reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ładna mama :)

reklama
Dziewczyny a jak się ma wasza cera na tym etapie ciąży?
Moja wyglądała ładnie ale teraz mam wrażenie, że jest jakaś taka rozpulchniona:sorry: i pod skórą są grudeczki ale takie których wydusić nie można. Od poczatku ciąży staram się nie nakładać tapetki więc skóra oddycha na calego.
Jak jest u Was z cerą?
Pozdrawiam

A jaki dobry korektor pod oczy polecacie? Najlepiej w sztyfcie, bo tego we fluidzie nie potrafię dobrze nałożyć :zawstydzona/y: Mi żadne kremy nie pomagają, bo po prostu mam zbyt cienką skórę pod oczami i naczynia krwionośne prześwitują. Kosmetyczka powiedziała, że tylko tuszować to można - żaden krem nie pogrubi przecież skóry :tak:

Ja na cerę także od początku ciąży nie mogę narzekać. Co prawda od czasu do czasu pojawi się jakiś pryszczyk, ale pojedynczy i nie na długo:tak: No i jest ona teraz bardziej nawilżona, mimo że jakoś bardzo nie zmieniłam sposobu dbania o nią - a przed ciążą była bardzo przesuszona, także naskórek gubiłam płatami, jak gad jakiś:baffled:

Nanya ja używam korektora Miss Sporty w sztyfcie właśnie - jest niedrogi i jak dla mnie rewelacja:tak:

Dziewczyny a jak się ma wasza cera na tym etapie ciąży?
Moja wyglądała ładnie ale teraz mam wrażenie, że jest jakaś taka rozpulchniona:sorry: i pod skórą są grudeczki ale takie których wydusić nie można. Od poczatku ciąży staram się nie nakładać tapetki więc skóra oddycha na calego.
Jak jest u Was z cerą?
Pozdrawiam

Mnie się zdaje, że mi się cera posypała na samym początku ciąży. Normalnie mam skórę suchą jak pieprz i w ogóle mi się nie przetłuszczają włosy, a w pierwszych tygodniach to była masakra :baffled: Teraz szczęśliwie wszystko mi wróciło do normy, ale mam wrażenie, że więcej mam różnych plamek i łatek.
W ogóle moja cera wyglądała znacznie lepiej, dopóki myślałam, że moja dzidzia jest chłopcem. Od niedawna Ksenia odbiera mi urodę ;-)

Tau, jeszcze mogłabyś spróbować kremu nawilżającego z samoopalaczem. Ziaja ma naprawdę super za grosze - nazywa się Sopot. Ja od czasu do czasu, jak sobie przypomnę, używam, i od razu jakoś i sińce mniej sine. A jak Ci nie przypasuje, to możesz bez żalu oddać, bo - o ile się nie mylę - pudełeczko kosztuje góra 10 zł.

W ogóle mogę wszystkim Wam z czystym sumieniem polecić naszą dobrą tanią Ziaję - dla mnie te kosmetyki są o wiele lepsze, niż te mocno reklamowane, tzw. markowe, na które najczęściej reaguję nadwrażliwością.

A co korektorów, to się nie wypowiem, bo nie mam zielonego :happy:

Dziewczynki u mnie cera lepsza chyba jak przed ciążą :tak:. Oczywiście od czasu do czasu się jakiś syfek pojawi ale na krótko :-D. Jeśli chodzi o makijaż to nie stosuję odkąd zaszłam w ciążę, stosuje krem Cutibazę i Nivea Soft a od czasu do czasu jak jest chłodniej podkład i puder:-). No i tusz do rzęs jak do ludzi wychodzę :-D

Tau przykro mi ale korektora pod oczy nigdy nie używałam :-(

Kalina, kiedys testowalam ziaje, ale to bylo dawno temu i prawde mowiac juz nie pamietam, dlaczego kupilam inny kremik, wiec chetnie przetestuje jeszcze raz! :tak:

No ja szczerze się zachwycam, co kupię jakiś kosmetyk, to mi pasuje. Może z jeden czy dwa okazały się niewypałem. No i, jak wspominałam, tu są takie ceny, że naprawdę nie szkoda komuś ewentualnie oddać. Polecam!

A ten Sopot, to z różnych samoopalaczy, które przetestowałam (Garniery, J&J i jeszcze by się kilka znalazło, no może poza tymi z naprawdę najwyższej półki ;-)) jest chyba najlepszy - najmniej wyperfumowany i fajnie się go nakłada. Ja używam malutko tego i rzadko, bo nie chcę wyglądać jak Doda ;-) Trzeba tylko uważać na brwi i granicę włosów, żeby nie został tam kremik , bo się zrobi żółto :-D No i na pazurki - jeśli nosisz dłuższe, bo krem jest w pudełeczku, a nie w tubce i nabierając możesz sobie przyokazji zaafundować żółtą odmianę frencza :szok:

Kurcze juz drugi raz pisze tego posta, pierwszego mi wcieło :baffled: No więc w skrócie tym razem:
- pod oczy korektor Inglot rozświetlajacy, dzisiaj pierwszy raz uzyłam i jest ok
amc_under_eye_corrective_illuminator.jpg
chyba dokupie sobie jeszcze razswietlacz do twarzy
-krem do twarzy na dzień i na noc no i pod oczy z serii AA Therapy AA THERAPY - Doskonałość dla zdrowia oliwkowy. czasami smaruje sie też Cutibazą. Te kremy z serii AA są o tyle fajne, że ładnie nawilzaja mi skórę, a mam bardzo suchą.
-do ciala odkryłam ostatni Dove z oliwką, rewelacja. Jeszcze nastepnego dnia po wieczornym posmarowaniu sie mam dobrze nawilzona skóre no i nareszcie nie mam "łopieżu" na nogach.
A tak ogólnie co do "tapetowania się" to ja bez makijażu jakos sie nie czuję :baffled:Oczywiscie w wiekszości chodzę "soute" bo tez mam na wzgledzie żeby skóra sobie odychała, ale jak wychodze z domu to te cholerne cienie po oczkami musze zamaskować, albo makijażem, albo okularami :-) ;-)No i rzęsy obowiazkowo wymalować muszę :-) A i jeszcze zapomniałam, że policzki delikatnie rózem musnąc trzeba bo blada jestem z natury okrutnie .

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry