reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Dziewczyny ratujcie :) zjadłam już 3 talerze krupniku i nie mogę przestać ;) Chyba zaraz pęknę. Żołądek mi wraca do normy i pewnie teraz dopiero zacznę tyć.

jeju dopiero doszłam do siebie po trzech talerzach ogórkowej :) taki kwas, że ulala, ale chyba tego mi było trzeba :)
Dziewczynki, super, że badanie poszły dobrze, bardzo się cieszę. Ja miałam generalnie USG co każdą wizytę. Pierwsze jak poszłam z testem ciążowym, to wyszła sprawa z zaśniadem i opcją nowotworu, gdzieś o tym pisałam. Potem drugie, w sumie to nie szukaliśmy jajeczka, ale miał zobaczyć czy powiększa mi się macica po tym zaśniadzie, a tu proszę taka ogromna niespodzianka (jajeczko było spłaszczone, ale widać było ciałko żółte) Trzecie już pokazało okrągłe jajeczko, ale mało wód. Kazał pić, więc zamieniłam się w krasule i ładowałam 4 l dziennie. Kolejne, bicie serduszka, widziałam i słyszałam. Znów kolejne - to ADHD wybryki i koziołki mojego kartofelka.

Teraz mam wizytę ustaloną na piątek. To będzie akurat 12 tydzień i 4 dzień. Pewnie też będzie USG, może bardziej konkretne.
Ale wiecie co ... idę sama we własnym zakresie na USG genetyczne, te któe się robi pomiędzy 11 a 13 tyg ciąży. Jest i nas gin, który prawie godzinę prześwietla fasolkę! Mierzy wszystko to co można pomierzyć :)

Ale najważniejsze jest to, żebyście dziewczynki nie myślały ciągle o tym, że będzie coś nie tak. Nie wiem czy któraś z Was czytała "Potęgę podświadomości"? Nie wmawiajcie świadomości, że będzie źle, bo ona jest jak strażniczka, wykona rozkaz!!
Pamiętam w mojej ciąży pierwszej sytuacje kiedy odebrałam wynik cytologii. Miałam IIIb czyli pojedyncze komórki rakowe! Szok, załamka i w ogóle. Ale lekarz mówi ... proszę Pani, ciąża tak wszystko zmienia, że może być że pani nie żyje a żyje :) tak jest czasami z wynikami. Więc nie PRZEJMOWAĆ MI SIĘ TAK WSZYSTKIM !! MÓWIĘ TO JA JEDNA Z NAJSTARSZYCH WASZYCH MAM, MAM NADZIEJE, ŻE DRUGA NAJSTARSZA IVONKA MNIE POPRZE! :)

HMMMM .... ktoś pisał, że nasze forum umarło? cały czsa ktoś pisze i tzreba szukać swojej ostatniej wypowiedzi :) SUPER

KURDE :/ ZNOWU MNIE KORCI TA OGÓRKOWA

reklama
Dziewczyny ratujcie :) zjadłam już 3 talerze krupniku i nie mogę przestać ;) Chyba zaraz pęknę. Żołądek mi wraca do normy i pewnie teraz dopiero zacznę tyć.

jeju dopiero doszłam do siebie po trzech talerzach ogórkowej :) taki kwas, że ulala, ale chyba tego mi było trzeba :)
Dziewczynki, super, że badanie poszły dobrze, bardzo się cieszę. Ja miałam generalnie USG co każdą wizytę. Pierwsze jak poszłam z testem ciążowym, to wyszła sprawa z zaśniadem i opcją nowotworu, gdzieś o tym pisałam. Potem drugie, w sumie to nie szukaliśmy jajeczka, ale miał zobaczyć czy powiększa mi się macica po tym zaśniadzie, a tu proszę taka ogromna niespodzianka (jajeczko było spłaszczone, ale widać było ciałko żółte) Trzecie już pokazało okrągłe jajeczko, ale mało wód. Kazał pić, więc zamieniłam się w krasule i ładowałam 4 l dziennie. Kolejne, bicie serduszka, widziałam i słyszałam. Znów kolejne - to ADHD wybryki i koziołki mojego kartofelka.

Teraz mam wizytę ustaloną na piątek. To będzie akurat 12 tydzień i 4 dzień. Pewnie też będzie USG, może bardziej konkretne.
Ale wiecie co ... idę sama we własnym zakresie na USG genetyczne, te któe się robi pomiędzy 11 a 13 tyg ciąży. Jest i nas gin, który prawie godzinę prześwietla fasolkę! Mierzy wszystko to co można pomierzyć :)

Ale najważniejsze jest to, żebyście dziewczynki nie myślały ciągle o tym, że będzie coś nie tak. Nie wiem czy któraś z Was czytała "Potęgę podświadomości"? Nie wmawiajcie świadomości, że będzie źle, bo ona jest jak strażniczka, wykona rozkaz!!
Pamiętam w mojej ciąży pierwszej sytuacje kiedy odebrałam wynik cytologii. Miałam IIIb czyli pojedyncze komórki rakowe! Szok, załamka i w ogóle. Ale lekarz mówi ... proszę Pani, ciąża tak wszystko zmienia, że może być że pani nie żyje a żyje :) tak jest czasami z wynikami. Więc nie PRZEJMOWAĆ MI SIĘ TAK WSZYSTKIM !! MÓWIĘ TO JA JEDNA Z NAJSTARSZYCH WASZYCH MAM, MAM NADZIEJE, ŻE DRUGA NAJSTARSZA IVONKA MNIE POPRZE! :)

HMMMM .... ktoś pisał, że nasze forum umarło? cały czas ktoś pisze i trzeba szukać swojej ostatniej wypowiedzi :) SUPER

KURDE :/ ZNOWU MNIE KORCI TA OGÓRKOWA

polis no ja nie wiem dlaczego, ale tu tylko mierzyli mi długośc ciemieniowo siedzeniową w 12 tyg a takie niby połówkowe bede miec u nich 8 października, ale bede w Polsce na 2 tyg to sie już umówiłam na 23 września na połówkowe i wówczas sobie wszystko pomierze :)

Polis niektóre nhs-y robią nt w standardzie. mój nie i idę prywatnie, już się oczywiście boję.

Kaasiutka a ile masz lat? ja tez jestem jedną z najstarszych :-)

emma, maranatha a mi wlasnie zadnych innych pomiarow poza przeziernoscia nie robili. Jak zwykle co kraj to obyczaj...
Bede w Polsce to sie wszystkiego dowiem bede mierzyc wszystko co sie da :p

A przy okazji zapisalam sie na prawo jazdy, w poniedzialek pierwsza lekcja :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:-) Co do pomidorowej to zapraszam do mnie bo mam i cały dzień jem;-)
Ja dzisiaj odpoczywałam na plaży z K. a potem poszliśmy sobie pograć:-) Teraz oglądamy serial. Cieszę się, że dziś same dobre wieści:-)

reklama
Super, że nareszcie jakieś pozytywne wieści. Powiedzcie, jak wy macie robione teraz USG? Ja wczoraj (14-ty tydzień) miałam jeszcze dopochwowo, choć lekarz przez powłoki brzuszne też badał. Badanie trwało długo, ale żadnych obwodów kosteczek nie mierzył: seduszko, główkę, długość, przezierność i coś tam jeszcze.
Moniabir witaj znowu! Nie wiem czy pamiętasz mnie z czerwcówek? Życzę ci powodzenia, ja też dopiero w 12-tym tygodniu wstawiłam suwaczek.

Do góry