reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mój artysta wczoraj wieczorem dał taki popis jakich mało:shocked2: leżałam sobie na plecach i oglądałam tv, patrze a tu nagle coś małego piąstka albo pięta wyszła na jakieś 4 cm:szok: wołam mojego K, że on chyba wychodzi, jak zobaczył to aż usiadł i zrobił "wooooooow" ja aż się zlękłam:szok: po godzinie się położyliśmy a Czaruś taniec uprawiał i to nad samiutką skóra, brzuch nie przestawał się ruszać ani na chwilę, do 5 minut było fajnie, ale po 2h byłam tak zmęczona i obolała, że było mi niedobrze, o... chyba wyczuł, że o nim mówię, bo znowu zaczyna. Położyłam się koło 22:30 a on jak zaczął o 20:30 to dawał równo jeszcze jak się kładłam i tym razem nawet ręka męża nie pomagała...

reklama
Na tym etapie to własnie najlepiej widać jak się dzieci ruszają, wypinają właśnie leżąc na plecach. Brzuch aż cały "chodzi" :tak:

Mój pieso czesto kopala w nosa dostawał jak kładł łeb na brzuszku i tak patrzył na mnie jak jato od środka robię :-D A to go Aduśka kopała :tak:

jejjj Basiu to musiało być zdziwko jak się ufoludek wypiął:):) ja się już tego doczekać nie mogę, moja mimi tylko pupkę albo główkę wypina i robi mi się taka kulka jak pięść na brzuchu:)

moja mała jak się zacznie wypinać to aż czasami pół brzucha "płaskie" a pół to taka góra że szok :D !! albo trzymam rękę na górze brzucha i czuje jak się mini guzek przesuwa :p pewnie to rączką sobie rusza albo nóżką :) na szczęście nie jest to uciążliwe chociaż jak leże na plecach i mi taka wielka góra rośnie to bo chwili boli ... albo jak leże na boku to mała wędruje na strone gdzie brzuch leży na łóżku i się odbija od ścianek :sorry:

dziewczyny a kiedy dzidzia sie powinna przekrecic glowka w dol? bo mnie mala kopie i sie rusza ale wlasnie na samym dole brzucha po bokach lub az prawie na pipce :)i tak wlasnie sie zastanawiam czy tam nie powinna byc juz glowka?...

mnie też czasami tak dłubie, okazało się dziś, że to przy okazji głaskania się po główce szturchał mnie rączkami ;-) bo jest odwrócony główką w dół:tak:

Kasiu większość się przekręca w okolicy 30 - 32 tc, ale to wszystko zależy od dziecka i są takie, które w 36 potrafią jeszcze koziołka wywinąć, zależy ile mają miejsca.

Moja ostatnie 2 dni daje takie popisy, że mam wrażenie, że mi brzuch rozerwie:laugh2: Jak pomyślę, że to jeszcze prawie 2 miesiące to aż sę boję jak ja to wytrzymam

dziewczyny a kiedy dzidzia sie powinna przekrecic glowka w dol? bo mnie mala kopie i sie rusza ale wlasnie na samym dole brzucha po bokach lub az prawie na pipce :)i tak wlasnie sie zastanawiam czy tam nie powinna byc juz glowka?...

Kasia, u mnie jest identycznie:tak: przez ostatnie dni mam wrażenie, ze mi Maluch zaraz dziurę w pipce wywierci:szok::szok: i trochę się matrwię, czy to dobrze, ze on tak nisko sobie siedzi:confused::confused::confused:nie pamiętam, zebym miała tak z Igorem

Ja ostatnio czułam jakieś małe łapki gdzieś w pachwinach i się zastanawiałam czy to możliwe, czy to moja wyobraźnia już wariuje.

reklama
mea mam to samo :) Zuz tak mi wywija i tańcuje, że aż czasami się zastanawiam czy wszystko OK :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry