reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

Dzięki Fionka !!!! właśnie wróciłam ze sklepu z herbatką mlekopędną z herbapolu - mam nadzieję, że z tą o której piszesz. Jak możesz to napisz po ilu "dawkach" ona zaczyna działać.

reklama
Paula ja piję ją stale od urodzenia Maciusia, najpierw piłam ok 4-5 razy dziennie, a teraz piję dla pottrzymania zapobiegawczi 1-2 razy, działać zaczyna dosyć szybko ale musisz pamiętać żeby poza herbatką wypijać około 3 litrów płynów dziennie i kłopoty z laktacją powinny ustąpić, aha i oczywiście nie możesz się stresować

izka-mummy-to-be pisze:
a ja mam chyab zbyt malo pokarmu, tera popijam winko, oby pomoglo. Troche dziwnie, bo w nocy jest ok ale w ciagu dnia mi jakby brakuje. No i w dodatku maly cos na lewego cyca sie obrazil, jak go przystawiam to zaczyna glowa machac na prawo i lewo i plakac, musze go do prawego najpierw a dopiero pozniej jak juz pierwszy glod zastapiony to przystawiam go do lewego. Nie wiem dlaczego sie tak dzieje.

Izka, to możemy sobie ręce podać, u nas ostatnio identycznie. W nocy pokarmu sporo, w dzień dużo mniej i preferencja prawego cyca ;) Ale nie przejmuję się, pomimo histerii przy karmieniu. Czekam aż przejdzie.

Czy naszym dzieciom wydłuża się przerwa pomiędzy karmieniami? ??? ??? ???

u mnie również przez jakiś czas było tak że w nocy zalewał mnie pokarm a w dzień było go jakby za mało aż zapytałam pediatrę i usłyszałam, że dopuki dziecko przybiera na wadze jest ok, a to że w ciągu dnia jest mniej pokarmu to naturalne i żeby się nie przejmować bo organizm sam się przystosuje gdyż jest to związane ze zmianą cyklu dobowego u dziecka, mam nadzieję że nie namąciłam zbytnio

A ja mam okropnisty kryzys laktacyjny!!! :-[ :( :mad: dzis trace chec do zycia,tak juz jestem zmeczona,zniechecona i zalamana.Chleje te paskudne herbatki i dupa,a majka nie potrafi pic z butelki-chcialam ja dokarmic a ona sie ksztusi i pluje,i caly dzien ryczy.Nie wiem jak ja to przezyje i kiedy sie skonczy.Przez ostatnie dwie doby ani ona,ani ja potrafimni sie wyspac,w dzien ona troche drzemie,wiszac mi na piersiach,a ja jak taka zombi z podkazonymi oczami chodze,okropnsc!Zastanawiam sie po co sie upieralam tak dlugo na naturalne karmienie,moglam jeszcze jakis czas temu zaczac butelka i teraz wszyscy bylibysmy szczesliwi... :(

Benita to pewnie chwilowe i każda z nas miała taki czas...i nawet nie myśl o tym że niepotrzebnie się upierałaś na naturalne karmienie. Trzeba wierzyć że warto, choć przyznaję- czasem trudno. A piłaś herbatkę Hippa active coś tam?? na mnie działała..choć tak jak tu już dziewczyny pisały- to pewnie bardziej w głowie siedzi...powodzenia

Benita- przede wszystkim musisz sie przespać.
Zmęczona mama=mało mleka.
Może spróbuj karmic na leżąco i zdrzemnąć się choc na chwilkę.
Może ktos poopiekuje się Majką przez chwilkę, a ty się połozysz.
Pomyśl, że to chwilowe i przejdzie.

Benita, popieram mokkate, musisz się wyspać! Im bardziej będziesz zmęczona i zestresowana, tym mniej mleczka! To na pewno minie. Ja też tak miałam, jakoś przeżyliśmy. I nie mów sobie, ze lepiej by było, gdyby mała była na butli. Moze czasemi łatwiej, ale na pewno nie lepiej!!! Robisz dla swojego dzieciątka to, co najlepsze i bądź z siebie dumna.

anian pisze:
Czy naszym dzieciom wydłuża się przerwa pomiędzy karmieniami? ??? ??? ???

Teoretycznie tak, ale różnie to bywa. Jasiowi na przykład wydłużył sie czas między karmnieniami w ciągu dnia (do trzech, czasem nawet czterech godzin). Za to w nocy od dwóch dni budzi mi się częściej. Przesypiał już 7-8 godzin, a teraz tylko 5-6. Ale myślę, że to jest związane ze "skokiem wzrostowym", o którym pisałam. Po prostu zwiększyło mu się zapotrzebowanie na gęsty pokarm nocny i dlatego częściej się budzi.

reklama
Do góry