My tez chorzy jestesmy. Daniel dopiero co ospe mial, a po drodze sie przeziebil i przy okazji nas
Ja jutro sama jade do Londynu i przyznam, ze mi sie nie chce....moze zakupy poprawia mi humor
Moj Daniel dopiero od niedawna bawi sie samochodami , bo nie kupowalismy jemu..nawet nie wiem dlaczego
W przedszkolu podobno najbardziej lubi grac na instrumentach
Byl tez czas, ze bawil sie lalkami. Wkladal do lozeczka, wyjmowal , przytulal, calowal
chociaz lalek zadnych w domu nie mamy.
Daniel duzo juz mowi. Nie wiem czy wspominalam, ale malo mowi po polsku, chyba dlatego, ze ja nie jestem konsekwentna i nie mowie non stop w tym jezyku. Czasem jak mowie po angielsku i potem chce powiedziec po polsku , to mi sie odechciewa bo po polsku prawie kazde slowo wydaje sie trudniejsze i ma wiecej sylab
Daniel mowi mummy, daddy, hi, hello, bye, see you, nice( jak lubi cos jak je), move, mess (jak cos rozsypie), apple, banana, orange, fish, tooth, brush, wash,cat, duck , spider, milk, cup, tea, nana, bath, water, wet , hoover (wymawia uver ), dance, seat, dog , foot (czasem wymawia fuf ), nose , eye, ear,mouth, hair, juice, shoes, socks, night night, book., oh no, oh dear , wow, Chris, Ana ... ogolnie mowiac sam uzywa tych slow, zna ich znaczenie i poprawnie wymawia, tylko na hoover mowi uver i milk mi . umie tez liczyc do 10
zamiast six mowi sis
wyrazow jest wiecej, duzo tez powtarza ale niekoniecznie uzywa. Dzis rozmawialam z siostra to powiedzial Ana, tak, nie, nos,dobre ciocia (tota) baba, mama, tata tez umie powiedziec
Daniel umie tez pokazac wszystkie czesci ciala po polsku i angielsku
Delfin ona przykro mi z powodu pieska. Moi rodzice tez musieli uspic naszego psa, ktory mial 18lat!
Ewitka sliczne zdjecia z wakacji
szczegolnie portretowe