reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ładna mama :)

Nanya, pewnie w momencie, jak brzuch się opuścił, skóra nie wytrzymała takiego napięcia :-)

Niestety, uroki ciąży są takie, że zmagamy się z samymi niewiadomymi do końca :baffled:

reklama
Dziewczyny ja od początku ciąży zarzywam PRENATAL i nic pozatym!!!Badania wychodza mi bardzo dobre niebrakuje mi zadnych witamin.Pytałam gin czy mam brac jakieś dodatkowe witaminy folik czy coś,ona stwierdziła że w tych co biore jest wystarczajaco dużo dawki i nietrzeba nic dodatkowo brać!!!Teraz jestm w 29tyg.i zarzywam prenatal DHA too jest ostatni etap z tych witamin na trzeci trymestr ciąży(bo są podzielone na I trymestr compleks,na II trymestr jest clasic i III ten co biore DHA )polecam

Ja jak brałam Prenatal classic-to wszystkie wyniki miałam super. Teraz brałam DHA-a tam już tylu witamin nie ma-no i nie ma kwasu foliowego. Wróce chyba do tamtych. Można brać classic + ten z DHA. Nawet są takie pakiety. Myślę,ze ten z DHA daje dużo dzidzi-ale nie uzupełnia całkowicie naszych potrzeb.

Z tego co wyczytałam na ulotce to powinno się łączyć Pranatal Classic z tym DHA, bo w tym ostatnim nie ma chyba nic poza kwasami tłuszczowymi. A przynajmniej tak mi się wydaje:nerd:

Nie wypowiem się na temat witamin, bo się niezbyt znam, za to podzielę się z Wami smutną dzisiejszą refleksją - jestem szpetna :baffled:

A ja mam jakąś taką łaciatą cerę, której cholernie daleko do gładkości. A normalnie mam bardzo dobrą, zero przetłuszczania się i świecenia, nawet mi się przed @ zbytnio nie psuje :baffled:

Kalinko, cz Ty aby nie wyolbrzymiasz:confused: Chyba nie mogłaś się, aż tak bardzo zmienić odkąd dowiedziałaś się, że Twój Benio jest w rzeczywistości Ksenią...

Za to ja wyglądam staro - zwłaszcza na zdjęciach, które w zeszłym tygodniu pstrykał mi mój M.:sad:

Tusieńko, niestety nie wyolbrzymiam :baffled: Jakoś się spaskudziłam ostatnio, tzn. ta gęba moja. I nic nie pomaga. Myślę, że to hormony i pocieszam się, że po porodzie mi wszystko zejdzie :-)

Lenka, słoń przy mnie to sarenka jest filigranowy!

A my właśnie byliśmy na spacerku i też mi mężul zrobił kilka fotek. Na wyświetlaczu aparatu, na tych miniaturkach, wyglądałam przyzwoicie - za chwilkę ściągnę to na kompa i się przekonam, jak to ze mną jest ;-)

Tusieńka, wrzucaj na zamknięty swoje fotki, a ja wrzucę swoje :tak:
Już wrzuciłam!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry