reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ładna mama :)

Mnie się zdaje, że mi się cera posypała na samym początku ciąży. Normalnie mam skórę suchą jak pieprz i w ogóle mi się nie przetłuszczają włosy, a w pierwszych tygodniach to była masakra :baffled: Teraz szczęśliwie wszystko mi wróciło do normy, ale mam wrażenie, że więcej mam różnych plamek i łatek.
W ogóle moja cera wyglądała znacznie lepiej, dopóki myślałam, że moja dzidzia jest chłopcem. Od niedawna Ksenia odbiera mi urodę ;-)

To może nadal powinnaś wmawiać sobie, że nosisz Benia pod serduchem, a przy porodzie teatralnie zdziwić się, że to dziewczynka - może to by pomogło na kłopoty z cerą:confused:;-):-D:-D:-D

A ja z kolei do ciała uwielbiam balsamy St. Ives - co prawda najtańsze nie są (zwłaszcza w porównaniu z Ziają;-)), ale moja skóra je uwielbia, świetnie ją nawilżają. A muszę przyznać, że ja z natury też straszny "łuszczyk" jestem:zawstydzona/y:

reklama
To ja od siebie dorzucę jeszcze różowy tonik L'Oreala - taki fajny gęstawy, podoba mi się jego konsystencja, no i świetnie nawilża skórę twarzy.

A jeśli chodzi o Neutrogenę, to polecam krem do stóp.

Ale się z tego wątku "reklamiarnia" zrobiła;-) Producenci kosmetyków powinni zacząć nam za to płacić:-D:-D:-D

Ja też coś dorzucę - świetny krem do stóp La Roche-Posay LIPIKAR Podologics. Stosowany regularnue super wygładza stopy.

Ja mam nieco inne - mniej przyjemne - pytanie odnosnie Ladnych Mamus :)

Kiedy mniej wiecej pojawiaja sie pierwsze rozstepy na brzuchu? Udach?
Wiem, ze to wszystko genetyczne i duzo zalezy od danej osoby, ale zastanawialam sie kiedy mniej wiecej mozna sie ich spodziewac?
Moja kolezanka powiedziala mi, ze przchodzila cala ciaze bez rozstepow, a na brzuchu wyszly jej na miesiac po porodzie - mozliwe ??

Ja tam nie mam pojęcia jak to z tymi rozstepami jest. Tutaj możesz poczytać o rozstepach
http://wdziek.info/usuwanie_rozstepow.html

Ja stosuję krem Gerbera, który mi mąz kupił. Ma konsystencje gestego mleczka, łatwo sie wchlania. Jak do tej pory rozstepów nie mam dzieki Bogu, ale za to mam straszny celulit.

Ostatnia edycja:
Moja kolezanka powiedziala mi, ze przchodzila cala ciaze bez rozstepow, a na brzuchu wyszly jej na miesiac po porodzie - mozliwe ??

Angelika, same rozstępy są powstają w wyniku nadmiernego rozciągnięcia skóry, która po prostu pęka. Rozstępy Twojej znajomej zrobiły się na pewno w czasie ciąży, ale na naciągniętej skórze nie było ich widać - dopiero, kiedy skóra trochę "spadła" znaczki stały się widoczne.

To tak jak z mocno nadmuchanym balonem, który jest gładki, a jak spuści się z niego powietrze, to się robi pomarszczony i pojawiają się na nim bardziej przeźroczyste, cieniutkie miejsca.

To tak jak z mocno nadmuchanym balonem, który jest gładki, a jak spuści się z niego powietrze, to się robi pomarszczony i pojawiają się na nim bardziej przeźroczyste, cieniutkie miejsca.

Ty to potrafisz człowieka pocieszyć, juz widze ten swój "balon" po "spuszczeniu powietrza" ;-):-D Czarna wizje roztoczyłaś :baffled:

Tricolor, ja smarowałam Gerberem w poprzedniej ciąży, Frysia się urodziła z wagą 4270, więc wyobraź sobie, jakie miałam brzuszysko. A rozstępu ani jednego! :-D

Ja mam nieco inne - mniej przyjemne - pytanie odnosnie Ladnych Mamus :)

Kiedy mniej wiecej pojawiaja sie pierwsze rozstepy na brzuchu? Udach?
Wiem, ze to wszystko genetyczne i duzo zalezy od danej osoby, ale zastanawialam sie kiedy mniej wiecej mozna sie ich spodziewac?

Ja niestety mam taką skórę ze skłonnościami od rozstępów:-( i obawiam się że po porodzie będę musiała walkę z nimi stoczyć:szok:. Na razie ich nie widać ale to nie znaczy, że ich nie ma:-(

reklama
Do góry