (na dłoniach również) a i tak nie udaje się pobrac krwi do wszystkich badań.

Sensi, jak usg???

Miłego dnia dla wszystkich!!! :happy:

reklama
Capri - ja tak zawsze, jak w szkole było jakieś szczepienie, to kłamałam, że biorę leki i mnie szczepić nie mozna i się obywało. Najgorszy horro był w sierpniu br., kiedy miałam po 3 seriach antybiotyków takie bóle ucha, że nie zmrużyłam oka. Wtedy dostałam zastrzyki 2 razy dziennie. nie zgodziłam się na pobyt w szpitalu, a że Osobisty mieszka w innym miescie na zastrzyki jezdziłam sama, własnym autem. Mdlałam systematycznie w osrodku zdrowia, ale kiedy w weekned trzeba było zrobić zastrzyk na pogotowiu to był horror. Mloda pielęgniarka, zamias wbić mi w pupę wbiła mi w plecy i mnie sparaliżowało. oczywiscie wtedy już wyladowałam w szpitalu. Dla mnie igła, stzrykawka, probówka to koszmry senne...
Mdleje też przy mierzeniu plusu....

Dziś trudna noc, Osobisty miał problem w pracy i poinformował mnie o nim o pólnocy i nie umiałam spać.
Teraz patrze jednym okiem na nowego bonda (już byłam w kinie), potem mini zakupy zrobię, potem korki, potem dentysta i leczenie kanałowe, potem poprasuję...

czy macie pomysł na prezent dla Osobistego?

Do góry