reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ale mną dziś huśta huśtawka nastrojowa :/ a to skarpeta męża gdzieś rzucona, a to okno brudne, a to pies się plącze, a to znowu ktoś dupsko truje i dzwoni z banku z extra ofertą wrrrrr, a wszystko przez nocne sikanie :/
Wstaje non - stop, co sie położe i łapię oko, już mi sie chce, wstaje, sikam i znów kładę się łapie oko i kurna znów ciśnienie wzywa do pana klozeta! Mamo a to dopiero poczatek. Kurde co by tu zrobić na poprawe nastroju????

czekolada czekolada czekolada :) mnie pomaga nawet teraz :) i dużo świeżego powietrza, polecam połączyć z zakupami :p

Ewitka teraz już wiem dlaczego wydał mi się Twój nick jakoś znany. Super obyśmy wszystkie dotrwały do lutego.

Jeśli o leki chodzi to ja na początku brałam duphaston a obecnie luteinę, ale znowu lekarz zmienił na duphaston i w piątek go znowu zacznę. W luteinie mnie denerwuje jej smak bo mdli mnie i potem smaku nie mogę w ustach zmienić ale taki los. Na szczęście plamień żadnych nie miałam i nie mam.

Jak czytam te Wasze smaki to aż zazdroszczę, na pomidorówkę miałąm ochotę na początku ale po 3 dniach już miałąm jej dosyć, ogólnie na nic nie mam ochoty i jem tak bez przekonania po to aby nie mieć mdłości.

a ja własnie caaaaaluteńki garnek kapuśniaku zrobiłam mniam mniaaaam już jem, chyba dzisiaj cały pojdzie ;)

...
UFFF DZIEWCZYNY...mamy badania za sobą
1_jupi.gif

z usg wynika, że...dziś się załapaliśmy na ostatani dzień prenatalnych
1_jezyk.gif
tp mamy na 11 lutego, także pani doktor się śmiała, że prezent jednak na walentynki będzie
1_jezyk.gif
dziś 13tyd 5d
wink.gif

co do badań, wszystko na swoim miejscu jak powinno być, NT 2,0 dzidzia ma prawie 8 cm długości, obwód głowki 94mm i do tego BPD
wink.gif

AHAAAAA...no i na 80 procent Pani doktor powiedziała, że będzie...chłopiec
icon29.gif
TŻ prawie oszalał
biggrin.gif

zdjęcia poniżej, wrzucam trzy, buźki, całości i ...stópek
icon29.gif

btw będzie uparty po tacie, 40 minut usg
biggrin.gif

zdjecia z usg wrzuce zaraz na wątek ;)

reklama
Witam;-)
Dziewczyny co do usg dopochwowego, to w większości krajów robi się go do 10-12tc, ponieważ dzidziuś jest za mały by oglądać go przez powłoki brzuszne. Ja obecnie mieszkam też w Irlandii i miałam wcześniej usg dopochwowe w szpitalu, bo przez brzuch nic nie było widać. Dopiero od ok 10-12tc lekarze robią przez powłoki brzuszne kiedy dzidzia jest większa, choć część lekarzy praktykuje usg dopochwowe i ok 14tc ponieważ lepiej można zmierzyć dzidziusia.
Witam nowe Lutowe Mamusie:-)
Ja dziś na obiad jem wrapa domowej roboty;-) Co do siusiania, to na początku nie mia łam z tym problemu, bo zawsze często siusiałam i to była moja przypadłość, ale teraz to masakra, co chwilę chce mi się siusiu, w nocy budzę się z bolącym pęcherzem:sorry:
Co do poprawy nastroju, to mi go poprawiają lody:-p Właśnie niedawno zjadłam:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
O jesu całą czekoladę zżarłam, ale racja humor sie poprawił. Na zakupy dziś za gorąco, ledwo wyszłam z domu a już byłam mokra ... wolałam zostać :)
Super, że badania w porządku poziomkowa :) bardzo się cieszę!
Ja idę w piątek ....

Witam nowe lutówki :-)

Poziomkowa super, że badania ok, fajne to zdjęcie ze stópkami :-D

Alexiaa wejdź w ustawienia a w nich w edytuj sygnaturę - tam ustawiasz sobie jaki chcesz mieć suwaczek ;-)

O jesu całą czekoladę zżarłam, ale racja humor sie poprawił. Na zakupy dziś za gorąco, ledwo wyszłam z domu a już byłam mokra ... wolałam zostać :)
Super, że badania w porządku poziomkowa :) bardzo się cieszę!
Ja idę w piątek ....

haha ciesze się, że pomogło, czekolada jest niezastąpiona :p ze mnie małż się śmieje, że zamiast się kochać dałby mi tabliczke czekolady i też latałabym uchachana od ucha do ucha haha :D

a do piątku już bliziutko, zobaczysz jak ci sie humor poprawi, jak zobaczysz bijące serducho i dzidzia będzie się wiercić :-) ja sie dzis poryczałam na łóżku przy badaniu :eek::-D

alexia wejdz sobie w panel kontrolny (po prawej u góry zakładka) i zjedz na doł, po lewej masz "edytuj sygnaturę", tam wklej :)

http://www.suwaczki.com/
Witajcie kochane poradzilam sobie z suwaczkiem:-).Ja dzis bylam u lekarza i widzialam dzidzie jak sie rusza jak ssie sobie paluszki jak bije serduszko.Choć to 2 moja ciąża mam juz córke w wieku 7 lat.To po takiej przerwie znów to na nowo przezywam.Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie:-D

haha ciesze się, że pomogło, czekolada jest niezastąpiona :p ze mnie małż się śmieje, że zamiast się kochać dałby mi tabliczke czekolady i też latałabym uchachana od ucha do ucha haha :d

a do piątku już bliziutko, zobaczysz jak ci sie humor poprawi, jak zobaczysz bijące serducho i dzidzia będzie się wiercić :-) ja sie dzis poryczałam na łóżku przy badaniu :eek::-d

alexia wejdz sobie w panel kontrolny (po prawej u góry zakładka) i zjedz na doł, po lewej masz "edytuj sygnaturę", tam wklej :)

teraz sie tylko boję kochana jaki będzie zator i mega korek w wc :))))))

oj własnie właśnie, jak to sie zaraz humor poprawia, jak sie dzidzie widziało i wiemy, że wsyztsko ok i na swoim miejscu :) nas czeka jeszcze test PAPa zeby badania były spojne i musimy powtorzyc cytomegalie, bo cos nam w labolatorium pokićkali :/

kasia nic sie nie martw, teraz mamy wiecej praw niż zwykle :p ja sie do małża śmieje teraz, że na specjalnych prawach jestem wiec nawet nie neguje, jak mowie ze musze to choćby sie waliło i paliło to mi na wszystko pozwala :p

reklama
Witam wszystkie mamusie:) chciałam do was dołączyć.Mam termin porodu na 16 lutego.Jestem teraz początek 14 tygodnia.

witaj, ja też mam termin na 16:-)

poziomkowa gratuluje badań

Ja ze słodyczy to jem tylko takie male batoniki i to sporadycznie, za to owoce cytrusowe wsuwam, chyba wit c mi brakuje :tak:

Do góry