reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

A ja cały dzień czuje sie źle!:-( prawie cała noc nie mogłam spac bo brzuchol mnie strasznie bolał mój dzidziol tak wypiał swoja pupe ze miałam ja pod zebrami i do tego chyba jakies skurcze miałam i tak cała noc MASAKRA!!! A do tego musiałam z rańca wstac bo miałam wizyte health visitor i siedziala chyba z godzine- przyszła sie przedstawic i powiedziec ze bedzie sie nasza dzidzia opiekowac do 5tego roku zycia noi oczywiscie olukała czy jesteśmy normalni:)heheh
Wiecie dzisiaj sie starsznie wystraszyłam!Siedze sobie z moim małz i w pewnej chwili usłyszelismy taki wielki trzask nie wiem jak to opisac takie pyk w moim brzuchu!!! Normalnie az mnie zamurowało!!!Ale dzidzia wtedy nie ruszała sie! Miała któraś z Was cos takiego???

reklama
agunia, ja brałam asmag a teraz aspargin, ten pierwszy jest z wit. B6, a drugi z potasem
ligotka, trzymam kciuki za wizytę
Ela, takie pyknięcie jak jest, to zwykle wody odchodzą....
milagros, gratuluję :)

A wody Ci nie odeszły wtedy???????????
No właśnie nic mi nie poleciało! Własnie czytałam że niektóre dziewczyny tez przed wypłynieciem wód słyszały takie pyk ale u mnie jest susza:( Na dodatek cały dzien mam bóle brzucha a moze to skurcze bo ja juz sama nie wiem:zawstydzona/y: To był taki odłos jakby w moim brzuchu te wody płodowe pożadnie obiły sie o mój brzuchol- sama nie wiem jak to opisac:( ale ten dzwiek starsznie mnie wystraszył!!:-(

Muszę kupić ten magnez,bo strasznie zaczęły mi ręce drętwieć,aż mnie bolą i czasami to nawet pasty nie mogę sobie wycisnąć. :-(

agunia starość nie radość ;-)

mnie dzisiaj skurcz złapał w łydce, a mój M siedzi i się patrzy jak się zwijam z bólu, zamiast mi pomóc rozciągnąć, bo już nie daję rady przez brzuszek więc wyobraziłam sobie jak to będzie z nim przy porodzie :-)

ja dzisiaj nieźle się forsowałam, nosiłam książki, sprzątałam, byłam na spacerze i nic, cisza, jedyne co mnie boli to prawy bok pleców od odkurzania.. :-)

Mnie jak łapie skurcz w lydke to biore palce do gory i bardzo szybko przechodzi.
Tez bylam na spacerze i nic, co prawda od poniedzialku mam skurecze po pare razy dziennie a wczoraj byly przez godzine co 10 min. ale to ciagle nie to....
Ligotka czekamy na wiesci...

Witam, nareszcie w domu, 2 tygodnie w szpitalu, daly mi sie we znaki, bylam juz tym zmeczona ale teraz laduje akumulatory, rozpiera mnie energia i szczescie. Narazie nie wiem co u Was slychac ale mam nadzieje ze na dniach troszke nadgonie...... i bede z wami choc juz nie w dwupaku, jak zorientuje sie jakie sa nowe watki i co gdzie piszecie to napisze wszystko tam gdzie powinno byc, zeby nie zasmiecac watku glownego. Narazie staram sie zorganizowac, bo Isabella nie umie jeszcze ssac piersi i karmie ja szczykawka, i co 3h musze sciagac pokarm wiec zabiera mi to duzo czasu, pozdrawiam Wszystkie dwupaki i trzymam za was kciuki i gratuluje wszystkim lutowo-styczniowym mamusia...........

Ewelinka super ze u was nareszcie wszystko ok.Ciesz sie malenka kruszynka a nas nadrobisz jak nie predzej to pozniej.Teraz zaczniemy sie rozpakowywac to mniej bedzie do czytania ;-) bo bedziemy zajete porodami w szpitalu.

reklama
Ligotka trzymam kciuki za wizytę, daj znać po.

Crazy mama mi chyba od dwóch dni też odchodzi i wygląda tak jak w twoim opisie.

Ewelinka super, ze już jesteście w domku!

U mnie dalej cisza, przed pobytem w szpitalu byłam nastawiona na to, że urodzę w okolicach 17, a przy wypisie jak lekarz powiedział, że napewno urodze wczesniej to narobiłam sobie trochę nadziei nie powiem i tak po cichu liczyłam, że dzisiaj zrobie mojemu m prezent, ale oprócz lekkiego bólu kręgosłupa nic mi nie dolega wiec dzidziusiowi dzisiejszy dzień nie odpowiadał, trudno trzeba czekać aż się sam zdecyduje.

Do góry