reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

pytia pisze:
agawa, po prostu znalazł nowe zastosowanie cyca ;D ;)
Tylko jak wytłumaczyć brzdącowi że cyc jest od jedzenia. chwile potemjestgłodny albo wymusza jedzenie przez godziny i w końcu butla.

reklama
Ja uwielbiam jak Patrycja jest już najedzona (bo tylko wtedy tak robi) i zaczyna się uśmiechać i gaworzyć, a jeszcze ma brodawkę w "zębach" :laugh: :laugh: :laugh: I nie mogę się opanować i rozmawiam z nią ;)

U nas jak dotychczas wszystko bylo ok z jedzonkiem , ale ostatnio Selinka coraz czesciej sie zlosci i jest strasznie marudna nawet po jedzeniu do tego od jakiegos czasu potrafi nawet 3 razy budzic sie w nocy  na jedzenie a jescze 2 tygodnie temu budzila sie tylko raz a ja mialam problem z przepelnionymi piersiami.
Dzisiaj  w poludnie po spacerku jak wrocilysmy do domu nakarmilam ja i polozylam do spania a ona dostala takiej histeri ze przez 30 min nie umialam jej uspokoic nawet cycus nie pomogl , wkoncu zasnela , ale po 40 min sie przebudzila i znou taka sama  histeria nie chciala ani cycusia ani nie dalo jej sie polozyc i tak do wieczora . W koncu wieczorem po kapieli przygotowalam jej mieszanke 100 ml  jak jej dalam to wszystko zjadla i sie uspokoila pozniej sie z nia polozylam i dalam jej jeszcze cycusia i jeszcze jadla przez ok 8-10 min i zasnela.
Zaczynam sie powaznie martwic ze ona po prostu sie nie najada i przez to nie umie zasnac i ciagle sie zlosci . Ja ostatnio mniej jem przez te upaly i moze mleczka sie mniej produkuje  :( chociaz nie powinno tak byc. Od jutra zaczynam opserwacje i czestrze karmienie i zobacze jak bedzie, jak narazie jestem podlamana :( bo tak bardzo chce karmic tylko piersia do 6 miesiaca , ale mam nadzieje ze to tylko przejsciowe .

Asiu - po raz kolejny napiszę - i chyba ostatni bo to ostatnie mamy trzymiesięcznych szkrabów ;)
- teraz dziecko szybko rośnie i w 3 miesiącu wysteopuje kryzys mleczny - ostatni

zobaczysz za dwa sni będzie już OK, tylko nie poddawaj się :)

a do tego te upały , ufff

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy :)
Dzisiaj jest juz dobrze, tylko straszny upal i mala je co 1,5-2 godziny i nie chce dalej spac, ale ja sama w nocy nie moglam spac tak bylo cieplo

u nas buntu ciąg dalszy. jak tylko biorę Piotrka na ręce to drze się w niebogłosy. jak się nie zmieni do końca tygodnia, to kończymy z cycem.

reklama
Catherinka, ciebie kryzys ominie na pewno, bo z taką częstotliwością karmienia i odciągania nie ma mocnych, żeby ci miała mleczka braknąć ;D ;D
Kaśka - a dokarmiasz butelką czy nie?

Do góry