reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe brzuszki :)

Doris do gimnazjum nigdy nie chodziłam, jestem ostatnim rocznikiem 8 kl SP
W pierwszej ciąży usłyszałam tekst 'tak to jest jak małolata w ciążę zachodzi' jechałam autobusem i nie ustapilam miejsca pani.

ja zawsze wyglądałam o wiele młodziej niż miałam lat. Jak zaszłam w pierwszą ciążę miałam 18 lat, wyglądałam jakbym miała 12, jak szłam gdzieś z Mamą to wytykali nas palcem, Mama do tej pory mi mówi, że wstydziła się wyjść ze mną do miasta (nie za względu na moją wczesną ciążę tylko na ten wygląd 12 latki z wielkim brzuchem)

reklama
coś o autobusach i starszych osobach, ściągnięte z FB :-) :), zdjęcie oryginalne wraz z pisownią z FB

sytuacja z autobusu.jpg

Załączniki

• sytuacja z autobusu.jpg
    sytuacja z autobusu.jpg
    142,7 KB · Wyświetleń: 100
Ja czytałam tez coś takiego kiedyś :) tez taka sytuacja ze facet ustępuje kobiecie ciąży miejsca, taki moher posiada ja i siedzi zadowolona z siebie. Facet zobaczył ze wsiada kontrola, a baba wyciąga bilet do kontroli i nie wiele myśląc wyrywa jej bilet i go zjada :) babci niestety kontrolerzy nie uwierzyli ze zły pan zjadł jej bilet :-)

Moja koleżanka zwymiotowala na kobietę która ja szarpala by Aga jej ustaliła miejsca :D
Hehehe :) ja ostatnio miałam też spięcie z babcią. Jeszcze jak mdłości mnie męczyły, a musiałam jechać autobusem do urzędu, bo luby niestety pojechał samochodem do pracy. Jadę, mdli mnie, trzęsie tym autobusem jak nie wiem i baba jakąś stanęła nade mną i sapie. To spojrzałam się na nią i mówię - przykro mi ale jest mi bardzo słabo, jestem w ciąży i chce mi się wymiotowac i nie ma mowy żebym pani ustapila. A ona do mnie ze nie widzi żebym była w ciąży, nie wiele myśląc odpowiedziałam jej tak jak odpowiadała jej moja siostra na takie przytyki - a ja nie widzę żeby pani miała mózg a nie kwestionuje tego. Babka zrobiła się purpurowa ze złości ale już nic nie odpowiedziała :-) wysiada na następnym przystanku, a jechała AŻ dwa :)
Nawiasem mówiąc jestem strasznie uczulona na takie osobniki co niby postać chwile nie mogą a normalnie biagaja po osiedlu, stoją godzinami pod blokiem czy pod przychodnia dwie godziny przed otwarciem, żeby zająć sobie kolejkę. Wtedy nic ich nie boli

Jolcia, zgrabniutki brzusio; )

Julka, superaśny!

Mi w ciąży od czasu do czasu ustępowano miejsca, ale ja miałam brzuch jak słoń w 20 miesiącu. I to nigdy nie byli faceci (ani młodzi, ani starsi), ani młode dziewczyny, tylko właśnie babki w średnim wieku, które same to przechodziły.

reklama
Do góry