reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Dziewczynki co listy lutowych mamuś, to juz mi brakuje znaków i przez to nie ma miejsca na nowe dziewczyny.

Trochę i tak ukróciłam informacje, ale te dziewczyny, które juz sa na liście a nie były pewne co do daty porodu proszę o wysłanie potwierdzenia.
A nowego moderatora proszę o zwiększenie liczby mozliwych znaków w temacie Lista :-)
Domyślam się tez, ze kilka kobitek które się zapisały juz nie wchodza na forum z róznych przyczyn, dobrze byłoby to tez jakoś ogarnać.

Pozdrawiam!

reklama
Ewitka tu w tym dziwnym kraju, w którym przyszło mi póki co żyć nie robią USG dopochwowo tylko przez powłoki brzuszne, wiec ja miałam póki co jedno ok 12 tygodnia no i jak juz wcześniej pisałam sprawdzali tylko ilośc sztuk i długość dzidziusia...

Dziewczynki co listy lutowych mamuś, to juz mi brakuje znaków i przez to nie ma miejsca na nowe dziewczyny.
Sonia, posty mają swoją objętość i jak sie nie mieścisz w jednym, to kontynuujesz w następnym. Szkoda, że pousuwałaś te wczesniejsze posty, bo zrobiło sie przez to nieczytelnie, moze ty mozesz je z powrotem przywrócić albo jak będzie moderator, to zrobi to za ciebie i wtedy przerzucisz listę do tych początkowych postów.

Ja się z ciekawosci spytałam o to USG, bo 2 tyg wcześniej u innego gina miałam już przez powłoki brzuszne, a wczoraj jeszcze dopochwowo i zgłupiałam totalnie. A najciekawsze jest to, ze w badaniu przez powłoki brzuszne dzidziuś jest dokładnie o tydzień starszy.

Ewitka niedokońca rozumiem co masz na myśli z usuniętymi postami i dlaczego jest nieczytelnie?
Przeciez miało być według daty porodu, więc muszę to edytować aby kazda z nas mogła siebie znaleźć.
Myślałam, ze lista jest fajna, ale jeśli moderator chce, moze nia zarzadzać, bo mi to sporo czasu zajmowało aby tak wygladała a jak jest nieczytelnie, to ja się poddaję.

Ostatnia edycja:
Ech to wszystko przez to, że prawdopodobnie ja więcej widzę niż wy i widzę miejsca po wszystkich usunietych przez ciebie w czerwcu postach i w rezultacie tego jest z 8 komunikatów w ramkach o usunietych postach a dopiero pojawia się lista. I byłam przekonana, że wy też tak widzicie :-D
Lista jest jak najbardziej super i bardzo czytelna.

Ale najważniejsze jest to, żebyście dziewczynki nie myślały ciągle o tym, że będzie coś nie tak. Nie wiem czy któraś z Was czytała "Potęgę podświadomości"? Nie wmawiajcie świadomości, że będzie źle, bo ona jest jak strażniczka, wykona rozkaz!!
Pamiętam w mojej ciąży pierwszej sytuacje kiedy odebrałam wynik cytologii. Miałam IIIb czyli pojedyncze komórki rakowe! Szok, załamka i w ogóle. Ale lekarz mówi ... proszę Pani, ciąża tak wszystko zmienia, że może być że pani nie żyje a żyje :) tak jest czasami z wynikami. Więc nie PRZEJMOWAĆ MI SIĘ TAK WSZYSTKIM !! MÓWIĘ TO JA JEDNA Z NAJSTARSZYCH WASZYCH MAM, MAM NADZIEJE, ŻE DRUGA NAJSTARSZA IVONKA MNIE POPRZE! :)
Kasiutka masz 100% racji. Ja staram się cały czas myśleć pozytywnie a negatywne emocje czym prędzej eliminować.
Już gdzieś o tym pisałam, że przed ciążą z mężem planowaliśmy jak najdokładniejsze badania prenatalne. Lekarz poradził test Pappa (czyli badanie krwi połączone a USG genetycznym). Zapisałam się na to u dwóch lekarzy aby miec weryfikację badań. Pierwszy lekarz zrobił mi je tak dokładnie, wszystko pokazując i tłumacząc, że z drugiego zrezygnowałam. Zrezygnowałam także z dalszych badań, bo jeśli wszystko jest ok to nie należy szukać dziury w całym.

reklama
Witam wszystkie J
Praktycznie z samego rana
Ewelina jeśli lekarz nie zwrócił uwagi na nieprawidłowości to znaczy że jest ok. a zamartwianie się szkodzi tylko Twojemu maluszkowi to moja 3 ciąża i z własnego doświadczenia wiem że tak jest w poprzedniej ciąży robiłam właśnie tak jak TY po badaniach wracałam do domu i sama próbowałam interpretować wyniki teraz postanowiłam bardziej ufać mojemu lekarzowi u nas na nieprawidłowościach wyszło że mamy za mały nosek lekarz nam o tym powiedział ale dodał również że nie ma jeszcze powodu do niepokoju ponieważ inne parametry są w normie a ten tylko trochę odbiega od normy dodał również że nasz dziecko może rosnąć trochę nie proporcjonalnie a „normy” wyznaczane są ze średniej
Kasiutka ja jadłam ogórkową jak nawiedzona dosłownie przy moich poprzednich ciążach więc pewnie będzie chłopak teraz nie mogę patrzeć na ogórkową. Co do forum absolutnie się z Tobą zgadzam ja weszłam dzisiaj rano i się trochę zagubiłam ;)
Sonia chyba cos się pogubiłam z tą listą gdzie mam tego szukać? Jak się dopisać?
Kaasiutka ja biorę duphaston i pół poprzedniej ciąży też brałam chociaż robię to z przerażeniem wybieram mniejsze zło bo co odstawiam to zaczynam plamić

Do góry