reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam lipcoweczki dolanczam do Was ,
na razie termin mam wg @ i wypada na 26 lipca, u lekarza bylam ale musze czekac na ubezpieczenie i wtedy dalszy ciag badan.
Dzidziusia planowalismy ale caly czas nie jestem pewna czy to byl odpowiedni moment:-) bo Marysia jest bardzo absorbujaca.
Czuje sie niezle , nie mam mdlosci ale w pierwszej ciazy tez nie mialam jedynie czasami. Niestety nie mam czasu na odpoczynek jak to przy 9-cio miesiecznym dzieciaczku bywa. Zaczyna wlasnie stawac i jest wszystkiego ciekawa no i te zabki.
W dodatku jeszcze karmie piersia , tzn. wlasciwie Marysia w dzien juz bez cyca wytrzymuje ale spanie wieczorn tylko przy cycu i w nocy tez .Spi w lozeczku i niestety musze 10-cio kilowy klocuszek wyciagac i wkladac , ciezko juz:tak: . No ale przykladam sie do odstawienia juz wkrotce , chociaz lekarz nie jest przeciwny.
Dopadlo mnie przeziebienie i walcze dzielnie mam nadzieje ze przejdzie szybko.

Mariko wszystkiego naj, naj w Dniu Urodzin , samych radosnych, niezpomnianych chwil w okresie oczekiwania na Wasz skarb.

Pozdrawiam

reklama
iwka31 witamy w naszym gronie! gratulacje!!!!
Podziwiam cię z tym karmieniem:szok::-D:laugh2:, wiem że to zdrowe dla dziecka ale i ty musisz mieć dużo, dużo cierpliwości:tak:
A młodej nie powinnaś już dźwigać-wiem łatwo się mówi, sama czasem podnoszę moją córcię.:dry:
U mnie wszystko dobrze, tylko nadal z apetytem kiepsko.
pozdrawiam

zapytanko 9 tydzień to początek 3 miesiąca tak?-kwas foliowy mam jeszcze brać, wiem, wiem najlepiej lekarz poradzi ale jak myślicie?

Marika, wszystkiego najlepszego, zeby Ci bobas zdrowo rósł :-)
Mój rośnie, wczoraj byłam na usg. Ma już 13 mm i serduszko mu pikało, ale widok! Lekarz kazał mi brac tylko kwas foliowy mimo iz żelazo mam niskie - mówi ze za wczesnie na preparaty. Marika, ja na Twoim miejscu spytałabym lekarza.

Boże, czy Wy tez tak tyjecie?? jestem w szoku, to sam początek, a brzuch mam taki jakbym była conajmniej w 4 m-cu i w ogóle nie moge go wciągnąc! ogólnie przytyłam chyba z 3 kilo, jestem przerazona! a wcale nie jem jakichs mega tuczących rzeczy, no folguję sobie bardziej niz zwykle, ale bez przesady! nie podoba mi się :-(

czesc mamusie!

MARIKA - Duzo zdrowka i cieprliwosci!!! Kwas foliowy brak koniecznie!
MARCHEWKA - nie bierz lekow na bol glowy! Moj lekarz mi powiedzial, ze glowa boli od niskiego cisnienia (czeste w ciazy) i kazal sie napic kawy (dziala, sprawdzilam).IWKA - masz niezla krzepe, karmic i juz byc w ciazy...podziwiam
Ktos pytal o USG, wiec napisze Wam jakie ja mialam, bo wiem ze byly prawidlowe:6 tydzien 2 dzien (wg USG) - tylko pecherzyk ciazowy i pecherzyk zoltkowy; 9 tydzien 2 dzien (wg USG) dzidzia ma 2,5 cm, tetno, ruchy. Teraz jestem w 12tym tygodniu, wizyte mam w styczniu. Czuje sie strasznie zmeczona, nie mam sily na zakupy (a zawsze potrafilam zasuwac wiele, wiele godzin w szale), ciagle mam mdlosci. Mam nadzieje ze do konca grudnia mdlosci przejda i sily wroca. Brzuch mam jak bania. Przytylam 1-2 kg, chociaz malo jem i nie mam apetytu, lekarz powiedzial, ze mam uwazac, bo wolno mi przytyc 12 w calej ciazy. Musze wiec uwazac. Wszycy u mnie juz wiedza oprocz pracy, tam powiem w styczniu.Pozdrowienia!!!

Dzięki dziewczynki za życzenia, i po urodzinach(miałam 15 grudnia) znowu człowiek rok starszy.
miałam nie jechać do marketu ale jednak, szwagierki się zabrały z nami-myślałam że tam umrę było mi gorąco, mąż powiedział że zbladłam i zero krzepy-a zakupy były moją pasją(jak większości kobiet;-))
jeszcze jedno wyzwanie bo przed samymi świętami trzeba pojechać po mięsko i rybki....prezent kupiłam tylko mojej mamie, nic nie było rewelacyjnego:no:
cały czas mam mdłości-obiadów nie jadam wcale-ale wczoraj nadrobiłam zapiekanką wieczorem:zawstydzona/y::szok::-D:laugh2: oj dupsko będzie rosło!
shirley ja też mogę tylko 12 kg przytyć-nie mam nadwagi ale jak byłam w pierwszej ciąży to startowałam z 50 kg, 10 mi zostało-więc teraz startuje z 60 praktycznie i do 72 mogę dobić według obliczeń tu w necie(bmi w ciąży)
a propos tycia 1-3 kg pamiętajcie że więcej płynów(krwi i tp) teraz w was płynie, piersi i macica się powiększają-więc czego chcecie? już to pisałam raz!!!!!:eek:

Płyny, macica i cycki swoją drogą, a dupsko że jest wieksze, co gołym okiem widać - swoją. Chyba pójdę do dietetyczki, niech mi powie bo ja już nie wiem co mam jesc, zeby dziecku było dobrze i mi też :-) Wczoraj łaziłam po sklepach i nie było bata żebym się zmieściła w swój normalny rozmiar - 36 w porywach do 34, a teraz 38! heeeeelp :-)

witam

obyłam się bez leków, ale ciasnienie mam 70/40. Kawy przed ciążą piłam do 12 dziennie, teraz mnie odrzuca.
jestem w 10 tygodniu i na szczęscie nie przytyłam, choćz mienia się wygląd brzucha. Troszkę sobie cwiczę, nie jem słodyczy, nie piję soków tylko wodę, nie jem smażonego i produktów z duża ilością węgli i wysokim IG.

jutro gin i usg, boje się, czy wszytsko ok. Wyniki badań mam ok, wszystko w normie.

reklama
Witam się Dziewczynki!
Marika kwas foliowy bierze się do końca trzeciego miesiąca z tego co wiem, ale najlepiej zapytaj lekarza...
Marchewa to ja mam problem odwrotny do Twojego, ciśnienie bez leków jakieś 170/115, na lekach udaje się zejśc do 140/100, ale to i tak za dużo...boję się, żeby nie skończyło się tak jak w pierwszej ciąży (6 mcy w szpitalu, zatrucie ciążowe, na koniec rzucawka...) Trzymam kciuki za dzisiejsze USG!!! Koniecznie napisz jak maluszek :)

Ja mam wizytę u gina i kardiologa w piątek... zobaczymy jak tam fasoleczka urosła :)

Miłego dnia Dziewczynki!

Do góry