reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

Agawa, trzymamy bardzo mocno! :)

A mi się od wczoraj coś dzieje...mały je jak zazwyczaj, a ja mam bardzo szybko twarde piersi...nawal jakiś czy co ???? A iczym sobie nie pomagałam... W sumie mogłoby się to przez jakiś czas utrzymać - pościagam trochę i zamrożę, bo wcześniej zrobione zapasy się już skończyły :)

reklama
a ja dzis w nocy,mimo ze sie polozylam po lampce(chyba z nas sie robia winne alkocholiczki ;D ) ,karmilam Majke chyba co godzine.Koszmar!!!!!!!!!!Majka sie nie wyspala,ja sie nie wyspalam,wstalysmy w mega kiepskim chumorze.Teraz to chyba u mnie sie zaczyna kryzys laktacyjny... :-[ ale coz,nie pierwszy raz,wiec sie nie poddaje,bo pewnie za pare dni przejdzie.

catharinka - mozliwe ze nawal, podczas calego okrecu karmienia moga wystepowac kilka razy ;)

a ja mam chyab zbyt malo pokarmu, tera popijam winko, oby pomoglo. Troche dziwnie, bo w nocy jest ok ale w ciagu dnia mi jakby brakuje. No i w dodatku maly cos na lewego cyca sie obrazil, jak go przystawiam to zaczyna glowa machac na prawo i lewo i plakac, musze go do prawego najpierw a dopiero pozniej jak juz pierwszy glod zastapiony to przystawiam go do lewego. Nie wiem dlaczego sie tak dzieje.

ja wypijałam ostatnio 2 lampki przec cały wieczór, ale pod warunkiem - musiałam nakarmić wieczorem Agatkę, ona od 21 śpi do 2-3 w nocy, więc pewnie wino do tego czasu wyparowało ze mnie ;)

Catherinka dzięki za podtrzymanie na duchu :) mam nadzieję, że to jest ten 2-3 dniowy kryzys o którym piszesz. Skorzystałam z Twoich rad i przystawiam małą częściej do piersi, chociaż bardzo się denerwuje i płacze, bo na początku nic nie leci, a z niej leniuszek i ciągnąć się jej nie chce... Mam nadzieję, że wkrótce sytuacja się poprawi.

reklama
Paula spróbuj jeszcze pobudzić laktację laktatorem ( między karmieniami) i kup sobie w aptece herbatke na laktacje herbapolu - czyni cuda

Do góry