reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktator - jaki i czy warto?

Eiblin

Zaciekawiona BB
heej :)
Zamierzam karmić piersią, ale ostatnio na szkole rodzenia usłyszalam ze warto mimo wszystko zaopatrzyć się w laktator. I Drogie Mamy podpowiedzcie proszę czy bardzo się przydaje i czy kupić go wcześniej czy jak bąbel urodzi? Macie jakieś wskazówki i coś do polecenia?

reklama
Ja polecam jednak kupić. Ja żałuję, że kupiłam go dopiero po porodzie bo może lepiej bym rozkręciła laktację. Ja miałam z Canpola i jako tako się sprawdził. Ale ponoć Medela jest super.

W pierwszej ciazy kupilam przed porodem reczny z aventu. I tyle, co potrzebowalam to mi wystarczyl. Ale ja nie mialam zadnych problemow z kp.

Gdybym miala problemy z karmieniem to jednak pewnie bym dokupila po porodzie elektryczny, a reczny odsprzedala.

To wszystko zależy. Mi się przydał do nawału w połączeniu z magiczna butelką (która swoja drogąjest super), i czasem odciągałam jak wychodziłam z domu i zostawiałam męża z dzieckiem. Mam neno uno i jest ok. Kupiłam go po porodzie. Ogólnie używałam go ostatni raz jak dziecko miało z 3 mies (teraz ma 10). W moim mieście są wypożyczalnie i jeśli u ciebie takie są to też można skorzystać.

Laktatora trzeba używać z rozwagą. Ja nie musiałam rozkręcać laktacji - dziecko mi ją rozkręciło. Myślę że warto spróbować do nawalu te magiczną butelkę, a ewentualnie po porodzie kupić coś prostego. Tak doradzała mi położna i w sumie miala rację. To jest rzecz, którą mozna kupic od ręki. Warto zorientować się wcześniej jaki model i jaki rozmiar lejka jest potrzebny. W szpitalach też są laktatory, korzystałam.

Też zamierzałam karmić piersią i prawie mi się udało:) przez 11 miesięcy byłam KPI. Laktator warto mieć. Jeśli masz delikatne sutki to nie polecam neno - jest mocny. Zdecydowanie delikatniejsza jest medela. Dużo dobrego slyszalam też o lakatatorach Ardo

Ja nie kupilam, uznalam, ze z latwoscia go dokupie w razie potrzeby. Finalnie moje karmienie piersia bylo od poczatku bezproblemowe, do dzis (syn prawie 7 miesiecy) nie mialam jeszcze koniecznosci odciagania pokarmu.

To wszystko zależy. Mi się przydał do nawału w połączeniu z magiczna butelką (która swoja drogąjest super), i czasem odciągałam jak wychodziłam z domu i zostawiałam męża z dzieckiem. Mam neno uno i jest ok. Kupiłam go po porodzie. Ogólnie używałam go ostatni raz jak dziecko miało z 3 mies (teraz ma 10). W moim mieście są wypożyczalnie i jeśli u ciebie takie są to też można skorzystać.

Laktatora trzeba używać z rozwagą. Ja nie musiałam rozkręcać laktacji - dziecko mi ją rozkręciło. Myślę że warto spróbować do nawalu te magiczną butelkę, a ewentualnie po porodzie kupić coś prostego. Tak doradzała mi położna i w sumie miala rację. To jest rzecz, którą mozna kupic od ręki. Warto zorientować się wcześniej jaki model i jaki rozmiar lejka jest potrzebny. W szpitalach też są laktatory, korzystałam.
Magiczna butelka? Mogłabyś rozwinąć temat ? :)

Mi położona poradziła wybrać model, ale nie kupować od razu. Ja zamówiłam, będąc w szpitalu po porodzie. Wybrałam Neno Duo, przystępna cena, podwójny. Mi się przydał do rozkręcenia laktacji, a podwójny przydał się o tyle, że jak w nocy odciągałam nie musiałam myć od razu. Nie uważam, żeby był mocny, ma kilka poziomów. Nie mam porównania z innymi.

reklama
Do góry