reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

reklama
Azik, myślę, że będę mogła utrzymać laktację. Jakoś teraz nocna przerwa to 6-10 godzin i nie mam problemów. Zamienię długością przerwę nocną z dzienną. Nie będę miała gdzie przehcowywać tam pokarmu i generlanie będzie to dla mnie problem. Akurat taką mam pracę...

Spoko spoko, tak super to ze mnie niestety nie leci po tym jak Filip zje ;D Ale jestem cierpliwa i odciągam ile cyc da ;) Nawet po 20 ml :) Chęć by Filip byl jak najdłużej tylko na cycu mnie zmobilizowała i nawet po karmieniu w nocy wstaję i męczę się z laktatorem ;D Ale kciuki możecei za mnie trzymać - coby to się utrzymało :)

catherinka no to niezle zapasy gromadzisz.a my tak samo karmimy gl na lezaco-moj maluch i ja tak sie nauczylismy wlasnie z powodu niemoznosci siadania przez dlugi czas.jak go wezme na rece to mi sie wierci i nie za bardzo nawet lubi

aqua tez sie bala ze cos nie tak,ale po twoim poscie myle ze nie ma sie co obawiac-moj tez w te upaly malo je...............zauwazyla tez ktoras z mam u swoiego dziecka?

U nas karmienie tylko na leżąco, inaczej mi niewygodnie
Po urodzeniu Oli faktycznie długo normalnie nie mogłam siedzieć
ale teraz luks! po kilku dniach siedziałam bez problemu i cieszyłam się że będe na siedząco "normalnie" karmić a tu lipa
jakbym nie próbowała to źle..

reklama
Filip od zawsze je krótko, no może poza okresem noworodka, przeważnie 5-7 minut. I nie zanotowałam przy ostatnich ciepłych dniach, żeby mu się to zmieniło, wręcz mam wrażenie, że je więcej ;D

Do góry