reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Alkmena, ja tez jestem zdania, ze to lekarz powinien Ci sam z siebie zbadac NT, tym bardziej, ze to zadna filozofia, po prostu jeden pomiar wiecej. Z jakiej paki TY masz pamiętać jakie badanie w którym tygodniu trzeba wykonac. Ty masz tylko byc w ciąży, a lekarz powinien się Tobą zajmować.
A propos badań, ja juz dostałam drugie skierowanie na morfologię krwi i mocz, a Wy? dzisiaj jak pobrali mi krew i kazali siedziec z wacikiem, z nudów wywaliłam go po chwili i nagle krew chlusnęła mi z ręki na cały gabinet! zrobiłam taką masakrę, ze wyglądało jakby pielęgniarki tam kogos zaszlachtowały. W dodatku dostałam ataku śmiechu więc musialam z nowym wacikiem na łapie wiać w te pędy :-)
Co do ubranek, to mnie wprawiła w oslupienie pani aptekarka, która przy zakupie Elevitu pokazała mi skarpeteczki dla niemowlaka - w różowe i zielone kropki do wyboru... promocja! Zgłupiałam kompletnie. Na wszelki wypadek wzięłam zielone :-)

reklama
hmmmm...każdy ma inne problemy...

ja wszytskim życzę niekrwawienia...

skoro dziś "dzień marudy" to pomarudze i ja. Wolałabym poleżeć w domu, a ja pracuje w liceum i na uczelni i muszę być uśmiechnięta, dyspozycyjna przez cały czas. Czasem płakac mi się chce, bo pracuje od 8-20.00 prawie bez przerw. W domu jestm sama, bo Osobisty pracuje w innym miescie i przyjezdza na weekendy lub nie - w ko ńcu nadgodziny to kasa, a kasa potzrebna jest dla Młodego. Cały dom: sprztanie, zakpuy, rachunki na mojej głowie, sporadycznie jem coś ciepłego, bo nie mam siły o 20.00 gotować. Ostanio jak gotwałam w nocy zurek zamaist magi wlałam płyn do naczyń. w weekendy studenci zaoczni. Panią do sprztania wyrzuciłam, bo była niestarnna i nie mogę znaleść nowej. Stos sprawdzianów i matur do poprawy, kolejny miesiac ogólnopolskie finały 3 ważnych olimpiad, na które jade z moim uczniami na drugi koniec Polski....

nawet nie mam komu w rękach pochlipać, a brzoskwinie z puszki nie są słodkie...

hej ale sie dzis działo w nocy:szok:burza:szok:
A ja dzis byłam u gina i sie ciesze:happy2: bo jest poprawa krwiaczek pomału sie wchłania , dzidzia ma sie dobrze:happy2: ale dzis nie było pomiaru tylko tak załączyła usg czy wszystko jest ok. Morfologia wskazała anemie ,z oliwia tez miałam ale
przeważnie ciężarne mają .Narazie nie jest silna tak nic nie biore tylko dalej duphaston no i zaszczyki sie skończyły.

tez życze wszystkim nie plamienia

Gwoli scislosci, podobno rodze 14 lipca.. ale wolalabym wczesniej ;) bo przyjaciolka wychodzi za maz i wieczor panienski trza zorganizowac ;)
Mam wiec nadzieje, ze nie przenosze, a wrecz ze mlodemu sie bedzie spieszylo na swiat, powiedzmy z tydzien wczesniej ;)

Marchewa, wspolczuje... wpojono mi wizje kobiety w ciazy - "swietej krowy" i tak sie mnie traktuje w domu...
no, ale jak za wady mieszkania z rodzicami... sa wlasnie i zalety :cool2:

No i staralam sie dogodny termin ciazy dobrac.. bronie sie w maju/czerwcu, a od listopada staz zaczynam.. wiec w sumie jak tylko sesje skoncze, moge pisac prace i "napawac sie ciaza".. a naprawde lezec do gory tylkiem.. bo poki co - moja najukochansza na swiecie mamusia gotuje... maz do pracy.. a ja sie skupiam na ciazy hej ;)

bazylia - na drugim USG w 12 tyg. lekarz napisał:

"... Struktury kostne czaszki i kręgosłupa prawidłowe. serce prawidłowej wielkości, żołądek prawidłowy. Kosmówka bez cech odwarstwienia..."

może zwracając uwagę na takie rzeczy stwierdził, ze NT też jest w porządku, a że to było moje 3 USG (każde robione na innym aparacie w innym miejscu) to może myślał, ze było badane? :confused:
Morfologię i mocz lekarz zleca mi co każdą wizytę :-)

Marchewa - współczuję... a czy w pracy nie masz możliwości zjedzenia czegoś ciepłego? Z panią do sprzątania ciężko cokolwiek mi powiedzieć, teraz gdy nie mogę się za bardzo przemęczać (np. odkurzaniem) to robi to mąż :happy: A może rozpowiesz znajomym, ze szukasz kogoś sumiennego do sprzątania, albo wejdz na Aaaby.pl : Aaaby - tam poszukaj w swojej miejscowości czy ktoś czegoś nie szuka. ze sprzątaczkami też chyba przeprowadza się jakieś rozmowy kwalifikacyjne? Może uda Ci się w końcu znaleść jakąś osobę - powodzenia - trzymam kciuki :-)

oliwka29 - mi zastrzyki skończyły się prawie dwa tygodnie temu ale miejsca po nich są nadal niestety bolesne :baffled:

negri - napisz jeszcze jakiej wielkości są te filmy, postaram się napisać dzisiaj jednak na razie puszczam męża do kompa :) i nie wiem kiedy ja znowu usiądę :)

kochane jakie macie wymiary dzidzi w 11 tyg i 5 dn chodzi mi o crl i bpd bo tylko to ma wpisane :confused:

Oliwka, ja mam usg dokładnie 11tyg.4dn :-)
Podaję wymiary:
CRL - -53,3 mm (to wymiar dla 12tyg)
BDP - 15,9 mm (a tutaj mam napisane ze ten wymiar pasuje do 12tyg.2dn i przy większosci innych wymiarów tez 12 i coś, ale lekarz powiedział ze to różnice międzyludzkie, tak więc jesli masz mniejsze to sie nie przejmuj)

reklama
Negri, koniecznie skopiuj filmik, pliiiiiis!!!!!!!! ja też widziałam tylko drugą częsc, a co mnie ona obchodzi, jak zaczynała się w 6 miesiącu :-)

Do góry